10/15/2014

Sisustusvimma ja varhaista joulufiilistelyä


Tiiättekö, kun joskus pää on täynnä ajatuksia ja ideoita ja on sellainen olo, että on pakkopäästätoteuttamaan ne, mutta aika ei riitä kaikkeen? Mulla on nyt syksyllä ollut just sellainen olo. Päässä pyörii jos minkälaista ideaa, mutta joko aika tai oma jaksaminen tulee niiden toteuttamisessa vastaan. Lähinnä oon ideoinut meidän kodin sisustusta ja vielä tarkemmin sanottuna Nipsun tulevaa huonetta. Miettinyt, mitä sinne "täytyy" vielä hankkia. Myös olohuoneen raikastamista oon pyöritellyt jo pitkään mielessä; josko päästäis jo eroon noista tummista, tilaa ja valoa syövistä, huonekaluista ja hankittais vaikka Ikeasta ihan simppeli ja pieni (valkoinen) tv-taso. Lopputila jäisi sohvalle ja oleskelulle. Koska nyt näyttää uhkaavasti siltä, että sitä meille tarkoitettua omakotitaloa ei löydy ennen Nipsun syntymää, on ollut suoranaisesti pakko kehitellä nykyisen kodin sisustusta ja järjestystä siten, ettei päässä napsahtaisi. Tiedän, että monet asuu vauvan syntyessä kaksiossa, jopa yksiössä, ja pärjäävät mainiosti. Me ollaan asuttu tässä kodissa jo monta vuotta, ensin kaksin, sitten yhden koiran kanssa ja lopuksi kahden koiran kanssa. Siitä asti, kun kaksi isoa koiraa on valloittanut kotiamme, on tila alkanut tuntumaan vähän ahtaalta. Nyt sitten, kun kuvioon saapuu vielä uusi ihminen (joskin pieni sellainen), meinaa välillä tuntua siltä, että miten hitossa me saadaan tänne mahtumaan pinnasänky, vaunut, kylpyamme ja muu tarpeellinen??! Ratkaisuna on siis ollut se, että vierashuoneestamme viedään lähes kaikki huonekalut muualle säilöön (onneksi ei tarvi myydä pois, jospa niille olisi isommassa kodissa sitten joskus tilaa), jotta saadaan Nipsulle (ja Nipsun kaikelle tavaralle :D) oma huone.


Lisäksi päätä sekoittaa isyyspakkaus. Lueskelin joskus kesällä vauvablogeista, että tulevat äidit ovat kehitelleet tuleville iseille isyyspakkauksen, johon ovat sisällyttäneet kaikkea tarpeellista ja hauskaa tulevaa isää ja vauvaa ajatellen. Musta se oli niin ihana ajatus, että päätin heti, että jos vain aika ja energia antaa myöten, haluan tehdä sellaisen mun kullalle! Pakkaus alkaakin nyt olla aika loppusuoralla ja enää paria hankintaa vaille valmis. Ajattelin ensin, että annan sen miehelleni joko isänpäivänä tai sitten kun äitiyspakkaus saapuu, mutta en tiedä, maltanko odottaa! :D Edit: En malttanut. :DD

Ja ettei myllerrykset pään sisällä jäis vielä tähän, oon jo alkanut fiilistelemään tulevaa joulua! Oon miettinyt joululahjoja läheisille, mitä kivaa voisi leipoa joulun aikaan jne jne.. Ihan hullua tämä ideointi ja suunnittelu ja fiilistely, liittykö tämä nyt sitten jotenkin siihen raskausajan kuuluisaan pesänrakennus -vaiheeseen??



Kaikista vaikeinta tässä on se, etten pysty touhottamaan ja tekemään samalla lailla kuin ennen. Viime viikollakin maalailin seiniä (toim.huom. vesiliukoisella maalilla, ettei kukaan saa slaagia!) melko rauhallisesti omasta mielestäni, mutta silti olin maalailun jälkeisenä päivänä melko huonovointinen. Jotenkin tuntuu hassulta, että nämä pahoinvoinnit on saartaneet mut tässä toisessa kolmanneksessa, kun ensimmäisen kolmanneksen ajan sain olla ihan rauhassa ja tehdä mitä huvittaa. Onneksi en sentään asu pää vessanpytyssä, vaan olo menee levolla ja kylmällä vedellä (tai sokerilla) ohi. Siihen vaan voi joskus mennä koooooooko päivä.

No, tämä oli taas näitä sekametelipostauksia, mutta saimpahan ajatuksia vähän selvennettyä! Onko teillä nyt syksyllä ihan hulluna ideoita ja haaveita kodin sisustuksen suhteen? Fiilisteleekö joku muukin jo joulua? :D

7 kommenttia:

  1. Sekametelipostaukset on just kivoja! :D
    Ja ei, en fiilistele joulua. Vielä. Pistän tuon sun joulufiilistelyn raskauden piikkiin. ;)
    Nythän on hyvä sisustaa kotia, kun Nipsu on vielä masussa kasvamassa, koska hänen synnyttyä aikaa ei välttämättä riitä sisustukseen tai sen suunnitteluun.
    Voisitko tehdä oman postauksen isyyspakkauksesta? :)

    Ps. Nyt meette sinne sohvakauppaan! Se teidän(kin) sohva on ihan jäätävä istuttava! ;) Haleja! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihihh, ehkä tämän vuotinen joulufiilistely tuli sit sen puoli kuukautta aiemmin tän raskauden takia ;D

      Niin on! Toivon mukaan energiaa ja voimia riittää nyt raskausaikana, että pääsen sormet syyhyten toteuttamaan visioita!

      Joo teen isyyspakkauksesta oman postauksen ;)

      Nii mennää! Viikonloppuna olis tarkotus käydä istuskeleen sohvia muutamissa liikkeissä, jesssss!

      Poista
  2. Kyllä minä ainakin, itseasiassa tänään kaivelin jouluvaloja vaatehuoneen uumenista! :D surffailin netissä ja katselin mitkä joulutähdet olis kivoja meidän talon ikkunoihin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hohoo, eli meikäki vois uskaltautua kohta tuonne joulukoristekassille niitä valoja hypistelemään! :D Ku on jo nii pimeeki, et tekis jo mieli ripustaa ne.... Jos malttais marraskuun vaihteeseen oottaa, nii oisko sit jo hyvä aika? ;)

      Poista
    2. No en minäkään vielä ripustanu oo :D vaa pitäähän sitä kokeilla toimiiko ne! ;D

      Poista

Kiva kun kommentoit! :)