1/11/2012

Ulkona syömässä



Käytiin tänään ex-tempore miehen kanssa syömässä häälahjaksi saamallamme ravintolalahjakortilla (vihdoin ja viimein!). Nälkäisten tie vei Sokeri-Jussin Kievariin, jossa molemmat tilasimme -ei ranskalaisia ja pihvejä, kuten yleensä kaikissa ravintoloissa, TYLSÄÄ, vaan Lappilaisen poronkäristyksen: "Pitkään haudutettua viipaloitua poronpaistia, puolukkaa, suolakurkkua ja voipottumuusia." Ja ruoka oli niiiiiin hyvää!!

Jälkiruoaksi otimme molemmat vielä Köyhät ritarit: "Voissa paistettuja vehnäpitkoviipaleita, vadelmahilloketta ja kermavaahtoa." Myös tämä oikein suli suussa, oltiin ihan täynnä kun poistuttiin ravintolasta. :D

Sokeri-Jussin Kievari on ulkonäöltään hyvin maalaismainen, perinteinen ja sen ruokalistakin on samanlainen. Mikään keskinkertainen paikka Sokeri-Jussi ei kuitenkaan ole (toisin kuin saattaisi kuvien perusteella päätellä), sillä ruoka on erinomaista ja tunnelma ravintolassa lämmin ja rauhallinen. Ravintola ei myöskään sijaitse aivan ydinkeskustassa, joten sen miljöö on rauhallinen ja kutsuva.


Kuvat: Sokeri-Jussin Kievari


Tykkäsin! Tänne mennään uudestaan. :)



2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä! Itsellänikin pakkasessa poronkäristystä, kun ystäväni mies on aito poromies ;) Harvemmin tulee vaan jostain syystä laitettua, vaikka ei mikään suuritöinen ruoka olekaan...

    VastaaPoista
  2. Oi nam! Joo, se on kyllä sellainen ruoka, jota en ole kovin monen kuullut syövän viikoittain. Minä en ole tainnut koskaan itse laittaa poronkäristystä, äiti sitä tapasi silloin tällöin tehdä. :) On se vaan niin hyvää!

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit! :)