8/29/2013

London : Kensington Palace

Ensimmäisenä Lontoo-päivänämme halusimme tehdä jotain rentoa ja rauhallista pitkän reissaamisen jälkeen, joten päätimme tulopäivänä suunnistaa Kensington Gardeniin ja siellä sijaitsevaan Kensington Palaceen eli tuttavallisemmin Kensingtonin palatsiin. Koska kuvia on niin mahottomasti, pitäydyin tässä postauksessa pelkässä palatsissa ja sen lähimaastossa.

Metro (pardon me; britithän käyttävät ennemmin sanaa tube, joskaan itse en saanut metroja vaihtumaan suussani tubeiksi) vei meidät ihan Kensingtonin puutarhan viereen ja tienviittoja seuraamalla (tai niistä jollain kumman ilveellä eksymällä) päädyimme lopulta itse puutarhan liepeillä sijaitsevalle palatsialueelle.









Noita yllä olevia tipusia ihmiset tuntuivat ihastelevan (ja syöttelevän) palatsin edustalla ja pitihän munkin tallentaa muutama lintukuva. Noin niin kuin vertailukohteeksi meidän Ainolanpuiston pullasorsille. :DD Ja mitäs ootte mieltä tästä seuraavassa kuvassa näkyvästä taiteesta..? Ja ei, en meinaa nyt tuota hemaisevaa patsasrouvaa. Mun piilevä kaksimielinen luonne meinas tosissaan nostaa päätään tuon pensaan kohdalla. Heh hee.


Vähän ihmeteltiin turistien vähyyttä alueella (olkoonkin että Hyde Park ja Kensington Garden muodostavat yhdessä melkoisen suuren alueen), mutta ei kyllä pantu pahaksemme. Nimittäin viimeistään seuraavana päivänä saatiin järkyttyä Lontoon keskustassa turistimassoista. ;)

Emme ostaneet Kensingtonin palatsiin nähtävyystikettiä, sillä olimme enemmän kiinnostuneita palatsin ulko-osista. Sisällä oli kuitenkin pari matkamuistomyymälää kahviloineen, joissa poikkesimme ja löysimmekin muutaman kivan tuliaisen.

Palatsin välittömässä läheisyydessä oli valtavan kaunis, aidattu, puutarha suihkulähteineen ja värikkäine kukkaistutuksineen. Kävimme ihailemassa sitä (minä lähinnä kameran linssin läpi ;)










Lähdettiin lopulta etenemään puutarhalta ja kuljettiin tällaisen ihanan maalaisromanttisen kahvila-ravintolan ohitse. Siellä ne ihmiset siemailivat kylmiä juomia ja napostelivat hiukopalaa. Kertakaikkisen kaunis, idyllinen ja rauhallinen paikka. Oih, Jane Austen! - henkäisin mielessäni, kun näitä maisemia katselin.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit! :)