12/21/2013

Kattausideoita joulupöytään


Lauantai-aamua! Sepäs on jo maaginen "kolme yötä jouluun" -päivä käsillä. :)

Jouluaattona meillä olisi suunnitteilla jatkaa jo perinteeksi muodostunutta tapaa kokoontua miehen pikkuveljen ja hänen tyttöystävänsä sekä minun vanhimman pikkuveljeni kanssa meille kotiin ja nautiskella jouluateriasta, lautapeleistä ja hyvästä seurasta. Tänä vuonna halusin panostaa joulupöydän kattaukseen, aiempina vuosina kun en oikein ole ollut kiinnostunut ruokien esille panosta tai kattauksen estetiikasta.

Kuvat lainattu.
Ideoita kattaukseen oon metsästänyt jo syksystä lähtien, pikkuhiljaa, ja katseltuani satoja kattauskuvia, päätin toteuttaa meidän joulupöytään valkoisen kattauksen. Tänä jouluna olen muutenkin karsinut esille laitettavista joulukoristeista perinteiset punaiset ja vihreät härpäkkeet pois ja tuonut esiin enemmän valkoisia, hopeisia ja kirkkaita koristeita. Näin myös kattauksen suhteen.

Alkuviikosta innostuin lopulta kokeilemaan joulukattausta ja tässä muutama sneak peak kenties tulevan jouluaaton päivälliskattauksestamme.






Kuvissa näkyvät viininpunaiset servetit korvaan varmaan puhtaan valkoisilla vastaavilla. Niitä ei vaan sattunut löytymään kaapista koekattausta varten. Tuli muuten tosi jouluinen fiilis ja etenkin sellainen odottava fiilis, kun asettelin ja mietiskelin tuota kattausta. Sää näyttää kyllä välillä kaikkea muuta kuin jouluiselta, joten jos ei saada sitä valkoista joulua ulos, niin ainakin sitä löytyy joulupöydästä. ;)

Vietättekö te joulua kotona, kylässä vai mökillä - vai kenties ulkomailla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit! :)