9/09/2014

Kaadetaan vauvatietoa päähän?


Sillon, kun kuulin olevani pieniin päin (hitsi mikä ilmaus, pieniin päin?!), mietin miljoonan muun ajatuksen ohessa, että Ei hitto, eihän me tiedetä raskaudesta, syntymästä tai vauvan kasvatuksesta mitään!!. Tuli sellainen epätoivoinen, maailman-tyhmin-ihminen, olo. Siitä alkoi jatkuva pyöriminen internetin vauva-aiheisilla tietosivuilla (EI keskustelupalstoilla ;)) ja neuvolasta saatujen opusten plaraaminen. Jossain vaiheessa, kun oltiin miehen kanssa kyynärpäitämme myöten vauvaopuksissa keskellä olohuonetta, ruvettiin nauramaan, että Mitä ihmettä me panikoidaan, toinen meistä on kasvatusalan maisteri ja toinen liikunta- ja fysioterapian koulutukset käynyt! Ehkä me selvitään... Tai ainakin meidän lähtökohdat lapsen kasvattamiseen on ihan ok:t. ;)

kuva
Silti välillä mut valtaa paremman sanan puutteessa uupumus, kun alan miettimään, mitä kaikkea mun pitäis vielä ottaa selville ja mitä kaikkea en vielä tiedä tai ole päättänyt (koska en oo osannut kun en tiedä kaikkea). Ihan loputon suo... Ja tää on mulle erityisen vaikeaa siksi, että oon niin kontrollifriikki, haluan pitää aina langat omissa käsissä, suunnitella ja valmistella kaiken huolellisesti ja olla perillä asioista. Ehkä tää raskausaika on alkua mun uudelle elämän osa-alueelle; tietämättömyyden jalolle taidolle. :D Ei sillä, että tähän asti oisin aina tietänyt kaikesta kaiken (hahah), mutta ehkä tässä on nyt paikka alkaa hyväksymään, ettei kaikkea voi eikä tarvitse tietää etukäteen eikä kaikkea voi suunitella viimeisen päälle valmiiksi.

Kaiken tän tiedon keskellä oon tietysti myös kahlannut läpi netin ostosparatiiseja, joista saa kaikkea tarpeellista ja "tarpeellista" tulevalle pienokaiselle. Ja taas tullaan siihen, että en voi vaan klikata jotain tuotetta ostoskoriin, vaan mun pitää ensin selvittää googlettelemalla, mikä on hyväksi todettu ja arvosteltu...

No joo, tämmöistä vauva-aiheista pohdintaa tänään! Saa kommentoida ja nauraa. :D

ps. Muumit on hitti! Vieläkin. Vai taas? No anyway, kaikenlaisia kivoja muumi-aiheisia kuvia ja julisteita on tullut tiirailtua netistä, ehkä pari kehyksiin vauvan huoneeseen. :)

6 kommenttia:

  1. Voi murunen, älä murehdi. <3 Totesin J:n odotusaikana, että raskauden pituuteen on olemassa erittäin hyvä syy: Hyvin ehti kasvaa vanhemmuuteen. ;) Ohjeita ja mielipiteitä pursuaa joka tuutista, mutta te tiedätte, mikä on parasta teidän vauvalle. Te ootte jo nyt juuri täydelliset vanhemmat Nipsulle. <3

    A

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin sanottu ja noinhan se taitaa ollakin, jokaisella se on se oma tapa olla vanhempi eikä oo vaan yhtä ainoaa oikeaa tapaa. Kiitos muru! <3 <3

      Poista
  2. Hyvin te varmasti pärjäätte! Mä olen aivan vakuuttunut! <3 A vei sanat suustani, ei voisi paremmin sanoa, kiitos siis sisko-rakas! ;)
    Ja haluan vielä lisätä, että teillä on tukiverkkona perhe ja ystävät, johon saa ja pitää tukeutua, mutta se pitää muistaa ettei kaikkia neuvoja tarvitse noudattaa. ;)
    Rakkaita ootte, kaikki viisi!

    S

    ps. Mä harkitsen sitä lukkoa sinne keskustelupalstalle edelleen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, pittää löytää ohjeista ja vinkeistä ne itselle sopivat!

      <3

      ps. Emmää niitä nyt enää oo lueskellu (niin paljoa..) ;DD

      Poista
  3. Samat ressit täälläkin podettu raskaus ja vauva aikana mutta totuus on että että kyllä niistä jokaisesta asiasta selviää aina yks kerrallaan tiesi niistä mitään tai ei :)

    Onneks vanhemmuutta on joka puolella ja aina joku viisaampi jolta kysyä jos tulee tenkkapoo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Kiva" kuulla, että muutkin on olleet samojen kysymysten ja saman neuvottomuuden äärellä. Vissiin siitäkin siis selviää! :D Joo onneksi on läheisiä, joilta voi kysyä :)

      Poista

Kiva kun kommentoit! :)