11/08/2013

Voitaikinakierteet

 
Muikeeta perstaita! Meikäläinen on leiponut pullia koko aamun ja nyt pitäisi vehnäjauhoinen naama ja tukka saada kuosiin illan pikkujouluja varten. Ehostusta ennen mulla olis kuitenkin pientä jutun tynkää eräästä suolaisesta herkusta...

Pieniä suolaisia suupaloja tulee tehtyä aina silloin tällöin, etenkin näitä tämän postauksen yksilöitä, voitaikinakierteitä, jotka on ihan megahelppoja ja nopeita valmistaa. Täytteitäkin voi varioida vaikka ja minkälaisiksi ja herkullinen maku on tietysti taattu (kunhan et käräytä niitä uunissa). Ajattelin jakaa teillekin ohjeen, jos jollakin (toisellakin kuin mulla) sattuu suolukka- ja herkkuhammasta kolottamaan. ;)

 
 
VOITAIKINAKIERTEET



Voitaikinaa
Tomaattipyrettä
Mustapippuria
Suolaa
Sokeria

Täytteeksi vaikkapa:
Pepperonia + Juustoa / Kinkkusuikaleita + Aurajuustoa
 


Pilko pepperoni / kinkku suikaleiksi. Raasta juusto / nypi aurajuusto pieniksi paloiksi. Kauli voitaikinalevyjä ohuemmiksi. Täyttämisvaiheessa on tärkeää pitää mielessä, että ei olla tekemässä pizzaa; aineksia laitetaan taikinalevyn päälle vain vähän, jotta voitaikinakierteissä säilyy keveys ja ilmavuus. 


Alla oleva, oikeanpuolimmainen kuva:
(1) Levitä voitaikinalevyille tomaattipyrettä ohut kerros. 
(2) Mausta mustapippurilla, suolalla ja sokerilla. Kahta jälkimmäistä hyvin kevyesti, mustapippuria omien mieltymysten mukaan.
(3) Lisää pepperonin / kinkun paloja melko harvakseltaan taikinalevylle. Viimeisenä ripottele raastettua juustoa / aurajuuston paloja päällimmäiseksi (hyvin vähän, kuten kuvassa).

Kääri taikinalevyt ilmavasti rullalle ja leikkaa niistä pienehköjä paloja. Paista uunissa 225-250 asteessa noin 4-5 minuutin ajan. Aivan niin kuin joulutortut, nämäkin palavat uunissa helposti, joten ole tarkkana!


Valmista tuli! Anna voitaikinakierteiden vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Parhaita kierteet ovat siis lämpiminä, mutta itse tykkäsin niistä myös kylminä. Ei muuta kuin herkuttelemaan!


2 kommenttia:

Kiva kun kommentoit! :)