7/29/2013

Cambridgella

Kivaa alkanutta viikkoa kaikille! Tänään olisi luvassa juttua siitä laihduttamisesta, painonpudotuksesta. Heti alkuun haluan korostaa, että tämä postaus ei ole maksettu mainos, vaan kerron täysin omakohtaisia kokemuksia laihduttamisesta Cambridge -nimisen ohjelman avulla. Lähdin kokeilemaan nimenomaan tätä laihdutusmenetelmää mieheni avustuksella; hän kun toimii yrityksessään fysioterapeutin ja personal trainerin ammatin ohella myös Cambrdige-valmentajana. Tuntui turvalliselta kokeilla tällaista itselle vierasta dieettiä, kun oma mies tietää prikuulleen, miten homma toimii ja myös sen, että ohjelma on turvallinen!

Oon nyt siis pudottanut painoa viikon verran laihdutusohjelman parissa nimeltään Cambridge. Osa varmaan on kuullut kyseisestä ohjelmasta, osa taas miettii, että mikä ihme se on (niin kuin meikäläinenkin mietti vielä vähän aika sitten). Cambridgessa on erilaisia ohjelmatasoja, joista voi valita itselleen sopivimman/mieleisimmän, josta lähteä liikkeelle painonpudotuksessa. Taso 1 on totaalinen paasto eli sen aikana syödään 3 kertaa päivässä ja jokainen ateria on Cambridgen oma ateria (keitto, patukka, puuro tai smoothie). Tasosta 1 eteenpäin mentäessä voi ruokavaliossa olla muitakin tuotteita, eli ns. oikeita ruokiakin. Mikäli toiveena olisi pudottaa paljon ja/tai nopeasti kiloja, voi aloittaa tasosta 1 tai 2. Mikäli taas pudotettavaa ei ole paljon ja/tai sillä ei ole kiire, voi ottaa Cambridgen tuotteet osaksi omaa terveellistä ruokavaliotaan. Mikäli aloittaa tasoilta 1 tai 2, siirrytään sieltä pikkuhiljaa 1-2 viikon jaksojen jälkeen kohti seuraavaa tasoa, kunnes päästään siihen lopputulokseen, että Cambridge-tuotteet ovat joko pienenä osana ruokavaliota tai eivät lainkaan.

Meikäläinen aloitti tasolta 2, eli syön aamulla ja illalla Cambridge -tuotteen ja päivällä kevyen (n. 400kcal) ruuan. En tahtonut lähteä ihan pohjilta, eli tasolta 1, sillä tiedän itseni ja nirsouteni sekä ruuan kaipuuni. :D Eli koin, että on saatava ruokavalioon edes yksi "oikea" ateria. Yleensä tasolla 1 ja 2 ollessaan muutamat ensimmäiset päivät ovat nälkäisiä ja vatsa kurnii. Sitten keho menee ketoosi-tilaan, joka tarkoittaa suomeksi sanottuna sitä, että kehossa ei ole enää hiilareita, joita kuluttaa, joten kaikki energiankulutus lähtee rasvoista. Tällöin myös näläntunne häviää. Itselläni meni ketoosi-tilan saavuttamiseen melkein viikko, joten kaikki on hieman yksilöllistä. Nälkää en enää tunne, mutta oloni ei myöskään ihan hurjan energinen ole. Sinänsä on kuitenkin jännä, että vaikka syön päivässä niin vähän (etenkin verrattuna entiseen syömiseeni), en ole kertaakaan kuurini aikana potenut oksettavaa tai pahaa oloa! Kuulemma se johtuu siitä, että kaikki Cambridge-tuotteet sisältävät sen verran tarpeellisia mineraaleja, hivenaineita yms. mitä keho tarvitsee, ettei huonoa oloa pääse kehittymään (vatsan kurnimisen lisäksi).

Tässä muutamia malliesimerkkejä aterioista, joita olen viime viikolla syönyt:

Niin kuin huomaatte, jokainen päivän ateria koostuu suurilta osin salaattiaineksista -lisänä on joko 100g kalaa (minun tapauksessani suosikkiani lohta!) tai about 100g kanaa (itse olen syönyt broilerin koipia ilman nahkaa sekä kanan minuuttipihvejä). Lisäksi 1-2 ruokalusikallista rasvatonta raejuustoa. Loppuviikosta sain ottaa ateriaani mukaan yhden kananmunankin, wuppiduu!

Lisäksi, mikäli nälkä on sietämätön ja seuraavaan ateriaan on vielä tunteja aikaa, on luvallista (ainakin tasolla 2) popsia marjoja silloin tällöin -kunhan ei aivan övereitä vedä.

Niin ja se vesi! Koska ruokaa saa syödä niin vähän eikä keho täten saa aterioista tarvittavaa osaa päivän vesimäärästä, tulee vettä juoda päivän aikana 3 litraa. Ensimmäisinä päivinä ainakin itsestäni tuntui siltä, että jouduin juomaan kokoajan ja ravaamaan vessassa jatkuvasti. Toisaalta olen todella huono juomaan vettä yleensäkin, juon taatusti normaalioloissa aivan liian vähän, joten tuntemukset saattoivat johtua siitäkin. Nyt viikon jälkeen saatan aivan ihmetellä, kun jo alkuillasta 3 litraa on juotu.

Tarkan ruokavalion lisäksi olisi hyvä, jos pystyisi jonkin verran myös urheilemaan. Itse en pystynyt ensimmäisinä päivinä oikein muuta kuin makaamaan ja vähän siivoamaan kotona, mutta nyt olen jo varovaisesti alkanut käymään lenkillä. Tällä viikolla uskaltaudun ehkä jo salille.
 

Heräsikö teille kysymyksiä tästä painonpudotusmuodosta? Omia tuloksiani voin toki tältä viikon ajalta valottaa teille, mikäli se jotakuta kiinnostaa.

Lisää tietoa Cambridgesta löytyy tietysti ohjelman omilta nettisivuilta:  http://www.cambridgeohjelma.fi/


2 kommenttia:

  1. Itsekkin käytin Cambridge tuotteita 2 vk ajan "kehon puhdistuskuurina". Itse söin myös kaksi tuotetta päivässä, mutta söin kuitenkin normisti aamupalan, iltapalan ja lämpimän ruuankin (mahd. terveellisesti kuitenkin). Ensin vähän mietin että toimiikohan tää kuuri, mutta tuloksia synty ja oon tosi tyytyväinen! Niinku tiedätki ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Eli tuloksia tulee, vaikkei täyspaastolla olisikaan. :)

      Poista

Kiva kun kommentoit! :)