3/02/2013

Silver Linings Playbook

Jälleen yksi katsomisen arvoinen elokuva! Silver Lining Playbook eli Unelmien Pelikirja kertoo pettymyksiä, menetyksiä, surua ja ahdistusta kohdanneista Patista (hurmuri Bradley Cooper) ja Tiffanysta (taitava Jennifer Lawrence) ja siitä, mitä hahmoille tapahtuu heidän kohdatessaan toisensa.


Myönnettäköön, että pelkän mainostrailerin voimalla en elokuvaa lähtenyt teatteriin asti katsastamaan, vaan päätökseen vaikuttivat myös suosikkini Lawrencen ja jokseenkin aina meikäläiseen kolahtavia leffoja roolittavan Cooperin esiintyminen elokuvassa.

Pettymään en onneksi joutunut! Astetta siloitellumpaa ja perus-hollywoodilaisempaa pätkää olin odottanut -joskin kuultuani leffan saaneen läjän Oscar-ehdokkuuksia mietin, liekö kyseessä voi olla mikään "peruskomedia". Tarina eteni rauhallisesti, välillä omaan makuuni jopa liian rauhallisesti. Pääpaino elokuvassa oli henkilöiden tunnetiloilla ja niiden julkituomisella sekä hahmojen välisillä dialogeilla. Mistään toiminta-pätkästä ei siis voida puhua, muttei myöskään sata prosenttisesta draamasta; päähenkilöiden välillä viljeltiin koko elokuvan ajan runsaasti, sarkastista ja paikoin myös erittäin mustaa, huumoria.




Juoni punoutui elokuvan ensimmäisistä minuuteista aina lopputeksteihin saakka hienoksi tarinaksi, jonka sisällä tapahtui monia suuria asioita ja muutoksia. Katsojan tehtäväksi jää huomata tarinan takana tapahtuvat muutokset, sillä tässä elokuvassa kaikki suuri ei välttämättä ilmennyt dramaattisesti tai suureellisesti. Lawrencen ja Cooperin välinen kemia ja huumori toimi erinomaisesti ja hahmojen monimutkainen ja monin eri tavoin riippuvainen suhde toisistaan oli selvästi sekä havaittavissa että aistittavissa. Patin isää näyttelevä Robert De Niro toi tähän erikoiseen ja erilaiseen komedia-draamaan oman panoksensa varmoin ammattilaisen ottein. Sanottakoon, että kaikki kolme ovat totisesti Oscar-ehdokkuutensa ansainneet! Ja yllättäenhän konkari-näyttelijättärien seurassa loistanut, nuori ja taitava Jennifer Lawrence, meni ja voitti oman kategoriansa pystin!




Tämän tarkemmin en elokuvan juonesta halua teille paljastaa, mikäli ette ole vielä kyseistä pätkää nähneet. Suosittelen kyllä! Ja mikäs olisikaan parempi ajankohta elokuvissa käymiselle kuin viikonloppu! ;)

2 kommenttia:

Kiva kun kommentoit! :)