4/02/2014

Kaaos kotona, kaaos mielessä?



Pieniä paloja makuuhuoneesta... Sellaisia, joista ei huomaa huoneessa vallitsevaa kaaosta. ;) Sänky pettaamatta, lattialla sukkia, verhot solmussa (Filja tykkää nukkuessaan mytätä verhot solmuun, älkää kysykö miten, verhot kun ei edes yletä lattiaan saakka!), yöpöydällä sentin paksuinen pölykerros... Kuulostaako kenenkään korvaan tutulta? Mua ahdistaa, jos kotona on likaista, pölyistä tai sotkuista. Kaikki lähipiiriläiset sen tietävät, meille tullessaan toteavat usein että "Täällä ei oo ikinä sotkuista". No mä nyt vaan oon sellainen, joka ei pysty ajattelemaan, hengittämään saati olemaan pyörremyrskyn keskellä, jota jotkut kai tavalliseksi koti-ilmiöksi kutsuvat. Mutta nyt, kun takana on taas kiireinen viikko ja usean päivän reissu poissa kotoa, ei siivoamiselle ole jäänyt yksinkertaisesti yhtään aikaa.


Ja kun tuo aurinko kehveli paljastaa kaikki likaiset ja pölyiset pinnat, kuraiset lattiat ja seinät ja sormenjälkiä täynnä olevat jääkaapin reunukset ja kahvat, niin ai että tekee nannaa tälle siivousfriikille! :D Ja aurinko lienee syynä siihenkin, että alkaa olla mullakin (joka vielä pari viikkoa sitten toivoin vielä talvea saapuvaksi) kevättä rinnassa. Kutkuttelisi ostella keväisiä tekstiilejä kotiin (ainakin koristetyynynpäällisiä ja verhot makkariin), hakea lähimetsästä pajunkissoja maljakkoja koristamaan ja heittää nuo tummanpuhuvat huonekalut sanonko minne asti.. Vaaleutta, raikkautta, harmoniaa ja yksinkertaisuutta -niitä olen nyt alkanut kaipaamaan kotiimme.

Muutama kirja mulla työn alla.. :D



Tekis mieli tarttua taas pensseliin ja telaan. Viime kesänähän yritin saada noista silloisista tummanruskeista huonekaluistamme jokseenkin sisustukseen istuvat, mutta ei, kun tympivät vieläkin. Eikä raskisi pistää koko talon sisustusta tässä vaiheessa uusiksi. Ei sillä, että oltais mihinkään tästä justiinsa muuttamassa, mutta sitten joskus kun... Noin mä ajattelen, kun perustelen itselleni, miksi on turha alkaa tätä kotia kalustamaan ihan uusiksi. No, katsotaan mihin projektiin tämä kevät mut vielä haastaa (ja miten pahasti päänupin sekoittaa ;).

Munhan piti tulla kertomaan vaan tuosta makkarin kaaoksesta ja nyt se levisi koko kotiin ja tästä tuli vaan vali-vali-postaus. Onneksi tänään tulee Greyn Anatomia, keskiviikkoni pelastaja! Nyt vielä kolmas koneellinen pyykkiä, keittiön raivaus ja sitten; Karev, we shall meet again.. Ja toki ne muutkin.. ;)

4 kommenttia:

  1. Samis! Ei pölyn, kaaoksen ja lian keskellä voi vaan elää. Ehkä hetkittäim joskus. Ja sitä paitsi jos on ripeä siivouksessa niin se menee liikunnasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Joo mäkin monesti aattelen imurin varressa huhkien, että on tämä hyvää hyötyliikuntaa! ;)

      Poista
  2. Tunnistan niin itseni tästä ;)
    Noi ikkunat, voi härreguud kun kevätaurinko näyttää sen todellisuuden, miten paskaset ne onkaan ;( Onneksi on ollut niin kuivat ilmat, että niiltä kurasilta tassunjäljiltä on vältytty aika hyvin! :D Sen sijaan vaununrenkaan jälkiä on eteisessä ja likaiset pikkuvaatteet odottaa pesijäänsä. Mä en yhtään tykkää asua kaaoksen keskellä, mun on koko ajan huono olla jos on pahasti joku asia häiritsemässä silmää. Sillä mielummin käytän vähän aikaa joka päivä siihen siivoiluun :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lucky you! Täällä on joka toinen päivä tiet jäässä ja joka toinen ihan kurassa. :S Kiva ollu kolmen koiran kanssa lenkkeillä ja putsailla niitä :D No, jospa ne tiet kohta kuivuis täälläkin!

      Mulla on ihan sama, tuntuu ettei voi ajatella selvästi eikä rauhoittua ja rentoutua, jos on tavarat sikin sokin tai tosi likaista. No siellä onkin nyt sitten alkanut kunnon pyykkirumba pienokaisen saavuttua! <3

      Poista

Kiva kun kommentoit! :)