9/02/2013

London : Kensington Garden

Ensimmäinen päivä Lontoossa jatkuu! Kensington Palacen ihastelun jälkeen ostettiin irtojätskit (ei kyllä voi edes verrata meikäläisten jätskeihin, melkoista höttöä oli ainakin meikäläisen vaniljapallo!) ja viilenneltiin hetki puiston penkillä. Keskipäivän helle alkoi olla jo melko armoton, joten päätettiin kiertää metsäreitin kautta takaisin Kensington Gardenin alkupäähän. Tunnelma puistoalueella oli niin miellyttävän rento ja vapautunut; ihmiset nauroivat ja ilakoivat, makoilivat nurmella ja käyskentelivät hiljakseen polkuja pitkin. Tuonne haluan kyllä uudestaankin!

Kensington Gardenistahan löytyy palatsin liepeiltä myös edesmenneen prinsessa Dianan muistopolku "memory walk" sekä kauempaa suihkulähde "memorial fountain", jota emme itse käyneet katsastamassa.







Tienvarsikyltit opastivat meitä joka käänteessä, mikä oli tällaiselle hyvin helposti eksyvälle loistojuttu. ;) Metsäisen kiertotien jälkeen päädyimme viimein Kensingtonin pääsisäänkäynnille (metrojen liepeille), josta avautuivat seuraavien kuvien tapaiset näkymät.

Tämän suihkulähteiden ja vanhojen rakennusten täyttämän puutarha-alueen nimi oli Italian Gardens. Paikka oikein huokui romantiikkaa ja vanhaa aikaa! Jokainen puiston penkki oli varustettu omalla tekstillään, mietelauseellaan. Tässä osassa puistoaluetta istuskelimme ja ihailimme vanhaa arkkitehtuuria, lintuja ja suihkulähteitä hyvän tovin.








Alla olevassa kuvassa on Edward Jennerin muistopatsas. Samankaltaisia patsaita löytyi Kensingtonin puistoalueelta muutamia, jokainen hieman erilainen, mutta jokainen yhtä arvokasilmeinen.

Erityisen paljon pidin tässä italialaisessa puutarhassa ns. raunioista, jotka toivat mieleeni Rooman ajan rakennelmat; rosoista, valkoista, kiveä olevia pylväitä ja koriste-esineitä.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit! :)