1/29/2015

Vauvan huone


Koko syksyn ja alkutalven kestänyt projekti Vauvan Huone on vihdoin tullut päätökseen. Ollaan miehen kanssa aina pikkuhiljaa päätetty, tilattu/hankittu (kasattu) ja sijoitettu tarpeellisia huonekaluja, vaatteita, petivaatteita, leluja yms. Nipsun tulevaan huoneeseen.

Entinen vieras-/työ-/varastohuone tyhjennettiin kaikista tavaroista ja huonekaluista. Ne siirrettiin joko kaappeihin (älykästähän se onkin ollut pitää tavaroita keskellä lattiaa eikä järjestyksessä kaapissa :D), toisiin huoneisiin, myytiin pois tai varastoitiin. Huonekalut saatiin onneksi lykättyä miehen työpaikalle hyötykäyttöön siksi aikaa, kunnes muutamme isompaan kotiin.


Alusta alkaen ajatuksena on ollut, että pinnasänky sijoitetaan meidän makuuhuoneeseen ja vauvan huone toimii ainakin näin aluksi vaatteiden, lelujen ja tavaroiden (myös suurten lastenvaunujen) säilytyspaikkana. Vielä kuvaushetkellä pinnasänky odotteli vauvan huoneessa, mutta nyt se on siirretty makuuhuoneeseen omalle paikalleen. Ehtivätpä koiratkin tottua siihen (ja meikäläinen, joka oon jo törmäillyt siihen unen pöppörössä muutamankin kerran aluksi..).

Vauvan huoneeseen hankittiin huonekaluiksi pari lipastoa Ikeasta ja pinnasänky. Niillä varmaan pärjätään hyvin näin alkuun. :) Lipastot pitävät sisällään kokoihin jaetut vauvan vaatteet (50-80cm), ulkovaatteet ja -varusteet, lakanat ja pussilakanat, harsot, vauvan viltit ja muutaman lelun ja kirjan. Pehmoleluja ei juurikaan ole hankittu uusia, oma kokoelma riittänee (no ehkä pari uutta pehmolelua ei olisi pahitteeksi vielä ;)). Verhot ja isot taulut on hankittu varta vasten vauvan huonetta ajatellen. Värimaailmaksi tähän huoneeseen haluttiin jotain rauhallista, rauhoittavaa, väriä - ripauksella hempeää keltaista ja punaista.
Yllä olevassa kuvassa poseeraa vanha nalleni "Nöpö". Nämä nallet, joiden pylly on herneitä täynnä ja jotka osaa tehdä kuperkeikan kun niitä vähän avustaa, oli jonkinlainen hittituote kun olin pieni. Nöpö pääsi tietysti muiden pehmolelujen lailla pesuun ennenkuin se löysi tiensä vauvan huoneeseen, mutta aika on tehnyt tehtävänsä nalleraasulle. :D
Vaipanvaihtopiste ollaan laitettu kodinhoitohuoneeseen (tästä tulossa oma postauksensa). Mitään erillistä hoitopöytää ei haluttu hankkia ja kodinhoitohuoneen pöytätaso on juuri passelin korkuinen, siihen vain hoitoalusta päälle, niin hyvä tulee!

On aivan ihanaa, että Nipsun tulevat kummitädit ovat taitavia käsistään ja ovat vieläpä halunneet itse taituroida vauvaa varten kaikenlaista söpöä ja tarpeellista - mä kun en osaa niin yhtään mitään, hyvä jos tiedän mikä on silmukka. Kuulemma neulominen, kutominen ja virkkaaminen on eri asioita, mutta mun tajunnassa ne menee kyllä ihan samana sekamelskana. :D Alla olevan vauvan peiton teki omin kätösin vauvan toinen tulevista kummitädeistä. Niin suloinen ja herttainen pikku peitto! Toinen kummitustätinen on puolestaan kutonut (neulonut? virkannut??) Nipsulle villasukat ja "siinä sivussa" sellaiset valmistui myös mulle. :)

No, mutta tältä meillä nyt näyttää, Nipsun huoneessa! Enää puuttuis se itse huoneen päätähti.. ;)


8 kommenttia:

 1. Puikoilla neulotaan, kangaspuilla kudotaan ja virkkuukoukulla virkataan. �� Villasukat neulotaan siis. ��

  VastaaPoista
 2. Ihana sinä! <3
  Me täällä kummisedän kanssa jo jännitetään!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3
   Kyllä kai tässä alkaa jo itteäki pikkuhiljaa jänskättämään.......apua....! :D

   Poista
 3. Voi, kuinka herttainen huone! Ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos j! :)

   ps. Ikävä teitä eteläistyneitä! <3

   Poista

Kiva kun kommentoit! :)