4/27/2014

Luuria mä metsästän, tahdon saada parhaan!


Okei okei, tuo lastenlaulun kanssa rimmaava otsikko kaipaa ehkä hieman pohjustusta... Uutta luuria siis haetaan, siinä ei liene mitään epäselvää, mutta mitä tarkoittaa "tahdon saada parhaan"? Niinkuin melkeimpä kaikesta, myös maailman parhaan puhelimen tittelistä on eriäviä mielipiteitä. Toiset tykkää Samsungin suurista näytöistä, jotkut luottaa kotimaiseen Nokialaiseen ja iso joukko puolestaan vannoo Applen nimeen. Ja lisäksi on vielä liuta muitakin puhelimien tarjoajia.

Meikäläisen suhde puhelimiin ei koskaan oo ollut erityisen lämmin, yhteen hitsautunut saati sitten erottamaton. Puhelin on toimittanut sitä virkaa, joka sille alunperin kai suotiinkin; toimia yhteydenpitovälineenä soittojen ja viestien kautta. Tänä päivänä (sen huomaa auttamatta esimerkiksi blogi-maailmasta) oma puhelin on paljon muutakin kuin vain taikakapula, jolla voi soittaa ja lähettää viestejä. On niin paljon oheiskrääsää, sovelluksia ja ihmehärpäkkeitä, että vähemmästäkin menee sekaisin. Siis meikäläinen ainakin. Mulla kun on aina, aina, ollut se "semi-puhelin". Tiedättehän; ei se kaikkein vanhin ja noloin kapula, eikä todellakaan se uusin ja siistein, vaan jotain siltä väliltä. Siis semi. Silloin kun rahaa oli vain äiskällä ja iskällä, ei ollut puhettakaan, että lapselle ostettaisiin kallista puhelinta. Sitten taas, kun kasvoin ja aloin tienaamaan omaa rahaa, en ikinä raskinut ostaa uusinta ja kalleinta. Ja niin minun ja puhelimieni historia jatkoi kulkuaan samanlaisena. En edes muista, kuinka vuotta kelkassani on kulkenut tämä nykyinen Nokialaiseni. Kun kerroin ystävälleni S:lle, että aion ostaa uuden puhelimen, hän tokaisi "Johan sulla onkin se nykyinen ollut käytössä jo ikuisuuden!". Heheeh, niimpä!

Voi niitä lukuisia kertoja, kun olen ihastellut kavereiden kapuloita ja miettinyt, että ehkä mä jonain päivänä a) voitan jostain arvonnasta uuden ja hienon puhelimen tai b) yksinkertaisesti vain päätän, että nyt mä sijoitan kännykkään. Vuodet vieri, eikä kumpaakaan vaihtoehtoa tapahtunut. Kunnes nyt! En tiiä, onko mulla jonkin sortin ikäkriisi vai kuvittelenko, että mulla on yhtäkkiä rahaa kuin roskaa, mutta nyt olen päättänyt, että hankin itselleni sen kaikista mageimman luurin, maksoi mitä maksoi. Ja onneksi synttärit (ne ikäkriisijuhlat) on nurkan takana, niin voin perustella ihmetteleville tutuille (jotka siis todellakin ovat tottuneet näkemään mut milloin mikäkin antiikin aikainen kännykkä kourassa) ja ennen kaikkea itselleni edes jokseenkin järkevästi päätöstäni. ;)

Noh, eihän tämä niin vakavaa ole, mutta iso juttu meikäläiselle! En edes muista, milloin, missä tai kenellä olisin viimeksi nähnyt yhtä vanhan (tai vanhemman) puhelimen kuin itselläni. Tai siis tietysti muistan - miehelläni. :D Mutta ei sitä lasketa! Raasun puhelimessa ei taida olla edes kameraa.. Mun kapulassa sentään on, joskin kuvat ovat laadultaan niin Ö-luokkaa, ettei tosikaan... Siksipä en missään Instagrammissa olekaan, enkä muutenkaan päivittele puhelimellani kuvia blogiin, faceen tms.


Tätä puhelintraditiotani vallankumouksellisesti muuttavaa asiaa syvällisesti pohdittuani (eli kännyköiden ulkonäköjä 5 minuuttia tiirailtuani, heh) päätin, että uusi luurirakkauteni olkoon Applen iPhone 5s. Okei, myönnettäköön, luin myös käyttökokemuksia, arvosteluja ja teknisiä tietoja eri puhelinmalleista (ja merkeistä), koska en halua niin sanotusti heittää massia kaivoon ostamalla jonkun "muka-hyvän" puhelimen, joka sitten hajoaa kuukauden käytön jälkeen. Tai jossa akun kestävyys on puoli vuorokautta. En pidä Samsungin puhelimien ulkoasusta eivätkä ne ominaisuuksilta valloittaneet myöskään, Nokian luureihin en kestävyyden puolesta luota ja monet puhelimet vaikuttivat liian taviksilta tähän mun "mageinta ja cooleinta" projektiin.

Nyt mietityttää enää se, minkä värisen luurin valitsen (jokseenkin luulen päätyväni hopea-valkoiseen) ja kuinka paljon muistia tarvitsen -riittääkö 16Gt tai tarvitsenko 32Gt? Haluaisin pystyä kuvailemaan (valokuvia ja videoita) ja lataamaan musiikkia iPhoneeni suht. paljon. Vinkkejä muistikoon valintaan?

Niin ja tietysti tällaiseen "muoviseen leluun" tottuneena vähän hirvittää, kuinka helposti tuo lasinäyttöinen iPhone sitten hajoaa? Yleensä ottaen olen kyllä pitänyt nätisti puhelimiani ja aion kyllä hankkia luurille suojat, mutta.. Onko käyttökokemuksia iPhonen tiputtelusta maahan tai viskomisesta seinään? :D

iPhonen kuvat täältä.

6 kommenttia:

  1. 16g on jo aika paljon muistia :D Uskoisin että pärjäät sillä. Mutta muuten mä kyllä puhelimeksi suosittelisin samsungia :D Niihin tulee paljon päivityksiä, nopea ja muutenkin tosi näppärä käyttää. Vannoin ennen nokiaan, sain lahjaksi samsungin enkä hevillä vaihtaisi. Tosin nyt just pohdin uutta, joko samsungia taas tai sitten tuli toinen kilkpailija, nimittäin sony. Sama käyttis kun samsungissa mutta kiehtoo se 20mpx kamera :D Kun kuitenkin nappaan näitä kuvia ihan hiukan paljon :D

    Iphoneen ei kyllä ole mitään kokemuksia, meillä on kotona ipad, mutta en oikein tykkää tästä, kyllä nyt nettiä selaa mut enpä muuta sit teekään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nii luulis, että on, mutta rupesin miettiin, et miks sitte myydään puhelimia, jossa on tupla- tai triplamäärä tuota muistia!? :D

      Joo se kameran ja kuvien laatu merkkaa mulleki aika paljon puhelimessa, ois niin kiva räpsiä kuvia muullakin kuin tuolla massiivisella järkkärillä, ku ei sitä viiti joka paikkaan aina raahata. ;) Kiitos vinkeistä!

      Poista
  2. Mä olin aivan samanlainen puhelimen kanssa! Paitsi että mulla oli vielä vanhempi luuri kuin sulla. :) Siinä oli se ihan pikkuinen näyttö, tosi alkeellinen! :) Mutta kun en nähnyt mitään järkeä maksaa puhelimesta satoja euroja.. Kunnes sitten JO pari vuotta sitten ostin Samsungin, joka ihmeellisesti sammuili kesken kaiken ja oli muitakin ongelmia.. Sen jälkeen ostin Nokian 720, joka on kyllä kaunis ja ihan kiva, mutta kummallisia "bugeja" siinäkin on. Huomaa esim. sähköposteja kirjoittaessa jne. Eli iPhonen minäkin hankkisin, jos raaskisin. Eli nyt kun sijoitat kerralla siihen, se on varmasti huippuratkaisu! Olen kyllä kuullut, että tosi monella on se näyttö mennyt rikki.. Nokian näyttö on kyllä älyttömän kestävä.. On kestänyt miehenkin mukana ihan kaikkea mahdollista kolhua.. Niin ja Nokian miinus on myös se, että sovelluksia ei ole nimeksikään tai ne ovat kökköjä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samistausta siis meillä! ;D Mä taas oon kuullut monilta ystäviltä, joilla on Nokian Lumia (ollut), että kerran ku tippu maahan nii näyttö kakkana ja se oli sitte siinä. :/ Mutta onhan noita käyttökokemuksia monenlaisia! Mä kyllä mietin, että minkä tahansa puhelimen valitsen, niin hankin siihen kunnon suojat päälle ja koitan pitää niitä aina, ettei kävis hassusti.

      Poista
  3. Joulun aikoihin sain itselleni hankittua älypuhelimen, sitä ennen minulla oli Nokian 6300 :D
    Itselläni on nykyisin Sony Xperia V. Valintakriteereinäni oli hyvä kamera, käteensopivuus ja edullinen hinta ominaisuuksiin nähden. Sony pieksee Samsungin kyllä ehdottomasti paremmalla kamerallaan (viitaten Minnan kommenttiin).
    Sony Xperia Z1 Compact on aika lähellä teknisiltä tiedoiltaan tuota himoitsemaasi iPhonea. Halvempi hinta, parempi kamera, valmiusajatkin Sony väittää paremmiksi kuin iPhone. Suosittelen vielä kerran harkitsemaan Sonyakin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt kyllä kiinnostuin ihan urakalla tuosta Sonysta.. Oon niin ulkona näistä tietoteknisistä vempeleistä, että en edes huomannut markkinoilla olevan tuollaista yksilöä! Täytyypä ehdottomasti katsastaa tuo Sony! Kiitos vinkistä :)

      Poista

Kiva kun kommentoit! :)