5/03/2014

What to read?


Lauantaita kuomaseni! Me ollaan aherrettu koko päivä, siis ihan koko päivä, tuolla takapihalla kaaoksen keskellä. Huhhei, nyt päätettiin pistää pillit pussiin ja lähteä saunaan. Sen päälle joku leffa ja kilistellään viimein tuo vapuksi ostettu skumppa. :D Mutta nyt ois vuorossa lisää suosituksia lukutoukille, meinasin ihan unohtaa julkaista tämän postauksen, joten tässä tulee:
 
Kirjahaasteen myötä mut valtasi pienimuotoinen pakkomielle päästä väläyttämään teille pinkkaa suosikkikirjoistani ja tietysti suositella teille niitä kaikkia. Jos kirjamakusi on yhtään samoilla aalloilla meikäläisen kanssa, uskon, että pidät näistä! Kokosin tähän kirjapinkkaan jokaiselta suosikki-kirjailijaltani yhden teoksen, ehkäpä juuri sen, joka säväytti eniten tai josta kirjailijan fanittaminen alkoi.

Oon täällä blogin puolella jo pariin otteeseen suositellut Khaled Hosseinin Tuhat loistava aurinkoa, se on kyllä jokaisen hehkutuksen ja hypetyksen arvoinen kirja! Iski suoraan sydänjuuriin, aivan mahtava kerronta ja koskettava tarina. Kuten jokaisessa Hosseinin teoksessa. Jane Austen on puolestaan vienyt sydämeni jo nuoruudessa, jolloin ihastuin päätä pahkaa 1800-luvun Englantiin. Austen kuvaili engelsmannien nummia ja maalaisaateliston elämää sellaisella taidolla (ja itselleen tyypillisellä ironialla), että se oli meikätytön menoa se. Oon jotenkin aina tuntenut sanoin kuvaamatonta yhteyttä tuohon aikaan ja noihin tapoihin, joista Austen kirjoittaa ja joskus olenkin puolitosissani miettinyt, elinkö edellisessä elämässäni 1800-luvun Englannissa. Ylpeys ja ennakkoluulo on Austenin kirjoista mulle se rakkain.





Karin Alvtegen kirjoittaa psykologinen pilke silmäkulmassa, hyvin tarkkaavaisesti ja koukuttavasti. Petos oli ensimmäinen teos, jonka Alvtegenin tuotannosta luin ja sitä myöten jäin koukkuun. Mahtava kirjailija. Torey Haydenin kirjatuotantoa on jokseenkin hankala lähteä avaamaan, tekisi vain mieli sanoa, että Lue, etkä ole enää entisesi. Hayden kirjoittaa hoitamiensa ja / tai opettamiensa lasten elämäntarinoista, lähes kaikki hänen kirjansa perustuvat siis tositapahtumiin. Tarinat eivät suinkaan ole sieltä mukavimmasta päästä, vaan lasten elämiä varjostaa milloin pahoinpitely, kehitysvamma tai oppimisvaikeus, milloin kodittomuus. Hayden kirjoittaa elävästi ja älykkäästi lapsista, jotka ovat vaikuttaneet hänen elämäänsä niin ammatillisesti kuin henkilökohtaisestikin. Aavetyttö on yksi hänen vaikuttavista teoksistaan.

Suzanne Collins pääsi lempparikirjailijoiden joukkoon villinä hevosena. Kenellekään ei liene epäselvää, kuinka kovasti fanitan Nälkäpeliä - sekä elokuvina että etenkin kirjoina. En ole Collinsilta muuta lukenut kuin Nälkäpeli -trilogian, mutta voi pojat, että jotkin kirjat voivatkin olla koukuttavia! Harvoin fanitan mitään näin paljon (en Pottereita, en TSH:ta, en Twilightia), mutta näin kävi nyt Nälkäpelin kanssa. :D

Sori, jos tuli kirjasuositusten suhteen toistoa, meikä on vaan tätä nykyä niin fiilareissa kirjoista ja lukemisesta! Tuntuu siltä kuin pitäisi ottaa takaisin kaikki ne opiskeluvuodet, jolloin ei tentteihin pänttäämisen ohella jaksanut lukea sivun sivua mistään "vapaa-ajan" kirjasta.


11 kommenttia:

  1. Siis tosi kiva, että laitoit lisää vinkkejä jakoon. Mä olen niin tyytyväinen, että laitoin sinulle sen kirjahaasteen, vaikka olin vasta ihan samalla viikolla löytänyt blogisi! Joskus osuu ja uppoaa. Kirjoitat tosi mukavasti näitä kirjavinkkejä - niistä saa hyvän käsityksen kirjan tyylistä. Tästäkin meni pari vinkkiä lukulistalleni.. Nyt minun pitäisi vaan vähentää tätä blogiaikaa, jotta ehtisin taas lukea enemmän! :D Lukulistalla on niin monia mielenkiintoisia, että ihan kihisen kun haluaisin jo lukea kaikkia teidän suosittelemia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee, joskus osuu ja uppoo oikeen kunnolla ;) Joo mulla kans sormet syyhyää muutaman kirjan suhteen, joista oon lukenu vinkkejä!

      Poista
  2. Pakko kyllä lukea tuo Tuhat loistavaa aurinkoa, kun sitä on niin paljon hehkutettu! Ja Haydenin kirjat osuu ja uppoaa myös muhun!

    VastaaPoista
  3. Täälläkin on luettu Haydenin kirjoja, ne on ihan kamalaa luettavaa, mutta silti niitä jostain syystä haluaa lukea :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ne tositarinat on kyllä välillä melko ahdistavia ja kauheita, mutta jotenkii myös tuntuu siltä, että on tosi tärkeetä saada lukee niitä. Vaikee selittää, joku siinä on ku niitä on silti luettava!

      Poista
  4. Jee, rakastan kirjapostauksia! Pitää pistää mieleen tuo Tuhat loistavaa aurinkoa :)

    Hauska sattuma, että omistan tuosta kuvastasi jopa kolme kirjaa itsekin: Ylpeys ja ennakkoluulo, Aavetyttö ja Nälkäpelin Matkijanärhi :) Myös minulle Ylpeys ja ennakkoluulo on Austenin kirjoista se rakkain, mutta kaukana ei tule Austenin Kasvattitytön tarina, oletko lukenut sitä? :) Luetko kirjoja muuten englanniksi? Jos luet niin Nälkäpelifanina voisin kuvitella sinun pitävän Penryn and the End of Days kirjasarjasta. Toinen mikä tulee mieleen on Divergent-Outolintu (kannattaa lukea englanniksi, suomenkielinen käännös on aika kankea) ja siitä tehty leffakin, mutta se oli mielestäni aika huono :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama mulla, Kasvattitytön tarina taitaa olla se seuraavaksi rakkain Austenin teoksesta. :) En oo kuullutkaan tuosta Penryn and the End of Days kirjasarjasta, pitää ehottomasti katsastaa se! Joo, tiiäkkö, että just vappuna käytiin kattoon toi Divergent, mä halusin nähä et kuin Nälkäpeli-tyylillä se oli tehty (semistihän se oli) ja sit ku leffa loppu niin mietin, että vitsi se kirja antais varmasti niiiiin paljon enemmän sisältöä tohon leffaankin (joka oli jotenki tökerösti ja töksähdellen rakennettu musta), et pitänee se haalia itelle ja lukaista! :D

      ps. Suosittelen niiiin lämpimästi tuota Tuhat loistavaa aurinkoa, että kokeile ees! :)

      Poista
    2. Vitsi mikä sattuma niin Kasvattitytön kuin Divergentin kohdalla :D Divergent kirjana on todella paljon syvempi ja raaempi ja esim. pahis sivuhahmot oli kirjan keskeisiä hahmoja, kun taas leffassa juuri nämä hahmot esiintyivät tuskin laisinkaan muutamaa kohtausta lukuunottamatta. Laitoin sulle linkin tuohon edelliseen kommenttiini jos haluat käydä lukaisemassa omat hypetykseni Penrynistä, joka ainakin omalla kohdalla peittosi Nälkäpelin ^^

      ps.Tilasin juuri tuon Tuhat loistavaa aurinkoa cdon.comista, jossa se oli vaan 5,95€, joten kiitos suosituksesta en olisi varmastikaan itse sitä "löytänyt". Jee kohta pääsen lukemaan sitä ^_^

      Poista
    3. No niimpä! :D Kuulostaa kyllä hyvältä nuo molemmat sun suositukset, täytynee paneutua asiaan. :) Jee, toivottavasti tykkäät siitä! Kerro sitten, mitä mieltä olit :)

      Poista

Kiva kun kommentoit! :)