9/23/2013

London : Oxford Street, Oxford Circus & London Bridge

Viimeistä Lontoon päivää viedään! Mutta älkää vain erehtykö kuvittelemaan, että nämä matkapostaukset loppuisivat tähän, meikällä on hatussa vähintäänkin muutama matka-aiheinen juttu tuloillaan. ;) Mutta keskitytään vielä tässä vaiheessa kolmanteen päiväämme Lontoossa, jonka olimme alunperin suunnitelleet pyhittävämme pääosin vain shoppailulle pääkadulla Oxford Streetillä.

Vaikka elettiin jo elokuun loppupuolta, useimmissa vaateliikkeissä oli meneillään alennusmyynnit. Vierailtiin sekä tuttuakin tutumpien vaateketjujen puljuissa kuin myöskin entuudestaan tuntemattomissa kaupoissa. Ystävälläni J:llä oli suuret odotukset ja paljon shoppailurahaa varattuna Lontoon vaateliikkeitä varten, minä puolestani tykkäsin enemmänkin kuvailla ja ihmetellä kaupunkia. Mutta niinhän siinä jostain kumman syystä kuitenkin pääsi käymään, että J ei löytänyt mitään niistä kymmenistä liikkeistä, joissa vierailimme, kun taas meikäläinen teki puolihuolimattoman silmäilyn seurauksena parikin vaatelöytöä. Aina ei käy tasan onnenlahjat!









Jossain vaiheessa miehet kyllästyivät ja väsyivät täysin vaatekaupoissa ravaamiseen, joten päätettiinkin aamun vaihtuessa päiväksi siirtyä katsastamaan seuraavaksi Oxford Circus, tuo Lontoon kuuluisa keskusaukio.

Populaahan sieltä keskusaukiolta todellakin löytyi! Meidän talsiessa paikalle meneillään oli jonkin sortin tanssi-räppi -esitys, jota jäätiin tuijottamaan. Sympaattisia, englantilaisia, takseja ja korkeita, punaisia, busseja näkyi joka kulmalla ja ihmiset kameroineen, pyörineen ja laukkuineen täyttivät kävelykadut kiirehtiessään johonkin tai kuvaillessaan koristeellisia rakennuksia ja Lontoon elämää.












Oxford Circusilta matka jatkui kohti Lontoon kuuluisaa siltaa -tai niin me ainakin luultiin... Hommahan meni nimittäin niin, että keksittiin yhtäkkiä kolmannen päivän aamuna, että käydäänkin vielä katsastamassa London Bridge. Reittiohjeet katsottiin hotellin respan koneelta Google Mapsista ja otettiin ylös metrolinjatkin, joilla paikkaan pääsi. Noh, mietittiin metrossa istuessa, että onpahan se silta melko kaukana keskustasta... Lopulta saavuttiin määränpäähän ja astuttuamme ulos metrosta, ei missään näkynyt ristin sielua. Noustiin ylös kadulle ja huomattiin, että oltiin tyyliin keskellä ei mitään. Siinä vaiheessa alkoi jo tuntua siltä, että ollaankohan sittenkään ihan oikeassa paikassa. Onneksi lipunmyynnissä oli avulias mies, joka nauroi melkein vedet silmissä, kun kysyin häneltä, mahdammekohan olla ihan hornan tuutissa, kun Google Maps neuvoi täällä olevan Lontoon sillan... Ja minnekäs muuallekaan hän meidät ohjeisti kuin takaisin keskustaan! Sieltähän se silta nopeasti löytyikin, en vieläkään ymmärrä, minne sillalle se Googlen karttapalvelu meitä yritti ohjeistaa vai oliko vika meissä.

Alla olevissa kuvissa ei montaa räpsyä itse London Bridgestä siltaelementtinä ole, mutta vastapäisestä (ja melkoisen paljon hienommasta) sillasta, Tower Bridgestä, sen sijaan otin kuvan jos toisenkin. Useampi risteilyalus ja vähän suurempi paattikin kulki Lontoon sillan alitse ja sillalla kulkevista ihmisistä suurin osa näytti olevan paikallisia; töistä kotiin kiirehtiviä lontoolaisia.

Siihen päättyivät Lontoon reissukertomukset. Kertakaikkiaan upea matka, kauemminkin kaupungissa olisi toki viihtynyt ja paljon jäi näkemättä, mutta ehkä seuraavalla käynnillä sitten lisää. ;)


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit! :)