11/17/2013

Joululahjaideoita osa 2

 
Kuinka moni on tämän viikonlopun aikana meinannut vetää lipat kävellessään? Entä kuinka monella on meinannut lähteä hattu tai kaulahuivi tuulen mukaan? Ei mikään ihannekeli yhtään mihinkään ulkoina puuhailuun. Tästä sunnuntaistakin tuli oivallinen päivä sisällä touhuilulle tai niin kuin varmaan monelle; joululahjaostosten tekemiselle. Mä oon vasta saanut hankittua pari joululahjaa, vielä olisi pitkä lista hankittavia ja jokunen lahja vielä mietinnänkin alla. Tässä taas muutamia ideoita tarjolle, mikäli oma runosuoni ei syki tai aivot ovat kohmeessa tuosta kurjasta säästä. Tällä kertaa pureudutaan elektroniikkaan ja hyödyllisiin vimpaimiin ja vempaimiin.


 
1 : Kamerajalusta olisi tällaiselle päivittäin kameran kanssa hilluvalle (voisin kai sanoa bloggaajalle, mutta kyllähän muutkin kuin bloggaajat voivat kuvailla tiuhaan tahtiin) ihan nappihankinta - etenkin näin talviaikaan, kun luonnonvaloa ei juurikaan ole. Myös asukuvat luonnistuvat helpommin, kun kameraa ei tarvitse laittaa lipastojen ja keittiön tasojen päälle (ja mahdollisesti vielä kirjapinonkin päälle) keikkumaan, vaan kuvia voi ottaa missä vain.

2 : Kameran kaukolaukaisin on sekin kuvaamista helpottava vempain, esimerkkinä jälleen kerran nuo asukuvien otot. Tämä ja kamerajalusta ovat keikkuneet ostoslistallani jo ties kuinka kauan, mutta en vain ole saanut aikaiseksi hankkia niitä.

3 : Käsivarsikotelo puhelimelle, ihan loistokeksintö! Tällaisia olen nähnyt yhdellä sun toisellakin, lähinnä lenkkipoluilla ja kuntosaleilla. Useimmissa malleissa on roiske- ja / tai vesisuoja sekä aukko puhelimen kuulokepiuhoja varten. Tätä hankintaa varten pitäisi tietysti tietää lahjan saajan puhelinmalli (useille malleille on olemassa omat, mitoitetut, suojansa). Tällainen puhelinkotelo vapauttaisi kädet kokonaan, meikäläinen ainakin hyötyisi tästä salilla ja juoksulenkeillä.

4 : Ulkoinen kovalevy. Tämänkin laitteen saan liitettyä kuvaamiseen, sillä tietokoneeni kovalevyt (jep, niitä on kaksi ja siltikään tila ei riitä!) täyttyvät melko nopeasti ottamistani kuvista. Kuvien lisäksi ulkoiselle kovalevylle voisi tallentaa varmuuskopiot kaikista tärkeistä tiedostoista. Nimittäin, mietin välillä koneen pragaillessa ihan paniikissa, että miksen ole vieläkään hommannut ulkoista kovalevyä, mitä jos tiedostot vain häviävät ja kuvat tuhoutuvat koneestani. Enkä varmaan ole ainoa. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit! :)