9/18/2013

Maalausprojekti

Alkukesästä toteutin yhden maalausprojektin, joka oli ollut mielessä tovin jos toisenkin. Kaikki olohuoneen huonekalumme (miinus sohva) on ostettu opiskelijabudjetilla joko Ikeasta tai Kodin Ykkösestä ja jokainen niistä on väriltään tummaruskeita/mustanruskeita. Kodistamme löytyy muina väreinä sisustuksessa mustaa ja valkoista ja koska ruskea ei siihen oikein istu, yritin pähkäillä, miten saisin etenkin olohuoneemme ilmettä selkeämmäksi ja harmonisemmaksi. Uusia kapistuksia ei ihan lähiaikoina meinata hommata, joten lopulta päätin maalata kaikki huonekalut mustiksi.

Toki ensin piti maanitella mies suostumaan tähän projektiin. Siinä olikin oma hommansa, sillä miehen mielestähän mustanruskea ja musta ovat ihan sama asia. Vielä maalausprokkiksen jälkeenkin hän käänteli päätään ja kummasteli, onko väri kalusteissa muka muuttunut. No, mitäs tähän muuta tuumaamaan kuin "Miehet!" Mutta te voinette näitä alla olevia "ennen ja jälkeen" -kuvia katsoessanne todeta, että eron huomaa -vai mitä?




Kesän (ja ensimmäisten kesäsateiden) alkaessa meikäläinen heilui siis parin viikon ajan pensseli kourassa ja lätki maalia lipastoihin, tv-tasoon ja pariin puiseen laatikkoonkin. Pohjatyö piti tietysti tehdä huolella ja maalipesun jälkeen laitoinkin kerroksen pari (maalattavasta kohteesta riippuen) vaaleaa pohjamaalia tasoittamaan ja helpottamaan päälykerroksen maalaamista.

Kaikkihan varmasti tietävät Kodin Ykkösen ja Ikean (halvoissa) huonekaluissa usein käytetyn materiaalin; pienestäkin kolhaisusta naarmuttuvan lastulevyn. Jee jee. Ei oo meinaan mikään maailman helpoin pinta maalata... Noh, valmista kuitenkin tuli ja aika kivasti sain värin levittymään pinnalle, vaikkei se tietysti yhtä sileä ole kuin kaupasta valmiina ostettu.

Yksinkertainen, edullinen (ainakin kun vertauskohteena on uusien huonekalujen osto ;) ja helppo DIY-toteutus! Pari huonekalua odottavat vielä maalausta, mutta suurin osa on jo kesällä käsitelty. Eiköhän me tämän simppelin DIY-projektin myötä jakseta katsella noita iänikuisia huonekaluja vielä parisen vuotta. Ehkä. ;)

Entä miltä tämä muutos teidän silmissänne näyttää? Sanottakoon vielä, että otin maalausprojektiin lähtiessäni tietoisen riskin siitä, että maali saattaisi vain pilata huonekalut eikä suinkaan kaunistaa niitä. Ajattelin kuitenkin, että ihan sama miltä lopputulos näyttää, niin ei ne kalusteet voi ainakaan tuosta enää värinsä puolesta rumentua.. Kyllästyneisyyttä havaittavissa..? :D Onneksi projekti onnistui, niin jälkikäteen(kin) voin todeta, että kyllä kannatti!

2 kommenttia:

  1. Hyvältähän nuo näyttävät :) Mä en olisi varmaan ihan helposti uskaltanut alkaa sutia tuollaista pintaa, kuulostaa kyllä niin mahdottomalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä kans mietin, että mitähän tästä tulee vai tuleeko mitään :D Rautakaupan myyjäkin tuumas, että tuo lastulevy ei oo niitä kaikkein yhteistyöhaluisimpia materiaaleja, mitä tulee maalaamiseen. Kyllähän se veden imee itseensä niinku sieni, nimimerkillä kokemusta on ja nyt on kuhmuinen pinta! Mutta sanoi, että maalipesulla ja pohjamaalin avulla pitäisi maalin tarttua. Ja tarttuihan se, supertasaista maalipinnasta tosin ei saanut, mutta tykkään noista silti! :)

      Poista

Kiva kun kommentoit! :)