3/01/2015

Vauvapiste kodinhoitohuoneessa


Letkeetä sunnuntaita! Meillä on vietetty rentoa päivää ulkoilun ja pannareiden syönnin merkeissä. Huomenna mies palaa kokonaan takaisin töihin ja meillä alkaa vauvan kanssa ihan oma arki. Jännittää, millaiseksi arki ja päivät tulevat muodostumaan!

Kuten kerrottua, me ei hankittu vauvaa ja sen vaippojen/vaatteiden vaihtoa varten mitään erityistä hoitopöytää. Meillä kun on kodinhoitohuoneessa, kylpyhuoneen välittömässä läheisyydessä, sen verran pöytätilaa, että meinataan sillä tilalla pärjätä. Niin ja varmaan niitä vaatteita ja vaippoja tulee vaihdeltua myös sängyllä, olohuoneen matolla yms. tosi ergonomisissa paikoissa ja asennoissa.

Tietysti mun piti saada just se hoitoalusta, johon olin silmäni iskenyt kiinni jo syksyllä ja elefantti-teemallahan taas jatkettiin. ;) Hoitoalustan viereen seinälle iskettiin siirrettäviä (testattu on ja irtoaa seinästä hyvin!) värikkäitä Muumi-tarroja, joita Nipsu voi vaipan vaihtelun yhteydessä tiirailla. Toisella puolella alustaa onkin sitten kaikki pelit ja pensselit puhdistusta ja hoitoa varten. 

Ikean käteviin laatikoihin sisällytettiin vaippoja, rasvoja, hiusharja, kynsisakset, harsoja, pyllypyyhkeitä yms. tarpeellista, jonka on hyvä löytyä käden ulottuvilta. Joukossa myös ystäviltä saatuja hupikortteja, kuten "Vapaudut vaipanvaihdosta" -kortti ja muovikäsineet & pyykkipoika kurapesua varten. :D



Kylpytarvikkeet (amme, lelu ja öljy sekä kylpypyyhe) sijaitsevat kylpyhuoneessa eli metrin päässä vaipanvaihtopisteestä.

Tila hoitoalustalle ja tilpehöörille saatiin, kun siirrettiin koirien tavarat eri paikkaan. Nykyään Ciran ja Filjan ruokatörpöt ja lelukori majailevat sulassa sovussa vauvapisteen vieressä, kodinhoitohuoneen toisella, kauemmalla, tasolla.

Mjaa, puuttuukos tästä pisteestä jotain oleellista teidän mielestä? Jonkin verran jouduin jo muutoksia vauvan kotiuduttua tekemään; huomasin nimittäin pyyhkeiden ja harsojen menekin ja tarpeen olevan niin suuri, että tyhjensin hoitoalustan yläpuolella sijaitsevan kaapin ekan tason ja sijoitin sinne kaikki talosta löytyvät harsot, kuolalaput ja pyllypyyhkeet. Kyllä on viime viikkoina pyykkikone laulanut! ;)


2 kommenttia:

Kiva kun kommentoit! :)