5/24/2014

Minttu-muffit


Lauantai-iltaa! Niin se Suomi sitten pääsi finaaliin, wautsi! Jonkin verran meikäläinenkin äsken vilkuil tuota töllöä miehen vieressä - ja kyllähän tuo ilouutinen raikas muutenkin koko talossa. ;) Mutta, helle on varmaan verottanut mun muistia jonkin verran, kun meinasi ihan unohtua kirjoitella tästä herkkuaiheesta.. Nyt siis vihdoin sitä reseptiä kehiin näistä aivan sairaan herkuista  minttusuklaamuffeista. Niin kuin jo aiemmin totesin, ei ohje todellakaan ole meikäläisen hyppysistä, vaan poimin reseptin taitavan Kinuskikissan valikoimasta. Minttu-muffien reseptin löydät siis täältä ja laitan sen kopioituna Kinuskissan sivulta myös tähän alle. Alkaa melkein kuola valumaan, kun katson näitä kuvia. :D




Tällä määrällä saat tehtyä noin 15-20 muffia.

Pohja:
1 Pätkis Mini Bites -pussi
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl kevytkermaa

Täyte:
300-400 g Philadelphia Marabou -suklaatuorejuustoa

Leikkaa Pätkikset rouheeksi. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita joukkoon lopuksi Pätkis-rouhe. Lusikoi pieniä taikinanokareita pellille leivinpaperin päälle. Jätä reilusti leviämisvaraa. 

Paista 200 asteessa 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Mitä kylmempiä muffit on, sitä helpompi niihin on levitellä tuorejuustoa (eivät rikkoudu niin herkästi).




Sipaise toisen pohjapuoliskon päälle tuorejuustoa ja laita toinen puolisko kanneksi. Vinkki: Saat tuorejuustosta helpommin levittyvää, kun notkistat sitä sähkövatkaimella. Mukaan voi lisätä myös pienen määrän maitoa tai kermaa. Itse ainakin lisäsin tuorejuustomössöön mukaan lorauksen pohjien teosta jäänyttä kevytkermaa ja tuorejuusto sekoittui tosi hyvin.

Meidän kaapista ei löytynyt kuin tavallista kaakaojauhetta, joten muffien maku kärsi hieman siitä. Ensi kerralla siis ehdottomasti leivontaan tarkoitettua kaakaojauhetta! Lisäksi voisin ensi kerralla laittaa vähän vielä enemmän tuota pätkistä. Mums. :P Ei muuta ku herkuttelemaan! ps. Maistu muuten ihan yhtä hyviltä pakkasesta sulatettuina!


4 kommenttia:

  1. Voi naaaammmmmm slurps! Pakko, pakko, siis ihan pakko laittaa nää ostoslistalle. OMNOM! :D
    Jaa että innostuinko? No vähä ;)

    VastaaPoista
  2. Nää näyttää niiin hyvältä! Nam!! Pakko kokeilla itsekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja ne maistuu vielä paremmalta! :P Koklaa ja kerro tykkäsikkö ;)

      Poista

Kiva kun kommentoit! :)