2/05/2012

Tarvetta vitriinille

Olen tässä jo parisen vuotta mietiskellyt, suunnitellut ja haaveillut meille kotiin vitriiniä. Sellaista, joka on osaksi avonainen ja osaksi laatikollinen. Avohyllyille voisi laittaa keittiön kaapeista tilaa vieviä, hienoja astioita ja tarjoiluesineitä. Laatikoihin voisi survoa kaiken maailman servetit, ruokailutabletit ja pöytäliinat. Tilaahan tälle vitriinille ei aivan suunnattomasti olisi (osaksi siksi, että ruokapöytämme on niin iso ja vie vähän turhan paljon tilaa ruokailuun tarkoitetusta alueesta).

Olen tässä yrittänyt miehen kanssa hieroa kauppoja siitä, josko voisin työstä tulevilla "ekstra"-rahoilla (taksivalvonnat, jälki- ja tukiopetustunnit) ostaa meille vihdoin ja viimein sen vitriinin. Vielä hän ei ole lämmennyt ajatukselle, mutta yrittänyttä ei laiteta! ;)

Muutamia vaatimuksia mahdolliselle tulevalle vitriinille kuitenkin on.

1. Se ei saa maksaa maltaita. Sekä minä että etenkin mieheni olemme aika pihejä emmekä raski (ainakaan tämänhetkisellä kuukausitulolla) kovin kalliisiin huonekaluihin sijoittaa (vaikka ehkä pitäisi!).

2. Väri saisi olla tumma, koska niin ovat muutkin huonekalumme (siis tv-taso, senkki ja lipasto).

3. Vitriinissä pitäisi olla sekä avointa hyllytilaa lasiovien takana että laatikostotilaa.

Lisäksi olisi huippua, jos vitriinin lasiovet olisivat sellaista utuista lasia, kutsuttiinko sitä nyt sitten maitolasiksi vai miksi. Tällaisiin en tosin ole törmännyt missään kaupassa tai nettisivulla (paitsi tietenkin niihin tosi kalliisiin versioihin).

Tässä lemppari-vaihtoehtoni:

 Bjursta -vitriinikaappi, IKEA.
Tällainen löytyy ystävieni kotoa (terkkuja vaan SonJukalle!) ja tämä on luonnossakin tosi kaunis. Tässä mallissa tykkään erityisesti korkeista jaloista ja lasien väristä (muistaakseni eivät olleet aivan kirkkaat vai muistanko väärin?). Tässä mallissa ei kuitenkaan ole sitä kaipaamaani laatikostotilaa.

 Buffer -vitriini, Kodin Ykkönen.
Tämä malli on ollut suosikkini jo yli vuoden ajan. Eniten tykkään tässä kahvojen mallista ja väristä (näyttäisivät sopivan hyvin muiden huonekalujemme kahvojen kanssa yhteen) sekä siitä, että tästä löytyy sekä hyllyä että laatikostoa.

   
New York -vitriini, Kodin Ykkönen.
Melko samanlainen kuin Buffer -vitriini, mutta väri on hieman vaaleampi ja kaappi on korkeampi (eli tässä olisi enemmän säilytystilaa). Vetimet kuitenkin häiritsevät jotenkin, samoin jalkojen puuttuminen.

 
Näistä kolmesta vaihtoehdosta päätyisin todennäköisimmin kakkosvaihtoehtoon, eli kauan säilyneeseen suosikkiini, Buffer -vitriiniin.

2 kommenttia:

  1. Muistat hani väärin. :) Oiskohan meidän lasit olleet vaan pölyiset ja täynnä sormenjälkiä! :D
    Ikkunat on tosiaan kirkkaat, mutta voithan sä laittaa niihin sellaiset kalvot, jotka näyttää aivan maitolasilta. Siis jos vaan onnistut saamaan ne suoraan. ;)
    Mun mielestä on olemassa sellaista spray-suihkettakin, jolla saa myös maitolasin näköistä jälkeä, mutta en tiedä tuleeko siitä isompi sotku, koska ainakin meillä lasit oli valmiiksi kiinni oven puukehyksissä. Voihan ne tietty suojata esim. teipillä. :)

    Tsemppiä etsintöihin ja tuo malli passaisi kyllä tyyliltään mun mielestä parhaiten teidän sisustukseen! <3

    :SonJukka ;)

    VastaaPoista
  2. Hihh! :D Joo, vois mennä vähän säätämiseksi se itsetekoinen maitolasi (ainakin mun kätösissä!) mutta kiitti vinkistä kuiteski. :)

    Pistähän nyt se blogi pystyyn niin määkin pääsen lueskeleen! ;)

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit! :)