9/07/2014

Ruskan keskelle asuntoautolla


Se tais olla viime talven puolella, kun innostuttiin miehen kanssa appiukon hehkutusten saattelemana varaamaan täksi syksyksi ruskareissuvapaata kalenterista. Asuntoautokin varattiin miehen tuttavalta jo hyvissä ajoin. Hetkisen aikaa mietittiin vauva-uutisen jälkeen, että voidaanko me nyt lähteä reissuun? Uskallanko poistua maasta? :D Onneksi mun olotilat on kuitenkin ollu viime aikoina  hyvät (koputan puuta!) eikä mahakaan vielä ole pahasti tiellä, joten eiköhän tästä onnistunut reissu saada tehtyä. Tää syksy on mennyt jotenkin ihan hujauksessa eteenpäin, me nimittäin havahduttiin miehen kanssa tänä viikonloppuna siihen, että ensi viikollahan se  kauan odotettu asuntoautomatka koittaakin jo!

Reitti on ollut valmiina jo iät ja ajat, se on appiukon suosittelema ja hyväksi todettu. Lähdetään Oulun päästä ajelemaan lauantaina aamulla kohti Kilpisjärveä. Vietetään siellä päivä ja jatketaan Norjan puolelle Skibotnin läpi Narvikiin. Siellä voi kuulemma liitää gondolihissillä korkeuksiin ja ihailla maisemia köysiradoilla. Vietetään sielläkin luultavasti päivä. Matka jatkuu Ruotsiin, jossa körötellään Kiirunan kautta Haaparantaan (jossa pakollinen Ikea-pysähdys!) ja sieltä keskiviikkona takaisin Ouluun. Ei olla suunniteltu ajomatkoja tai -aikoja kovin tarkasti, vaan mennään fiiliksen mukaan. Cira ja Filja lähtee koko perheen reissulle mukaan, toivottavasti löydetään Ruotsin puolelta helposti eläinlääkäri, joka tarkistaa, että koirat vetää napit naamariin ja kirjoittaa siitä tositteen, että päästään takaisin Suomen puolelle.

Odotan innolla ja vähän jännitykselläkin tulevaa asuntoautoreissua, todennäköisesti yövytään missä milloinkin eikä vartavasten metsästetä asuntoautoalueita. Ei olla miehen kanssa kumpikaan piipahdettu ikinä Norjan puolella, joten mahtavaa päästä katselemaan sen kuuluisia maisemia. Ruska-aika on ehkä kauneinta aikaa minkä tiedän, joten se lienee melkoisen kaunis tuolla Lapissa, kuten myös pohjoisessa Norjassa (miksei Ruotsissakin).

Vinkkejä must-see paikoista Norjassa ja Ruotsissa otetaan tosi mielellään vastaan! Onko joku tehnyt vastaavanlaisia ruskareissuja? :) Kuvat otettu viime syksyn ruska-aikaan Kuusamossa.


1 kommentti:

Kiva kun kommentoit! :)