11/26/2013

Puolukkapullia


Ai että näistä tuli herkkuja! Vaikka ite sanonkin. Meikäläisen makunystyrät oli ihan taivaissa tästä kirpeän puolukan ja kotoisen pullan yhdistelmämausta. Mmmmmm... No joo, valmistuivathan nämä jo muutama viikko sitten, mutta joka viikonloppu on kaivettu pakkasen uumenista pulla tai pari ja mutusteltu kylmän maidon tai kuuman teen kera. Nämä olkoon mun joululeivonnaiset tänä vuonna! Pitänee silti leipoa vielä pari pellillistä lisää, että riittää jouluun asti. :D

Tässäpä teillekin reseptiä, mikäli joku mielii kokeilla! Otin reseptin alun perin netistä, mutta loppujen lopuksi muokkailin ja kääntelin ja vääntelin sitä niin paljon, että otin oikeudeksi nimetä sen omakseni. ;) Se sanottakoon heti kärkeen, että mitä enemmän tykkäät puolukan mausta pullassa, sitä enemmän lätki niitä taikinaan!


Pullataikina (pullia noin 20kpl)
5 dl maitoa
2 pss hiivaa
2 dl sokeria
1 muna
2-3 tl kardemummaa
150 g voita
10-14 dl vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa

Puolukkatäyte
400-600 g puolukoita
2.5 dl fariinisokeria
2 tl kanelia
4,5 rkl perunajauhoja 

Muruseos
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria


1. Valmista pullataikina. Liota kädenlämpöiseen maitoon hiiva, lisää muna, sokeri ja kardemumma ja sekoita.

2. Lisää noin puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon pehmeä voi ja lisää vähitellen loput jauhot ja suola samalla taikinaa vaivaten.
3. Kohota kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.

4. Jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse taikinan osat pöydällä vajaan sentin paksuisiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (n. 50 x 40 cm).

5. Sekoita puolukkatäytettä varten kaikki ainekset kulhossa. Voit painella puolukoita hieman rikki, jotta neste sitoisi hieman sokeria ja perunajauhoja. Ripottele täyte levylle.
 
6. Rullaa levyt tiiviisti rullalle ja leikkaa paloiksi (noin 10 per pötkö). Nosta pullapalat leivinpaperin päälle kierrepuoli ylöspäin ja anna kohota 10 minuuttia.
7. Valmista muruseos. Sulata voi ja sekoita joukkoon vehnäjauhot ja sokeri.

8. Voitele pullat kananmunalla. Nostele päälle muruseos. Voit hieman painaa muruseosta, jotta se jää hyvin pullan pinnalle.

9. Paista pullia uunin keskitasolla 225 asteessa 14 - 17 minuuttia.



2 kommenttia:

  1. Voi kuulostaa ja näyttää herkulliselta! Olenkin miettinyt mihinkä ihmeeseen käyttäisi noita puolukoita - niitä on kiva kerätä, mutta käyttäminen on vähän niin ja näin :D

    Sinulla on hieno blogi, näin facessa, kun joku oli linkannut! Kauniita kuvia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ainakin tykkäsin kovasti, kokeilehan ihmeessä! :) Mulla on sama ongelma, niitä on niin helppoa keräillä, mutta jään aina miettimään, mihin niitä voisi survoa (sellaisenaan kun eivät hirmu hyvältä maistu).

      Jee, kiva kun löysit tänne, tervetuloa lueskeleen! :)

      Poista

Kiva kun kommentoit! :)