5/25/2014

Mitä mielessä?


Tällä viikolla on kiireiden keskelläkin ollut usein mielessä ensi viikolla koittava Pariisin reissumme. Maanantaina havahduin siihen, että enää alle kaksi viikkoa lähtöön, enkä ole vieläkään tehnyt normaaleja suunnitelmia reissua varten, mitä yleensä rustailen hyvissä ajoin. Ja kyllä, oon melkoinen natsi ja kontrollifriikki mitä tulee matkakohteen nähtävyyksien kartoittamiseen ja muuhun etukäteissuunnitteluun. Ennen saatoin innostua tekemään todella tarkkoja päiväkohtaisia suunnitelmia, jotka tosin paikan päällä havaitsin todella typeriksi ja lomafiilistä syöviksi. Sittemmin olen onneksi jonkin verran pystynyt löysäämään nutturaa ja antamaan tilaa rennolle olemiselle, suunnittelemattomuudelle ja "Katsotaan mihin tämä päivä meidät vie" - asenteelle. Siltikin sisäinen perfektionistinen pirttihirmuni puristaa ohjaksia välillä tiukasti käsissään.

Tämän viikon missionani oli, että kartoitan miehen kanssa nähtävyydet, jotka voisi olla kiva koluta läpi matkan aikana ja etsin niiden lokaatiot suhteessa hotellimme sijaintiin. Sen jälkeen katson, millä metrolinjalla pääsee kauempana oleviin nähtävyyksien ja mitkä nähtävyyksistä sijaitsevat samoilla huudeilla. Lisäksi yritin tehdä netissä varausta Eiffel-torniin, mutta kaikki liput oli jo menneet. Luinkin jostain, että nettiliput Eiffeliin 1-5kk säteellä menee tyyliin muutamassa minuutissa siitä, kun ne sivuille laitetaan myyntiin. Nice. No, kokeillaan mennä joku aamu sinne varhain jonottamaan ja hakemaan liput.

Ravintoloita tai kahviloita en yleensä koskaan etukäteen tsekkaile (vaikka olen ruuankin suhteen melkoisen fanaattinen miljoonine allergioineni), joten syömään mennään varmaan sinne, mikä ulkoa päin näyttää hyvältä.

Koska matkustuskohteena on Ranska, olen myös etsiskellyt netin Suomi-Ranska -sanakirjasta tärkeimpiä lausahduksia ja sanoja. Kun kävin teininä Pariisissa ja tilasin kahvilasta patongin toitottaen "No tomato!", kahvilatätit nyökkäilivät ja antoivat minulle patongin. Puraistuani ensimmäisen haukun totesin, että kappas, tomaattisiivuthan täällä on. En siis todellakaan ole lähdössä Pariisiin sillä oletuksella, että kaikki puhuvat englantia -edes turistien palvelupaikoissa. Luinkin useasta eri lähteestä, että yhä edelleen ranskalaiset puhuvat kehnohkosti englantia ja voivat olla hyvinkin tylyjä turisteille, jotka eivät edes tervehdi tai kiitä ranskaksi, vaan yrittävät pärjätä pelkällä englannilla. Siispä olen rustannut kokonaisen sivullisen niitä ruoka-aineita, joille olen allerginen ja toivon, että tyypit sille ymmärtävät alkeellista ranskan soperrustani. Se ranskalaisten ihmisten puheen ymmärtäminen onkin sitten ihan eri juttu...

Pakkailuakin olen jo vähän mietiskellyt. Tässä vaiheessa Pariisiin luvataan puolipilvistä ja alta kahtakymppiä lämpöä, joten täytyy vähän katsastella tuota vaatekaappia sillä silmällä (lähempänä tietysti vielä varmistaa sääennuste). Tänään oonkin pessyt talvivaatteita ja säilönyt niitä kaappiin ja ottanut kesäkuteita ja -kenkiä esille. Tässä alla olevassa kuvassa yhdet reissuun lähtijät keväthuollossa.

Mut löytää muuten vihdoin instagramistakin, niinkuin face-sivuilla jo viikonloppuna hehkutinkin! Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, vai mitä? ;) Nimimerkin mrs_mabn takaa löydät jo muutamia viikonloppuisia otoksia.




2 kommenttia:

  1. Enpäs olisi uskonut, että sinne on niin kova tunku, että liput menevät noin nopsaa! Minuahan ei sinne saisi kirveelläkään, kun pelkään korkeita paikkoja. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanoppa älä muuta! Ja sitten siellä jonotellaan turistirysässä iltapäivän helteessä monta tuntia, jos ei netistä ehdi hankkia. Me kyllä varmaan tosissaan mennään joku päivä aamutuimaan sinne norkoileen, jospa säästyis pari tuntia aikaa. Mullakin alkaa jalat tutiseen ja ottaa vatsanpohjasta korkeissa paikoissa, mutta se Eiffeli on siellä ylhäälläkin niin leveä tasanne ja kaiteet ja kaikki, ettei niin kovasti huippaa. :)

      Poista

Kiva kun kommentoit! :)