1/10/2012

Pride & Prejudice

Ahh, tää on niiiiiiiiiin mun ainainen lemppari -sekä kirjana että elokuvana:


Pride & Prejudice
(Ylpeys ja ennakkoluulo)
by Jane Austen





Elokuvassa (täyspitkässä, ei siinä BBC:n minisarjassa, joka sekin on loistava) mut lumoaa etenkin sen huikean hieno miljöö ja Keira Knightley Lizinä sekä Donald Sutherland Mr. Bennetinä, mutta ehkä eniten kuitenkin elokuvan musiikki.
Kyllä Dario Marianelli osaa! Tässä elokuvasta tuttu kappale Dawn:






Kirjassa puolestaan muhun uppoaa tekstin tyyli; Nokkelaa, iätöntä ja puhuttelevaa. Ylpeys ja ennakkoluulo kirjana paljastaa ja kertoo enemmän ja siinä pääsee tarinassa syvemmälle kuin elokuvassa.


Kuvat: weheartit


Muita faneja?

7 kommenttia:

  1. Mä en tykkää yhtään tuosta Keirasta Lizzienä. Ehkä osasyynä on se, että tarina tungettiin elokuvan mittaan, mikä tosiaan rikkoo tarinarakennetta ja elävyyttä, eikä Keirassa ei ole yhtään samaa virtaa ja asennetta kuin Jennifer Ehlen roolisuorituksessa. Sydämeni sykkii aina ja ikuisesti BBC:n versiolle, jonka näyttelijäkaarti on kerrassaan huikea. <3

    VastaaPoista
  2. Mulle kävi päinvastoin ehkä juuri siitä syystä kuten mulle yleensäkin, että sen version, minkä satun ensimmäisenä näkemään, on aina se "paras". :D Joten tykästyin Keiran esittämään Liziin, mut ei Jenniferkään huono oo, muutenkin leffa ja sarja on niiiiin erilaisia. BBC:n sarja on totuudenmukaisemman oloinen ja aidompi, kun taas leffassa on nimenomaan sitä leffamaisuutta ja suurieleisyyttä.
    Mut molemmista tykkään, vaikkakin kirja on kuitenki se aidoin ja paras. <3

    VastaaPoista
  3. En ole vieläkään nähnyt tätä uutta versiota elokuvasta, vanhasta tykkään kovasti. Nämä kuvat on kauniita ja pääsee heti tunnelmaan käsiksi.. <3 Ehkä vuokraan tämän joku päivä ja katson omassa rauhassa (mies kun ei oikein näistä romanttisista välitä :D)


    xx Satu
    Indie by Heart

    VastaaPoista
  4. Heheh, ei meilläkään mies oikein välitä romantiikasta, ainakaan tällaisesta oikein vanhan ajan romantiikasta. ;) Mutta itekseen tämä leffa on ihana kattoa ja eläytyä ja tunnelmoida. <3

    VastaaPoista
  5. Täällä o yks jättifani, muistan kun sain ton leffa lahjaksi pari vuotta sitten jouluna ja kattosin sen joululoman aikana sellaset viisi kertaa. Kirjankin oon lukenu, mut tä leffa oli kyllä kans. :D Ihana, ihana, ihana. <3 Ja joo, olen täys hömppähullu. :D

    VastaaPoista
  6. Hehh, hömppähullu! :D Joo tää leffa on niin ihana, että kyllähän sen nyt ainakin sen viis kertaa kattoo lyhyen ajan sisällä. ;)

    VastaaPoista
  7. Mun yks suosikki leffoista! <3

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit! :)