11/24/2013

Joululahjaideoita osa 3


Sunnuntai-päivän ratoksi kollaasin täydeltä joululahjaideoita! Aikaisemmat vinkit elokuvista ja kirjoista sekä tekniikasta löytyvät linkkien takaa. Nyt olisi vuorossa pelit; niin pelikonsoleilla pelattavat kuin perinteiset lautapelitkin. Mun lemppareita lautapelien joukossa on ehdottomasti kaikenlaiset (sana)selityspelit (kuten Alias ja Alias Party), sellaiset seurapelit, joissa pelaajat pääsevät kertomaan omia ajatuksiaan tai mielipiteitä asioista (kuten Parisuhde-peli) ja legendaariset lautapelit Trivial Pursuit ja Scrabble. Konsoleilla pelailen lähinnä SingStaria. Siksipä valitsin tähän kollaasiin pelejä sellaisista aihealueista, jotka herättivät meikäläisen kiinnostuksen.
 
1 : iKNOW on uudenlainen pelikokemus, jossa yhdistyy perinteisyys ja modernius. Peli on lanseerattu jo viime vuoden puolella, mutta itse ainakin olen törmännyt tähän vasta tänä syksynä. iKNOW:n nettisivuilla kerrotaan pelistä seuraavanlaisesti: "Nopeatempoinen. Näyttävä. Nerokas. iKNOW on astetta interaktiivisempi lautapeli, joka käärii tiedon, taidon ja tuurin tyylikkääksi kokonaisuudeksi. Laita yleistietosi, päättelytaitosi ja ihmistuntemuksesi peliin, jonka panoksesta päätät sinä.".


2 : Sano suoraan! vaikuttaa hauskalta ja mukaansatempaavalta seurapeliltä, jossa pelaajat saavat sekä vastailla kysymyksiin, että myöskin arvata ja lyödä vetoa. Tacticin sivuilla kuvataan peliä näin: "Mitä ystäväsi sanoisivat? Sano suoraan! on peli, jossa kannattaa käyttää mielikuvitusta! Vuorotellen jokaiselta pelaajalta kysytään kysymys, mutta vastaaja ei olekaan itse pelaaja: muut vastaavat kysymykseen pelaajan puolesta! Ennen kuin pelaaja paljastaa mieleisensä vastauksen, muut pelaajat saavat vielä lyödä vetoa sen vastauksen puolesta, jonka he uskovat hänen valitsevan. Yksinkertaisen asettelusta ja peli-ideansa ansiosta Sano suoraan! on peli, joka on helppo oppia ja jota on hauska pelata. Sano mitä tahansa ja voit voittaa pelin!".


3 : SingStar Suomihelmet saapuu passelisti joulumarkkinoille kaikkien laulupelien ystävien iloksi. Suomihelmet on SingStarin uusin, kotimaisia biisejä, sisältävä PS3-peli ja mukana on artisteja aina Apulannasta Cheekiin ja Irinaan. SingStarin sivuilla kerrotaan uudesta pelistä näin: "Karaokekansan on syytä etsiä mikrofonit käsiinsä, sillä niille on jälleen käyttöä. Erittäin suosittu SingStar-pelisarja saa jatkoa, kun uusi SingStar SuomiHelmet rantautuu marraskuussa PlayStation®3:lle. Seurapelien ykkönen on järjestyksessään jo seitsemäs kotimainen SingStar-julkaisu ja ensimmäistä kertaa pelisarjan historiassa kappalelista sisältää vain suomenkielistä laulettavaa. Kappaleita on tarjolla moneen makuun, sillä mukana ovat ajankohtaisimmat yleisösuosikit niin rockin, popin kuin rapinkin osalta.".


4 : Haaste soveltuu niin lapsille kuin aikuisillekin ja tätä lautapeliä onkin varmaan hauskinta pelata juuri perheen (tai ystävien) kanssa. Pelissä annetaan ja otetaan vastaan haastetehtäviä, eli pelkkää pepun kuluttamista penkissä ei tämä peli tarjoa. Tacticin sivuilla kerrotaan Haaste-pelistä seuraavaa: "Lyödäänkö vetoa, että perheesi pitää tästä pelistä? Tässä huvittavassa perhepelissä pelaajien tarkoituksena on suorittaa erilaisia tehtäviä. Ennen tehtävän suoritusta muut pelaajat lyövät vetoa, onnistuuko tehtävää suorittava pelaaja haasteessa vai ei. Jos muut arvaavat haasteen tuloksen oikein, he voittavat panostamansa määrän pelirahaa palkkioksi, ja mikäli tehtävä onnistui, suorittanut pelaaja saa myöskin palkkion. Haaste tarjoaa hauskaa hupia koko perheen peli-iltoihin. Hullunkurisen ja sosiaalisen sisältönsä ansiosta se on sekä aikuisten että lasten suosikkipeli!".


5 : Terapia vaikuttaa juuri meikäläisen huumorintajulle ja psyykelle sopivalta lautapeliltä. ;) Tässäkin pelissä päästään käsiksi pelaajien ajatuksiin ja mielipiteisiin eri aihealueista. Erittäin hauskan ja mielenkiintoisen kuuloinen seurapeli. Tactic kertoo uudistetusta toiveklassikko-pelistään näin: "Miten hyvin tunnet ystäväsi? Entä miten hyvin tunnet itsesi? Tämä terapiaistunto sopii mainiosti hauskaan illanviettoon ystävien kesken. Käy läpi kuusi elämänvaihetta ja vastaa hauskoihin ja valaiseviin kysymyksiin jokapäiväisestä elämästä. Saatat joutua muiden pelaajien kanssa ryhmäterapiaan ja kuulla yllättäviäkin paljastuksia. Pelin voittaa pelaaja, joka onnistuu voittamaan aivolohkon jokaisesta elämänvaiheesta ja ehtii ensimmäisenä maaliin.".


6 : Rappakalja Extreme on yksi versio Rappakalja-pelien sarjasta ja siinä saa huijata kanssapelaajiaan sen minkä ehtii. Jotenkin tämä lautapeli muistuttaa MTV3:n Totuuden Torvet -ohjelmaa, jossa selitetään hassuja sanoja ja arvaillaan, kuka puhuu totta ja kuka palturia. Peli muistuttaa selittämis-osionsa puolesta myös klassista Aliasta. Vaikuttaa tutustumisen arvoiselta seurapeliltä! Tacticin sivuilla kuvaillaan lautapeliä näin: "Rappakalja Extreme taas sisältää viisi täysin uutta ja hervotonta aihealuetta: Päivämäärät, Fiktiiviset hahmot, Lääketiede ja fobiat, Ruoka ja juoma sekä Ulkomaiset sanat ja sanonnat. Huiputa kanssapelaajasi uskomaan hullut selityksesi! Rappakaljassa saat hämätä ja huijata niin paljon kuin uskallat! Pelissä on 400 korttia, joissa on sanoja viidestä eri aihealueesta. Sinun tehtäväsi on selittää, mitä nämä usein omituiset ja hassut sanat tarkoittavat. ".


Löytyikö varteenotettavia pelejä pukinkonttiin tai muuten vain? Mua jäi kyllä tuo Terapia mietityttämään.. ;) Ja tietysti tuota uutta SingStar-peliä olis ihan huippu kokeilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit! :)