8/17/2014

Baby on board


Kesän hiljaiselooni oli totta puhuen muukin syy kuin loma ja aivoton olo... Mietin pitkään, haluanko tuoda tätä asiaa blogissani julki, mutta koska blogini tyyli on lifestyle, en koe että voisin kovin hyvin piilotella aihetta kirjoittaessani tänne. Ja tällöin myös suuren suuri osa nykyisen (ja tulevan) elämäni arkisista asioista jäisi blogista kokonaan pois. Joten, täältä pesee: Meille tulee vauva!

Nyt, kun raskausviikkoja on takana jo 15, alan pikkuhiljaa hahmottamaan, mitä oikein tapahtuu ja mitä tuleman pitää. Alan myös vähitellen pitämään ajatuksesta, että meille tulee vauva. Täytynee vähän avata näitä lauseita..? En ole koskaan ajatellut haluavani omia lapsia. Pidän kyllä lapsista, mutta 3 pikkuveljeäni ovat riittäneet tyynnyttämään hoivaviettini täysin hyvin. ;) Voinette siis kuvitella yllätykseni ja rehellisesti sanottuna shokkini, kun sain tietää olevani raskaana. Tämä kesä on siis mennyt enemmän ja vähemmän sulatellessa uutista ja totutellessa raskauteen ja siihen, että elämämme tulee melko pian muuttumaan kertaheitolla. Onneksi elämäntilanteemme on kuitenkin varsin otollinen tälle uutiselle ja muutokselle ja lähipiirikin tuntuu olevan varsin innoissaan ja valmiina auttamaan noviiseja vauva-tiellä. :)

Äitini on tämän kesän aikana pariin otteeseen lohduttanut minua sanomalla "Sitä varten raskaus kestää sen 9 kuukautta, että tuleva äiti ehtii sulatella ja tulla sinuiksi asian kanssa". Onhan tässä siis aikaa totutella ajatukseen siitä, että meitä on kohta kolme ihmistä tässä talossa, että musta tulee äiti ja että miehestäni tulee isä. Apuva!

En ole hirveästi oireillut tässä alkuraskauden aikana, ihan alussa mulla oli mahavaivoja (joiden luulin johtuvan Pariisin matkastamme), sitten oli pari viikkoa ihan hirveä nälkä kokoajan, sen jälkeen tuli iltapäiväväsymykset ja loman alkaessa kun tuli helteet, huomasin etten kestä ollenkaan olla auringossa tai kuumassa. Tuli ihan hirveän heikko ja huono olo. Että täällä kyllä ollaan otettu avosylin vastaan nämä viilentyneet ilmat. :D

Oon jo jonkin verran ostellut tulevalle pienelle tavaraa, lähinnä vaatteita ja kirjoja (kuvissa). Konkreettiset, käsinkosketeltavat asiat, tekee tästä asiasta helpomman ymmärtää ja käsittää. Niin kuin se, että maha kasvaa tai ne pienen pienet vauvan vaatteet. Huh hei, on tämä jännittävää! Ja oli jotenkin tosi hermostuttavaa "tulla kaapista ulos" tänne blogimaailmaan, nyt ei ole enää paluuta piiloon!

Kuulisin mielelläni teidänkin ajatuksia ja tuntemuksia ja kokemuksia siitä, millaista oli huomata olevansa raskaana, mitä kaikkea mielessä liikkui ja miten raskauden aikana kypsyi ajatukseen vauvasta ja äitiydestä.

Cira vahtimassa pienen vaatteita ;)

29 kommenttia:

  1. Voi miten ihana uutinen, onnea! Ajatuksiasi aiheesta oli mukava lukea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän! :) Ja kiva! Aattelin, ettei mulla välttämättä oo ne kaikkein yleisimmät ajatukset aiheesta, joten jänskätti rehellisesti avautua.

      Poista
  2. Onnea kovasti! Ihanaa ♡ Kyllä siihen ajatukseen tottuu ja odotas vain, kun tunnet pian ne pienen pienet liikkert! Silloin asiasta tulee jotenkin vielä konkreettisempi. Ja mulla oli helteen kans ihan sama juttu! Onneksi olet selvinnyt ilman pahoinvointia. Itse viikolle 20 asti ympäri vuorokauden laatanneena voin kertoa, ettei herkkua ollut :D Laita mailia, jos haluat osoitteen mun odotusjuttuja lukemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Sitä kyllä ootankin, että liikkeet alkais tuntumaan, se ehkä jotenkin tekee kaikesta taas todempaa - että tuolla mun sisällä on oikeasti joku, apua! :D Joo mä oon lueskellut (vaikka kesähelteet vei kommentointitaidot..) sun blogista kuulumisia, tosi ikävää, että kesti niin kauan, mutta onneksi sulla tuntuu nyt menneen ohi nuo ajat!

      Poista
  3. Byäää!! Onneaaa<3<3 Aivan ihania uutisia, iih. Oon ihan onnessani :)
    Mulla oli alkuun tosi ristiriitaisia jopa negatiivisiakin tuntemuksia, vaikka olen aina ollut lapsirakas ja halunnut lapsia, vauva tuli meille yllätyksenä. Neuvolasta sanottiinkin silloin mulle hyvin "jotkut odottaa ja yrittää vuosia ja kun se positiivinen testi tulee, on se silti shokki ja käydään läpi tunteiden kirjo, ajatteleppa että sinä et ole edes odottanut saavasi vauvaa, joten et ole voinut valmistautua sitäkään mitä toiset ovat kuukausia tai vuosia tehneet" :) Mitä suuremmaksi se masu kävi ja mitä enemmän pieni tyyppi siellä mylläsi niin sen todempaa siitä tuli, mutta oikeastaan ei siihen mitenkään voi valmistautua, kyllä se on se hetki kun sen lapsen saa syliin niin se todellisuus vasta alkaa :) 9kk aikana ajatusmaailma ehti kypsyä ja ehti ottaa selvää asioista, mutta ei sitä edes voinut kuvitella mitä kaikkea sitä pitäisi tietää tai osata sen vauvan kanssa. Eikä se haitannutkaan, koska sitä vaan osasi :)

    ...tuleepa pitkä kommentti, tuntuu että tästä voisin kyllä kirjoittaa vaikka kuinka paljon :D Jos haluat niin voidaan vaihtaa ajatuksia ihan meilitsekin? :) Iso hali ja onnea vielä teille kaikille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yäääh, kiitoooos! <33 ;) Hyvin kyllä sanottu siellä neuvolassa! Meillä on ollu kesällä joku harjoittelija, joka ei oo osannu ees vastata meidän kysymyksiin kunnolla, saati sitten antaa tuollaisia neuvoja tai lohdutuksia..! :S
      Hienosti kirjoitit kyllä asiasta, saas nähdä kuinka paljon tässä ajassa ehtii kypsyä asiaan ja miten se elämä sitten muuttuukaan ensi vuonna... :)

      Joo ois kiva meilailla tästä lisää! :))

      Poista
  4. <3 <3 <3

    T: Innokkaat tulevat kummitäti ja kummitsetä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaah!! :DD + pikku A? ;)

      <3 <3

      Poista
    2. Tietty myös pikku A! Tais olla liiankin innokas kummitäti, kun kirjoittelee mitä sattuu! :D <3

      Poista
  5. Hieno uutinen, onnea!! :) Meillä nuo lähtökohdat raskaudeen ovat lähes kirjaimellisesti eri planeetoilta, joten siksi varmasti suhtautuminen raskauteen on erilaista (tai tarkemmin ajatellen, ei niin erilaista kuitenkaan). Me kun yritimme saada lasta alulle yli kaksi vuotta. Tutkimuksia, hoitoja ja siihen vielä leikkaus ja se, että syytin tietenkin itseäni, kun se vika oli minussa. Sitten kun tulinkin hoidottomasta kierrosta raskaaksi, niin eihän sitä meinannut uskoa! Olen ollut onneni kukkuroilla koko tämän ajan, mutta minullakin ajatukseen tottuminen vei aikansa. Tai siis tarkemmin, en osannut oikeasti uskoa että se kauan kaivattu lapsi on oikeasti tulossa. Olen ollut ja olen edelleen aika pienen kokoinen mahoineni, joten minulla tajuaminen on vaatinut sen, että liikkeet alkoivat tuntua selkeästi ja tuo maha oikeasti alkoi näkyä myös ulkopuolisten silmille. :D Kyllä se siitä, totut varmasti ajatukseen jossain välissä. Vielä sinulla on hyvin aikaa! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! :) Joo melko eri planeetoilta lähtökohdallisesti kyllä, ihanaa, että teillä tärppäsi lopulta! Tuollaisessa tilanteessa varmasti arvostaa raskaaksi tuloa ja raskaana oloa hieman eri sfääreissä. Eiköhän sitä tässä pikkuhiljaa totu ajatukseen pikku kääröstä. :)

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Joo :) 8.2.2015, parhaaseen valjakkokausiaikaan! :DD

      Poista
  7. Jep. Äitin synttärit oli 6.2 ja mulla on 18.2. Helmikuu on kyllä just hyvä. :) Pääsee vauva heti valjakkohommiin ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helmikuu on hyvä :) Ja heti valjakon kyytiin, heheh! :D

      Poista
  8. Upea uutinen, onneksi olkoon!

    VastaaPoista
  9. Hiih, täällähän se kaapista tulo onkin jo kerrottu!! Ihanaa! Onnittelut vielä! Minä aina niin ratkean näistä ihmisten vauva-uutisista.. Se on vaan aina niin ihmeellistä..! Niinhän se on, että kukaan ei ole valmis vanhemmaksi. Ja koskaan ei ole vanhempana valmis. Nyt vasta tuon viittä vuotta lähentelevän esikoisen kanssa olen joutunut välillä koville - ymmärtämään sen vanhemmuuden kauheuden ja kauneuden.. Välillä on niin raivostuttavaa, että sitä ei voi vauvan/taaperon kanssa kuvitellakaan.. :D Juu, tunnustan..! Sitten taas hetken päästä kokee niin pohjatonta rakkautta.. Vanhemmuus on tosi ihmeellistä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo sitähän se varmasti on, että kukaan ei oo seppä syntyessään ja kokoajan sitä vanhemmuutta harjoitellaan ja virheiden kautta oppii. :D Päivä kerrallaan, niin sanotusti! :)

      Poista

Kiva kun kommentoit! :)