10/31/2014

DIY - Keinutuolin kasvojenkohotus


Keinutuoli alkaa olla valmis - ja olihan siinä hommaa! Otin välivaiheista kuvia, jotta näkisitte, mistä on lähdetty liikkeelle ja mitä kaikkea tuolille on tehty. Ensimmäisessä kuvassa näkyy tuolin koko DIY-kaari. Vasemman puolimmainen kuva on lähtötilanne; tuoli on kiiltävän ruskea, todella hekumallisen värinen siis. Ensimmäisenä mies teki keinutuolille maalipesun ja hioi kiiltoa ja päälimmäistä maalikerrosta pois. Näin tuolista saatiin uutta maalia paremmin vastaanottava. Sitten alkoikin meikäläisen operaatio, nimittäin maalausurakka.

Kaapista löytyi reilusti Tikkurilan Lumi -seinämaalia, joka oli juuri passeli väriltään. Päätettiin sitten kokeilla sitä, vaikka kyseessä seinämaali olikin eikä oikeaoppisesti kalustemaali. Maalasin ensin pohjakerroksen ja pari päivää myöhemmin toisen kerroksen. Tässä vaiheessa huomasin (ja muistin, onhan tuo kalusteiden maalaus mulle kuitenkin semituttua puuhaa), että ensimmäinen maalikerros ei ollut vielä täysin kuivunut ja kiinnittynyt. Pidin toisen kierroksen maalattuani liki viikon tauon, kunnes maalasin tuolin kolmannen kerran.

Etenkin näistä lähikuvista voi nähdä, millaisen muutoksen keinutuoli on käynyt läpi. Kiillon ja maalikerroksen hiominen oli jo itsessään aikaavievää puuhaa (kertoi mies) ja keinutuolin maalaamiskierrokseen meni about tunnista puoleentoista tuntiin aikaa. Koska keinutuolissa oli paljon ahtaita välejä, kulmia ja pienen pieniä kohtia, lensi maalauskertojen aikana aina muutamia ärräpäitä - pikkutarkkuus ei oo meikäläisen vahvinta alaa! :D

Käytin sekä pensseliä että telaa, molemmat pienikokoisia. Istuinosan vedin kokonaan pensselillä, mutta muuten yhdistelin maalausvälineitä kuten parhaaksi näin. Saatoin vetäistä ensin pensselillä ja sitten tasoittaa varovasti telalla. Kivan tasaista jälkeä tuli noin niinkuin meikäläisen amatöörikätösestä.

Kolmannen maalausruljanssin jälkeen annettiin tuolin kuivua viikon verran. Viime sunnuntaina käännettiin se ympäri niin, että sain maalattua pohjat ja muut pinnat, joihin en tuolin ollessa pystyasennossa yltänyt. Tiistai-aamuna maalasin viimeisen kierroksen pohjia ja nyt koko tuoli saakin kuivua ja odotella käyttöönottoa parisen viikkoa. Nämä postauksessa näkyvät kuvat olen muuten ottanut ennen alaosan ja pohjien maalaamista, siksi valkoisistakin tuolikuvista näkyy alta vanhaa ruskeaa.

Alla vielä ennen ja jälkeen kuvat tuolista. Meikä on aika tyytyväinen! Toivotaan vain, että seinämaali pystyy tuolissa ja ettei meidän Filja torahammas tuholainen mene haukkaamaan sitä. :D Mitä tykkäätte muutoksesta ja ylipäänsä tästä meidän keinutuolista?
6 kommenttia:

 1. Freesaantunut selvästi! Itsellänikin menossa 30-luvun vanhan keinutuolin restaurointi ja enään puuttuu istuinosan verhoilu, jonka jälkeen valmis! Jostain syystä tykkään keinutuoleista sisustuksessa, haaveilen jo siinä kiikuttelusta lukien jotain kivaa kirjaa ja fiilistellen pimeitä iltoja. Täytyy vielä talouden toinen osapuoli totuttaa ajatukseen mummolan kiikkutuolista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, siitäkin tulee varmasti upea! Mä kans tykkään ja nimenomaan sellaisista vanhoista (tuunatuista) keinutuoleista, vaikka toki ne nykyiset design-mallitkin on ihan kivan näköisiä. Heheh, koita myydä ajatus sille toiselle osapuolella "jälleen modernina ja muodikkaana huonekaluna" ;D

   Poista
 2. Tuli tosi hieno :) Aika urakan teitte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustaki! :) Joo olihan tuossa hommaa jonkun verran, mutta oli sen arvosta. Kohta pääsee kiikkustelemaan! :D

   Poista
 3. Siis niin ihana! Ja tuo keinutuolin mallikin on tosi kaunis! Kannatti käydä siellä kirppiksellä silloin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kannatti! Mä tykkään kans lopputuloksesta, toivon mukaan tuossa on just nii rento ja kiva keinuakin, ku mitä oon haaveillu. :)

   Poista

Kiva kun kommentoit! :)