5/08/2014

Takapihan mylläystä


Puhelin aiemmin, että kerron teille meidän plääneistä koskien tuota meidän karseassa kunnossa olevaa takapihaa, jahka saadaan homma rullaamaan ja päätöksiä tehtyä. Noh, tuo vappuhan menikin enemmän ja vähemmän tuolla pihan puolella. Ollaan edistytty ihan valtavasti siitä, mistä lähdettiin liikkeelle.

Alkutilannehan oli siis se, että meidän takapihalla on kaksi erillistä kukkapenkkiä. Toinen on kätevästi aidan takana (toisin sanoen turvassa koirilta), mutta toinen on ihan keskellä "tietä". Tiellä tarkoitan siis sitä aluetta, jossa Cira ja Filja (kavereineen) vetää ihan hirveetä rallia pihalla ollessaan. Voitte varmaan kuvitella mikä määrä noita kiviä, katteita ja multaa on kantautunut nurmikolle,  kukkapenkistä ponkaisemisen ja siinä juoksemisen seurauksena. Toinen ongelma tässä samaisessa kukkapenkissä oli se, että siinä ei enää kasvanut oikeastaan muuta kuin rikkaruohoja. Me ollaan miehen kanssa molemmat niiiiiiiiiiin peukalo keskellä kämmentä tällaisissa kukka-asioissa, että ei ensinnäkään osattu oikein tehdä asialle mitään eikä toisekseen edes jaksettu yrittää, kun koirat ois kuitenkin juosseet kukat kumoon. Tässä muutama suuntaa antava kuva lähtötilanteesta - tai no, nämä on vuodelta 2012, jolloin jotain oikeasti vielä kasvoikin!



Ensin ajateltiin, että otetaan vain osa kukkapenkistä pois (se oven edessä oleva osa) ja korvataan se laatoituksella. Sitten aloin miettimään, että mitä hittoa mä siihen jäljellä olevaan kukkapenkkiin  laitan? Kun en halunnut mitään rönsyilevää enkä toisaalta vaikeahoitoista rehua. No, lopulta sain älynväläyksen, että miksi ihmeessä se kukkapenkki on siinä pakko olla, jos kukat ei edes oo meidän juttu? Ihan vaan siksikö, kun muillakin on? :D Sitten päädyttiin ottamaan koko kukkapenkki pois ja laatoittamaan kiveä siihen tilalle. Meikä on taiteillu ihan sika hienot pohjapiirrokset meidän takapihasta teille Paintilla (enkä tiiä miksi, ku en tiiä kiinnostaako tämä aihe edes ketään??):

Alkutilanne

Lopputilanne


Noita mun väsäämiä kuvia kun kattoo, näyttää lopputulos alkutilannetta paljon tylsemmältä ja ankeammalta. Mutta in real life lopputulos on onneksi ihan meidän näköinen ja viihtyisä.

Samaa kiveä, jolla meidän takapiha on aikoinaan laatoitettu, ei tietenkään enää myyty missään, joten laatoitus on nyt vähän erinäköinen uudelta puolelta kuin vanhalta. Mut ei se haittaa, nyt on kunnolla tilaa grillille ja ruokapöydälle ja tuoleille! :) Niin ja ei siitä laatoituksesta ihan suorakaan tullut (meidän takapiha viettää muutenkin ovelta katsoen alaspäin ja oikealta katsoen ylöspäin), mutta ei sekään haittaa! Rakkaudella kuitenkin tehty. ;)

Pääsette katsomaan kunnolla jälkeen -kuvia, kun kaikki on valmista. Tässä kuitenkin muutama kuva  vapulta, jolloin pihan laatoittaminen oli täydessä vauhdissa. Vielä olisi tänä viikonloppuna projektina öljytä terassikalusteet ja kylvää uutta nurmikkoa - arvaatte varmaan, ketkä sen nurmikonkin ovat juosseet mullalle...




6 kommenttia:

  1. Voi kun mullakin olis piha mitä myllätä :D

    VastaaPoista
  2. Alku jo näyttää ihan mainiolta - lisäkuvia lopputuloksesta ootellessa :) Pihajutut on parhaita!

    VastaaPoista
  3. Sehän on oikein kätevää, että koirat mylläävät pihan valmiiksi nurmikonkylvöä varten!! :) Laatoitus on tosi hyvä vaihtoehto, vaikka ei koskaan se helpoin (siis asennusvaiheessa).. Lopputulosta odotellen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hohh no joo! :D Joskaan ei ois kiva tehä sitä uutta nurmikkoa ihan joka kevät ;) Jep, helppoa sen asennus ei ole kyllä ollut (mieshän se raskaimman ja vaativimman osuuden tosin on tehnyt), mutta eiköhän siitä ihan käypä tuu! :)

      Poista

Kiva kun kommentoit! :)