3/30/2015

Ristiäisviikko ja lahjukset


Meidän pieni töyhtöhyyppä sai lauantaina nimen ristiäisissään. :) Koko viime viikko meni enemmän ja vähemmän ristiäisiä valmistellessa, leipoessa ja siivotessa ja onneksi juhlat on nyt ohi! Tuntuu jotenkin tosi vapauttavalta ja huojentavalta, että ristiäiset on nyt vietetty, ihan niinkuin se vauva-arki pääsisi vasta noiden juhlien myötä kunnolla alkamaan. Pohdin vielä, tulenko käyttämään vauvamme oikeaa nimeä blogissani vaiko en. Ihanat nimet hän sai, keskimmäinen nimistä lisätään tosin vasta myöhemmin hänelle, se lähti maistraatin nimilautakunnalle hyväksyttäväksi. Kyseistä nimeä kun ei vielä kellään (ihmisellä) Suomessa ole! Ensimmäinen eli kutsumanimi ja kolmas eli meikäläisen suvusta perintönä kulkeutuva nimi puolestaan löytyvät jo Suomen nimirekisteristä. :)

En itse ehtinyt kuvailla juhlissa lainkaan, joten teen ristäispostauksen jahka saan meidän hovikuvaajalta kuvat itselleni. Meillä oli siis ristiäisissä kuvaamassa sama ammattikuvaaja, joka hoiti myös meidän häiden kuvaamisen muutama vuosi sitten. Ja kyllä kannatti palkata kuvaaja ristiäisiin, sillä muuten niiden kuvasaldo olisi ollut melko ankea! :D Otettiin myös muutamia potrettikuvia ydinperheen, kummien ja isovanhempien kesken. Vauvan kummitäti otti vielä myöhemmin juhlissa muutaman kuvan musta ja vauvasta.

Oltiin miehen kanssa oltu ristiäisissä viimeksi vuosia sitten, eikä oltu tajuttu, että ihmisillä on tapana tuoda lahja vauvalle juhliin tullessaan. Kotona sitten ihmeteltiin sitä lahjamäärää, joka juhlapaikalta oltiin roudattu mukanamme. :D Otin eilen kuvat lahjoista, kun kuitenkin unohdan, mitä meidän murunen juhlissaan sai (ja keneltä). Kuvissa näkyvien ihanuuksien lisäksi tuli myös rahalahjoja ja lahjakortti.


Aivan mahtavaa, että tällä viikolla on pääsiäinen, sillä se tarkoittaa ekstrapitkää viikonloppua ja yhteistä aikaa koko perheen kesken! Jos saisi vähän nollattua näitä hulinoita ja tehtyä jotain kivaa yhdessä. Haluaisin ainakin leipoa jotain hyvää - pääsiäiseen hyvin sopiva persikkarahkatorttu ja mun mielessä jatkuvasti kummittelevat lohitartarit vois olla aika hyvät valinnat! Tietysti pääsiäismunia ja pajunkissoja pitää käydä hakemassa ja ehkä voisi muutenkin jo tuoda vähän kevättä värien muodossa kotiin. Etupihallakin on vielä talviset lyhdyt ja kranssit. :D

Viikko aloitettiin aamuisella lääkärineuvolalla, jossa vauva sai rotavirus"rokotteen" eli sen suun kautta annettavan liuoksen. Nyt toivotaan sormet ja varpaat ristissä, ettei pienelle tulisi ainakaan pahoja oireita siitä. Ja ettei rotavirus tarttuisi meihin! Käsidesi ja käsienpesu kunniaan seuraavan reilun viikon ajan. ;)
  
Kivaa pätkäviikkoa hei kaikille!4 kommenttia:

 1. Ihania lahjoja<3 Onnea vielä prinsessalle! Mua alkoi kyllä kutkuttaa mielenkiinnosta pikkuneidin nimi ;) Mutta itsekin asiaa pitkät pätkät pohtineena tiedän että on iso juttu julkistaa toisen ihmisen nimi netissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho hups, jäänyt vähän vastaaminen tähän sun kommenttiin! :O

   Prinsessa kiittää! <3 hihih, katsotaan, miten käy! ;)

   Poista

Kiva kun kommentoit! :)