1/08/2015

Norjan upeutta


Mui mui kuomaset! Isken tähän väliin muutamia upeita maisemia Norjan huudeilta. Edelliset kertomukset meidän viime syksyiseltä ruskareissulta löydät täältä: osa 1, osa 2, osa 3 ja osa 4.






Ajeltiin Norjan Narvikista kiemurtelevia, melko kapeita, vuoristoteitä pitkin. Aurinko paistoi täydeltä terältä ja vieläpä melko lämpimästi eikä tuulikaan pahemmin vihmonut, joten pysähdyttiin pariin otteeseen ihastelemaan (kamera kourassa) Norjan maisemia.

Oli aika upean näköistä tuolla vuorten keskellä. Oli sinistä vettä, pilvetöntä taivasta, jykeviä kallioita, vehreää kasvillisuutta. Ja me, epätoivoisesti yrittämässä saada onnistunutta perhepotrettia koirien kanssa. :D No, ainakin jäi hauskat (kuva)muistot tältä etapilta!











Voi kun mun raskausmahanikin oli tuolla reissulla vielä niin pieni! Vaikka silloin se tuntui jo aika isolta ja näkyvältä.

Juuri ennen Norjan ja Ruotsin rajaa, kun oltiin jo ohitettu yllä olevat upeat maisemat, huomattiin yhtäkkiä olevamme keskellä ei mitään. Täysin äkillinen muutos ympäristössä; ei juurikaan vesistöä eikä kasvillisuutta. Kuin erämaahan olisi eksytty! Kallioiden laelle oli rakennettu muutamia hökkeleitä, pysähdyttiin laittamaan ruokaa eräälle alueen monista suurista hiekka-alueista. Aika upeen näköistä oli kieltämättä tuolla "aavikollakin":








Ennen pimeän laskeutumista jatkettiin vielä matkaa Ruotsin puolelle, josta löydettiin melko pikaisella etsinnällä karavaanarialue yöpymiseen. Tästä lisää myöhemmin!

4 kommenttia:

Kiva kun kommentoit! :)