9/19/2012

Unelmana matkailu

Viime aikoina blogissani on vilissyt enemmän matkailuun liittyviä postauksia kuin koskaan aiemmin. Syynä siihen on tietysti se, että olen viime aikoina matkustellut enemmän -ja kauemmas. Aina ei näin kuitenkaan ole ollut, ja haluaisinkin tällä postauksella hieman valottaa omaa henkilökohtaista matkailuintoani ja sen taustaa.


Koko lapsuus- ja nuoruusikäni olen pelännyt lentämistä yli kaiken. Ajattelin aina, että matkailu on ihan tyhmää ja että en edes haluaisi käydä missään armaita naapurimaitamme kauempana. Lyhyestä virsi kaunis, en siis reissannut (lentäen) ulkomaille laisinkaan. Yläasteella teimme luokan kanssa autolla ja laivalla reissattavan matkan akselilla Saksa-Luxemburg-Ranska. Se oli ehdottomasti nuoruusaikani kohokohta; en ikinä unohda sitä kokemusta enkä varsinkaan sitä intoa ja kihelmöivää jännitystä, jota reissulla tunsin! Sen Eurooppa-reissun jälkeen oli enää turha yrittää huijata itseään siitä, etteikö matkustaminen olisi jotain aivan huippua.


 
Lentopelon vuoksi matkustushaaveet kuitenkin painuivat mielen perukoille, kunnes ne niin sanotusti olosuhteiden pakosta nousivat taas ajankohtaisiksi. Pari vuotta sitten, kun mieheni kosi minua, havahduin ajattelemaan häämatkaa ja etenkin häämatkakohdetta. Halusimme molemmat, että matkasta tulisi ainutlaatuinen ja unohtumaton. Sanomattakin on siis selvää, että ei paljon houkuttanut lähteä viettämään honeymoonia autolla huristellen tai laivalla reissaten Lappiin, Ruotsiin tai Viroon. Oli siis viimein aika tarttua härkää sarvista ja hoitaa lentopelko pois alta -ennen häitä ja ennen matkaa.

Nyt olenkin jo reilun vuoden ajan lennellyt kuin vanha tekijä, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Eikä pelota yhtään! Fiilis on mitä mahtavin ja pelon voittamisen myötä, sekä etenkin taannoisen Itävalta-honeymoon-reissumme jälkeen, matkakuumeeni on noussut aivan uusiin sfääreihin.

  
Koluan viikoittain läpi kaikenlaisia matka-aiheisia kilpailuja, tarjouksia, diilejä, paketteja, suosituksia, joita internet on pullollaan. Ja koska rahaa ei koskaan ole meikäläiselläkään liikaa, tykkään seurailla eritoten matkatarjouksia ja -kilpailuja. Tällä viikolla törmäsin muun muassa PokerListingsin järjestämään kipailuun, jossa joku onnekas Hannu Hanhi voi päästä Maltalle (Hiltonin luksushotelliin) laiskottelemaan ja nauttimaan auringosta ja lämmöstä. Oi että ois huippua päästä tätä kylmenevää syksyä pakoon etelän lämpöön! Että ei muuta kuin osallistumaan täältä!

Seuraava matkakohde (kun joskus saataisiin sitä matkakassaakin kerrytettyä! :D) voisi olla Italia, edellä mainittu Malta, tai Portugali  -lämpöasteiden ja kauniin luontonsa puolesta. Toisenlaisesta vinkkelistä katsottuna reissukohteeksi voisi valikoitua myös Lontoo, Pariisi tai Rooma  - ostospuitteiden ja nähtävyyksien puolesta.


 
Tämän matkaintoiluni myötä varmaan myös blogissani tulee näkymään tulevaisuudessa enemmän matka-postauksia  -edellyttäen tietysti, että sinne reissuihin aina silloin tällöin ajan, rahan yms. puitteissa päästään! ;)

Minne te aiotte seuraavaksi matkata?

Tällaisena aloittelija-matkustelijana ottaisin kyllä erittäin miellelläni teiltä matkakohteisiin, reissaustapoihin yms. matkailuun liittyviä suosituksia ja vinkkejä vastaan! :)

6 kommenttia:

  1. Mäkin vasta viimeisen viiden vuoden aikana oon innostunut matkustelusta. Ja vaikka matkalta on kiva aina kotiin palatakin, niin aiiina on ihana myös lähteä =) Ja suunnitella, unelmoida ja haaveilla :) Mä tykkään selkeästi paikoista, joissa voi nauttia ja ihastella luonnosta. En oo ehkä niinkän sellainen kaupunkimatkustelija, vaikka sekin on välillä ihan kivaa.

    Tähän mennessä paras reissu on varmastikin viime vuotinen reissuni Kaliforniaan. Siellä oli kaikkea sopivasti, luontoa, ihmetyksiä, rauhaa, eloa, menoa, biitsiä ja aurinkoa. Oih. Tahdon takaisin! :) Eikä muutaman vuoden takaisessakaan Australiassakaan mitään vikaa ollut.. Ja Euroopan maista Espanjaan oon ihan ihastunut! =)

    Tulipa taas matkakuume! Kovin tahtoisin marraskuun masennusta karkuun johonkin aurinkoiseen paikkaan =)

    Ja hei, sun blogisi vaikuttaa tosi kivalta.
    T. Uusi lukijasi =)
    arjenhetket.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se matkan suunnitteleminen ja siitä haaveileminen on kyllä ehdottomasti yksi matkailun parhaita puolia. Voi että Kalifornia kuulostaa ihan huipulta, samoten Australia! <3

      Ois kyllä niin upeeta päästä tätä Suomen kaamosta, etenkin sitä marraskuuta, pakoon edes hetkeksi jonnekin lämpimämpään. No, ehkä jonain vuonna! ;)

      Kiva kun löysit blogini, tervetuloa lueskelemaan! :)

      Poista
  2. Tosi siistiä, että olet innostunut matkustelusta :) Kyllä se vaan avartaa maailmaa, kuten vanha kansa tuppaa sanomaan ;)

    Itse olen matkustellut enemmän tai vähemmän koko ikäni, mutta lentopelosta aloin kärsiä vasta vähän päälle parikymppisenä - se vaan ilmaantui jostain, enkä ole siitä vieläkään päässyt täysin yli, vaikka lentelenkin ympäriinsä aika paljon :/

    Riippuu toki siitä, millaisesta matkustelusta tykkää - esimerkiksi Euroopassa on tosi helppo matkustaa lähes minne vaan, ja uusia elämyksiä löytyy kaikkialta, kun lähtee avoimin mielin vaeltelemaan vähän kauemmas turistikeskuksista :) Myös reppureissuja vähän kauemmas voin lämpimästi suositella! Ei niiden tarvitse olla välttämättä mitään extremevaeltelua viidakoissa, vaan taksit ne kulkee ja hotellit löytyy myös "reppumatkaajalle" :) Tuntuu muuten todelliselta superluksukselta, kun on reissussa pidemmän aikaa erilaisissa hostelleissa yöpyen, ja joksikin aikaa ottaa esimerkiksi matkan lopussa hyvän hotellin :)

    Oma suosikkini Aasian kamaralta on ehdottomasti Filippiinit. Sinne päästäkseen joutuu ehkä näkemään hieman vaivaa, mutta on se sen arvoista! Aasiaan on myös suht iisiä & edullista matkustaa itse varaten lennot ja hotellit. Esimerkiksi Kiinaan Finski lentää suht edukkaasti suoria lentoja, ja sitä kautta ollaan itse monet reissut reissattu. Shanghai on englannintaitajalle suht helppo hubi, samoin tietysti Honkkari.

    Ei muuta kuin seikkailemaan - reissuista on aina ihana lukea blogistakin, *vink vink* ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hienoa, että uskallat lennellä vaikka kärsitkin lentopelosta! Sehän se on pahinta, jos antaa sen lentopelon hallita elämää niin, että kivat reissut jää tekemättä ihan vain sen takia. Jospa säkin pääsisit siitä eroon tai ainakin saisit lievennystä siihen sillä, että lentelet paljon.

      Tuota reppureissailua oon itsekin miettinyt jokusen kerran ja etenkin sitä, kuinka erilaisia paikkoja sellaisella reissulla voikaan nähdä ja kuinka erilaisia asioita kokea ja tuntea. Ehkäpä joku päivä reppureissulle siis! :)

      Huikeissa paikoissa oot kyllä käynyt, ihan kateeksi käy! ;) Kiitos hurjasti vinkeistä, ne ovat aina kultaakin kalliimpia.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kyllä se taitaa olla niin, että vaikka matkustelis ihan vain näihin lähimaihin tai vain viikonlopun verran, niin sen verran piristävät, että arki ei ihan heti maistu puulta reissusta paluun jälkeen! :)

      Poista

Kiva kun kommentoit! :)