10/09/2013

Matkahaaveilua: Napoli-Pompeiji-Positano-Capri


Italiaan round two! Ensimmäisessä Italiaan suuntautuvassa matkustuspostauksessani mietiskelin matkakohteita Venetsia-Verona-Gardajärvi. Nyt on aika tutkailla toista Italian matkakohde-rypästä, joka suuntautuukin vähän etelämmäksi, nimittäin Napolin kaupungin ja Caprin saarten tuntumaan. Jälleen kerran aiheellista varmaankin olisi vuokrata reissun ajaksi auto, jolla voisi sitten oman aikataulun mukaan huristella menemään. Yöpyähän voisi vaikkapa Positanossa taikka Napolissa ja sieltä kulkea lähialueille tsiigailemaan nähtävyyksiä. Tässä postauksessa siis pähkäilen kohteita Napoli-Pompeiji-Positano-Capri.



Aloitetaan kierros kuitenkin Napolista! Kaupunki ei varmasti ole kenellekään ihan täysin never heard kohde, mutta puhuttaessa Italian suosituimmista matkakohteista se on tahtonut jäädä auttamattomasti suurten konkareiden, kuten Rooman, Venetsian ja Milanon, jalkoihin. En tiedä Napolista kaupunkina paljoakaan, mutta sanottakoon (huumormielellä, huumormielellä!), että koska suosikkipizzeriamme täällä Oulussa kantaa kyseisen kaupungin nimeä, Napolin täytyy olla ihan superpaikka! ;)


Kuva 1 / 2
Napolin lähellä sijaitsee ihan lähekkäin kaksi erittäin mielenkiintoista paikkaa; kuuluisa tulivuori Vesuvius sekä Unescon maailmanperintökohde; Pompeijin kaupunki (tai no, sen rauniot). Olisi varmasti huikea kokemus vierailla ihan tulivuoren tuntumassa ja samoten kävellä antiikin aikaisten rakennelmien seassa.


Kuva 3 / 4


Pompeijilta voisi körötellä Positanoon, jylhän kauniiseen rannikkokaupunkiin, jossa kylän talot on rakennettu jyrkille vuorille. Tähän matkakohteeseen törmäsin itse asiassa ja melkein kolme vuotta sitten, kun etsiskelin inspiraatiota ja vinkkejä tulevaa häämatkaamme varten. Sittemmin päätimme lähteä ihan muille maille honeymoonia viettämään, mutta Italiaa tutkaillessani pari viikkoa sitten tarkemmin, löysin vanhasta hääblogistani jutun Positanosta. Ja onhan se niin, että kylä, joka "roikkuu" jyrkiltä vuorenrinteiltä, on nähtävä (ja koettava)!

Kuva 5


Viimeisenä kohteena tällä puolen Italiaa ovat tietysti Caprin saaret, joilla näkemistä, kokemista ja tekemistä riittäisi. Laivat kuljettavat saarille ja sieltä pois niin Positanon kuin Napolinkin kautta, joten sinne olisi helppo päästä kummasta vain paikasta.

Kuva 6

Tällaista matkaa varten pitäisikin varata jo melko monta matkustuspäivää ja mietinkin, tuntuisiko näin monessa paikassa viilettäminen enemmänkin suorittamiselta kuin lomailulta? Toisaalta olemme miehen kanssa molemmat sen luontoisia lomamatkaajia, ettemme pahemmin jaksa makoilla rannalla, sitä kun voidaan tehdä koti-Suomessakin kesäisin, ennemmin nähdään ja koetaan kaikkea uutta ja ihmeellistä.

Olisikos arvon lukijoilla näistä paikoista kokemuksia tai vinkkejä? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit! :)