10/19/2013

Teehetken helpottaja!

 
Männä viikolla muhun iski vähän sellainen olo, kuin olisin elännyt jossain kiven alla tai vähintäänkin luolassa, niin huipun teen juojan tuotteen olen missanut ihan täysin! En edes tiedä, kauanko näitä on jo valmistettu, mutta törmäsin näihin eräässä kahvipöydässä -tai tässä tapauksessa teepöydässä.

Kyseessä on siis tällainen irtoteelle tarkoitettu haudutuspussi. Niin simppeli idea, mutta tuo niin paljon helpotusta teenjuontiin! Haudutuspusseja myydään sekä yhden kupin koossa että koko teepannun koossa. Paketteja ei oo hinnalla pilattu, mutta tokihan noiden käyttäminen tulee maksamaan enemmän kuin sellaisen teepallon käyttäminen. Itse oon kuitenkin valmis "tuhlaamaankin" tähän, koska en juo kahvia ollenkaan vaan lipitän aamuin, päivin ja illoin teetä ja oon niin tympiintynyt niihin teepallojen päästelemiin hippuihin! 


Nimittäin ainakin mun irtoteen juonti on usein sitä, että ensin annostelen irtoteen siihen hiivatin teepalloon ja puolet menee tietysti pöydälle, koska siihen teepalloon nyt on vaan liian vaikea osua sen teehippulusikan kanssa. Seuraavaksi lilluttelen sitä teepalloa kuumassa vedessä ja kiroan, kun taas sieltä siivilöiden välistä ja pikku rakosista tippuu niitä teehiutaleita kuppiin. Ja sitten juon hippuja täynnä olevan teeni niitä välillä lusikalla onkien. Mutta voin kertoa arvon ystäväiseni, että tämä suodatinpussi ei päästä niitä teehippuja veteen! Ja pussiin on helppo annostella hiput. Niin huippua. Mä oon kyllä ihan fiiliksissä tästä pienestä arjen helpottajasta!

Ainoa miinuspuoli tuon kertakäyttöisyyden (eli rahan menemisen) lisäksi näissä haudutuspusseissa on se, että teen maku ei ihan niin hyvin pääse pussin läpi veteen kuin mitä se pääsee teepallon läpi. Ai niin ja mainittakoon, mikäli joku epäilee moista, niin tämä postaus ei ole millään muotoa maksettu mainos, vaan jälleen kerran meikäläisen omia intoilu-hurahduksia.Loppuun vielä muutama tämänhetken teesuosikkini. Etenkin tuo Inkivääri-tee on ollut melkoinen yllätys, se maistuu aivan ihanalle, juon sitä melkeimpä joka päivä. Tuo Liptonin kolmioteehän ei irtoteetä ole nähnytkään, mutta sekin on kyllä kokeilun arvoinen. Maku on todella voimakas, joten lilluttelen pussia kupissa vain hetken.

Ei muuta kuin keittelemään kello viiden teet!

4 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä. Tämä menee heti ostoslistalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva että tästä tiedosta oli hyötyä muillekin! :)

   Poista
 2. Kaupoistahan löytyy myös kestosuodattimia teen haudutukseen. Senkään läpi ei hippuja pääse veteen ja on vielä helpompi annostella irtoteetä kuin noihin pusseihin :)
  Kyse siis tällaisesta kapistuksesta http://www.nettiukko.fi/teekeidas/teesiivilat/kestosuodattimet.html.
  Omani olen ostanut ihan Prismasta (taisi olla Nordqvistin), löytyy jostain teehyllystä tai suodatinpussien läheltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! :D Tää tee-juttuhan vaan paranee kokoajan! :D Kiitti vinkistä, Satu!

   Poista

Kiva kun kommentoit! :)