10/03/2011

CRAZY, STUPID, LOVE.

Käytiin eilen katsomassa elokuva Hölmö, hullu, rakkaus. Nyt on sitten pakko kirjoittaa siitä, oli meinaan melkosen hyvä leffa!


Elokuvasta kerrotaan näin (teksti Finnkinolta):

"Nelikymppinen, jäykän sovinnainen Cal Weaver (Steve Carell) elää unelmaansa: hyvä työ, kaunis talo, kivat tenavat ja onnellinen avioliitto lukioaikaisen rakastetun kanssa. Mutta kun käy ilmi, että Calin vaimo, Emily (Julianne Moore), on pettänyt tätä ja haluaa avioeron, Calin "täydellinen" elämä hajoaa nopeasti pirstaleiksi. Ja mikä pahinta, Cal - joka ei ole käynyt treffeillä vuosikausiin - herättää olemuksellaan vähemmän mairittelevaa huomiota tämän päivän sinkkujen keskuudessa.

Nyt kovan onnen Cal murjottaa vapaailtoinaan yksin paikallisessa baarissa, josta komea kolmikymppinen Jacob Palmer (Ryan Gosling) noukkii hänet suojatikseen. Jacob yrittää saada Calin unohtamaan vaimonsa ja aloittamaan vihdoin oman elämänsä elämisen, ja vähitellen Calin silmät avautuvat näkemään, mitä kaikkea elämällä onkaan tarjottavanaan: flirttailevia naisia, miehekkäitä juomia, sekä uusi tyyli, jota ei voisi koskaan löytää tavanomaisista parturiketjuista tai Gapin liikkeistä..."


 Leffassa pyörii tuttuja näyttelijöitä melekonen liuta ja sen kyllä huomaa elokuvan komediallisesta onnistumisesta. Vaikka juoni on sinänsä melko ennalta-arvattava, siihen piiloutuu useitakin yllätyksiä, joita ainakaan minä en arvannut (ja yleensä kyllä arvaan). Tässäpä vähän minun fiiliksiä tämän leffan lemppareikseni nousseista tähdistä:


Steve Carell



Huippu jätkä! Ei tarvinnut edes elokuvan synopsia lukea, kun näin pääosaa tähdittävän tämän herran ja tiesin, että tämä leffa on nähtävä. Naurattaa aina -joskus jopa silloin, kun ei yritä. Täytti odotukset tässäkin pätkässä (kaikkihan tietää ja muistaa leffan 40v. ja neitsyt).


Emma Stone



Tämä neiti oli elokuvan ehdoton naistähti; pirteä, aito ja erilainen. Sopi hyvin esittämään Hannan roolia itsenäisestä, erilaisesta mutta kauniista (muttei pinnallisesta), vaikeasti tavoiteltavasta mutta lämpimästä naisesta.


Ryan Gosling



Kuvat varmaan puhuvat jo puolestaan, mutta Gosling oli kuin nakutettu rooliinsa; pinnallinen ja rikas pelimies, jolla on älliä ja ulkonäköä, mutta josta elokuvan edetessä alkaakin paljastua aivan uusia (tai pinnan alla jo kyteneitä) puolia. Aiemmin en ollut niin noteeranut herra Goslingia sen kummemmin, mutta tämän elokuvan (lue: Ryanin selvästikin yli-treenatun kropan) nähtyäni on pakko myöntää, että pappa-Cruise ja pappa-Pitt jäi kyllä kirkkaasti kakkosiksi..! ;D

Elokuva oli mielestäni osin erittäin komediaa, osin erittäin romantiikkaa ja osin erittäin draamaa. Siksipä se varmaan onkin jaoteltu noiden kolmen kesken virallisestikin. Ei ihan joka elokuvassa saa sekä nauraa ihan kippurassa että pyyhkiä liikutuksen kyyneleitä.

Suosittelen siis Crazy, stupid, love -leffan katsastamista. Käykäähän kattomassa traileri TÄÄLTÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit! :)