9/05/2013

London : Madame Tussaud's

Toinen päivä Lontoossa jatkuu... Aamuisten asukuvien räpsimisten jälkeen lähdimme metrolla kohti kuuluisaa Madame Tussaud'sin vahakabinettia. Vaikka olimme ostaneet lippumme jo ennakkoon netistä ja saavuimme vahakabinetin luo kaikkea muuta kuin pahimpaan ruuhka-aikaan, jouduimme silti jonottamaan puolisen tuntia ennen kuin pääsimme sisään. Meidän VIP-jonomme oli kuitenkin (onneksi) kaikkein lyhin.

Tällaisiin suuriin turistipaikkoihin, kuten Madame Tussaud's, on yleensä mahdollista hankkia liput jo ennakkoon netistä. Lippujen hankkiminen netistä on ennen kaikkea halvempaa kuin paikan päältä ostettuna ja sillä säästää myös aikaa jonottamisesta.

Päästyämme sisälle vahakabinettiin vyöryimme vain massan mukana kohti kuuluisia vahanukkeja. Etenkin nukke-osastoilla populaa oli niin paljon, että kuuluisuuksien kuvaaminen (saati sitten poseeraaminen niiden vierellä!) oli melko haastavaa. Kaikkein suosituimpien vahanukkien, kuten Twilight -poitsujen, luona oli talon henkilökuntaa ottamassa kuvia, jotka saattoi halutessaan lunastaa jotain rahasummaa vastaan itselleen.







Täytyihän munkin käydä Twilight-poitsujen ja Johnny Deppin kanssa yhteiskuvassa, vaikkei ne mun suurimpia suosikkeja olekaan - tosin onhan tuo susipoika ihan ok.. ;) Oli tuo mun Harry Potter -fanikin ihan mielissään, kun pääsi Hermionen kanssa kuvaan. Brad Pittistä olivat kyllä tehneet hitusen turhan vanhan näköisen, näytti enemmänkin joltain kurtistuneelta ja nuutuneelta versiolta itsestään. Ja melkoisen pitkä naikkonen tuo Kidmanin Nicolekin oli tolleen niinku "luonnossa"!

Audrey Hepburn tarjos mulle aamiaisen Tiffanylla, niinkuin kuvasta näkee:







Eniten fiiliksiä meikäläisessä herätti kuitenkin Bruce Willis. Ihan kiistatta. Mun idoli! Olihan se noin nukkenakin tosi karismaattinen. Shrekiä päästiin halaamaan (ei ihan kädet yltäny sen ympäri) ja prinssi William & Kate sekä muutama muu hovin jäsen käytiin moikkaamassa. Beckhamin oisin voinut kiikuttaa kotiini, mutta Robbie Williams ei kyllä näyttänyt yhtään itseltään vai mitä tuumaatte?? Jotain outoa siinä sen naamassa, niin kuin se ois tehty tahallaan näyttämään siltä, että se ois vetäny jotain nappeja vuosikaudet. :D

Kun nuket oli nähty, alettiin tekemään lähtöä lounaalle. Kulkutiet kuitenkin johtivat meidät vielä (meidän suureksi yllätykseksi!) monen monituisen osaston läpi ennen kuin lopulta päädyimme matkamuistomyymälään ja sitä kautta ulos rakennuksesta. Itse vahanuket olivatkin vain yksi pieni osa kokonaisuutta. Muu osa Madame Tussaud'sista koostui mm. Englannin historiaa valottavasta autoajelu-vuoristoradasta, Scream-osastosta kauhuluolineen, sarjakuvaosastosta sekä 4D-lyhytelokuvasta. Kauhuluolassa meitä säikyteltiin ja peloteltiin, autoajelulla sai rentoutua kuunnellen ja katsellen Englannin historiaa ja 4D-elokuvassa naurettiin ja kiljuttiin ihan hulluna, kun penkit heilui ja jostain ruutasi vähän väliä vettä ja savua naamalle. Oli ihan huikee paikka!

Jos siis matkaatte Lontooseen, niin suosittelen ehdottomasti Madame Tussaud'sin vahakabinettia -se on paljon muutakin kuin vain elävän näköisiä nukkeja! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit! :)