5/15/2014

Top five favourites


Tänään oon pohdiskellut Kristan laatimaa (kiitos haasteesta!) top viitosta seuraavista aiheista:

Lempipaikat/-nähtävyydet kotikaupungissasi

Toppilansaari. Täällä käytiin ottamassa auringonlaskun aikaan hääkuvat. Ihanan rauhallinen ja merellinen paikka, muttei niin tupaten täynnä kuin naapuriranta Nallikari.

Toppilansaaressa hempeilemässä ;)
Pannukakkutalo. Jotenkin tulee vaan kesäiset jutut mieleen tässä kesän kynnyksellä kun ollaan ja Pannukakkutalo (joka sijaitsee torilla) on vaan ihan parasta kesäisin, kun voi istuskella ulkona ja nauttia pannaria vadelmilla ja suklaalla, mmm...

Torinranta. Kesällä ihan ehdoton mansikoiden, jätskin ja muiden kesäherkkujen ostopaikka. Tykkään myös istuskella torin laiturilla ja katsella vastapäätä sijaitsevaa teatteritaloa ja laivoja.

Näkymää torin satamasta.
Ainolan puisto. Suihkulähteet, sorsat ja piknik-paikat.

Jäälin montut. Käytetään siellä kesäisin koiria ja itseämme uimassa. Jäälin montuilla on monta erilaista uimapaikkaa ja yksi virallinen uimarantakin. Vesi on ihanan puhdasta ja lämmintä.

Montuilla uimassa -eräät ui, eräät ei :D
Olin nyt vähän tylsä, kun en meinannut oikein keksiä näitä paikkoja. Jotenkin tosi vaikea katsoa näin läheltä omaa kotikaupunkia ja miettiä erilaisia paikkoja sieltä.


Näppärimmät siivousniksisi

Ööööö... Tykkään ihan siivoamisesta, paitsi tiskaamisesta, mutta en mä tiedä onko mulla mitään erityisiä niksejä siihen. :D No kokeillaan.

Oman puhdistussuihkeen tekeminen. Harvemmin ostan kaupasta valmiita suihkepulloja siivoukseen, vaan teen ne itse veden ja fairyn yhdistelmästä. Toimii ja säästyy rahaa! ;)

Imuroin huonekalujen tasot. Se säästää aikaa ja vaivaa pölyjen pyyhkimiseltä, kun isoimmat pölyt ja roskat on imuroitu jo pois.

Tää nyt ei liity siivoamiseen niinkään, mutta siitepölykausi kun on niin menköön: Suojaan avattavat ikkunat siitepölyverkolla. Näin tehdessä voi huoletta tuulettaa kotia eikä siitepölyt (ja muut ilmassa leijuvat) pääse sisälle kutittamaan nenää ja sotkemaan paikkoja.

Tämäkään ei varsinaisesti liity siivoukseen mutta: Suojaa kankaiset huonekalut (kuten sohva) ja matot tekstiilisuihkeella. Helpottaa siivoamista, kun esimerkiksi punaviinin kaatuessa valkoiselle sohvalle ei tarvitse kuin pyyhkäistä paperilla viini pois ja sohvassa ei ole läikän läikkää. Tadaa!

Nyt loppu niksit ihan tyystin kesken joten huumoria kehiin: Anna koiran esipestä likaiset astiat. Hahhahahaa. Meillä ainakin tykkäävät, jos saavat nuolla kulhon jätskin tai jogurtin syönnin jälkeen - pitää vaan muistaa laittaa nuollut astiat koneeseen ettei joku erehdy käyttämään niitä puhtaina. ;D


Lempivaatteesi arkeen

Housuista ihan ykköset arkeen on mun (jo pikkuisen kauhtuneet) mustat Dr. Denimit; niin kivat ja mukavat jalassa ja silti sopivan tyylikkäät.

Pitkähihaisista paidoista mun lemppari on Ichin musta (napillinen) paita, jonka kanssa voi yhdistää vaikka ja minkälaisia vaatteita. Kevyt, ilmava ja tyylikäs.

Kaikki lempparit päällä; pitkä- ja lyhythihainen ja housut.
Pakko laittaa tähän myös mun pyjamahousut, kun niissä tykkään kotona hillua. :D Urheillessa puolestaan kivimmat on mustat 3/4-lahkeiset salihousut ja hihattomista paidoista helpoin on tämä valkoinen Vero Modan paita (kuvissa). Niin ja nuo alemmassa kuvassa näkyvät Vagabondin kengät on ihan lempparit, kun pitää talsia enemmän kuin sata metriä.

Noi kengät, mun favouritit <3

Parhaat ravintolat, ja lempiannoksesi niissä

Jatketaan tuolla kotikaupunki-teemalla, eli kaikki edellä mainitut ravintolat löytyvät Oulusta.
Välimeren ravintola Olimpoksessa on ihan parhaat härän sisäfilepihvit (mediumina, of course), ravintola Pannusta saa puolestaan maaaaailman parasta pannupizzaa.

Jo aiemmin tässä postauksessa mainitsemastani Pannukakkutalosta löytyy niin herkullisia pannukakkuja mitä moninaisimmilla täytteillä, että valinnan vaikeus voi tuolla paikassa todellakin yllättää! Amarillossa on kiva tunnelma, joskin ruokien taso on mielestäni viime vuosina vähän laskenut. Tykkään kuitenkin tosi paljon Amarillon hampurilaisista, nam nam!

Ravintola Pannusta, ah <3
Viimeisenä pitänee kehaista vielä yhtä suosikeistani, Sokeri-Jussin kievaria, jossa tilaan lähes poikkeuksetta perinteisen poronkäristyksen ja jälkiruuaksi köyhiä ritareita hillolla ja kermavaahdolla. Niin hyvää!

Kylläpäs tulikin nälkä. 


Asiat, jotka tekevät asunnosta kodin

No tietysti kodin asukit, oli ne sitten pelkkiä ihmisiä tai ihmisiä ja lemmikkejä. Musta on aina tosi  outoa olla kotona ilman koiria (jos ovat vaikka miehen kanssa jossain pidemmällä puisto- tai lenkkireissulla), on niin hiljaista ja onttoa.

Valokuvat, ehdottomasti. Meidän kotoa löytyy muutama taulu, jotka on teetetty meidän hääkuvista, ne on tietysti tosi rakkaita ja tekee kodista meidän näköisen.

Tärkeät esineet. Perintönä kotiimme kulkeutuneet / tunnearvolliset astiat ja esineet.

Piha. Sitä voi ainakin ihan omassa kodissa myllätä miten päin haluaa (ajankohtainen aihe, heh) ja tehdä ihan oman näköisen. Tähän lukeutuu myös etupiha, joka toivottaa vieraat ja tietysti myös kodin asukit tervetulleeksi.

Tuoksu. Jokainen koti tuoksuu (tai haisee :D) ihan omanlaiselleen. Itse ei välttämättä haista oman kotinsa ominaistuoksua, mutta toisen kotiin mentäessä useimmiten. Niin ja tuoksuun liittyy tietysti myös ruuan tai leivonnaisen tuoksu, se se vasta kodin fiiliksen tekeekin!

Kenelläs tämä haaste ei vielä ole kiertänyt? Haastan nyt ainakin Nannan, Minnan, Marin ja Jendelin! :) Ja top5-kysymykset kuuluu:

1. Kesän suosikkipuuhat
2. Lempparileffat
3. Parhaimmiksi todetut urheilukamppeet (vaatteet, kengät yms)
4. Tällä hetkellä parasta elämässä
5. Hauskimmat tai oudoimmat unet

5 kommenttia:

  1. Däääm ! Tähän on vaikee :D Kiitos haasteesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosin noi sun kysymykset on helpompia kun sulle asetetut, en olis ikimaailmassa osannut vastata noihin mitkä itse sait ;D Tai siis saanut viittä jokaiseen. Oon pässi :D

      Poista
    2. Hahaa, ei muuta ku rustailemaan! ;D Oon määki monesti melekonen pässi, se on iha luvallista! ;)

      Poista
  2. Toi tekstiilisuihkehan kuulostaa mullistavalta! Wau! Ja mulla on sama imurointitaktiikka, näppärää! Kiva postaus, mutta armoton nälkä tuli tuosta pannupitsakuvasta..! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se on aika pro! Ja oikeesti toimii! Toki sitä pitää jossain vaiheessa lisätä, jos on monta kertaa jo kaatunut siihen tekstiilille jotain. Joo mulla kans ja hirvee pizzahimo! :D

      Poista

Kiva kun kommentoit! :)