7/17/2012

Mansikkakakku

En oikein tiedä, onko tällainen väkerrys mansikkakakku, mansikkatorttu vai mansikkapiirakka. Anyone? :D

Joka tapauksessa, kesään kuuluu olennaisena osana (lue: herkkuna) tämä väkerrys ja sehän on parhainta tehdä silloin, kun niitä tuoreita, kotimaisia, mansikoita piisaa. Tänä vuonna siis vasta heinäkuun puolivälissä! Umbelievable.
Elokuu onkin sitten varmaan (taas) se helteisin ja paras lomakuukausi.

Mansikkapläjäys on maailman yksinkertaisin valmistettava kesäherkku:

 1. Tarvitset kaupasta valmiin torttupohjan (tai tee itse, jos haluat olla pro). Kostuta se hyvin, vaikkapa mehulla.

2. Tarvitset purkillisen (1.5dl) vaniljavaahtoa (ei kermavaahtoa, koska vaniljavaahto on paljon parempaa!). Vatkaa se sopivaksi ja länttää torttupohjan päälle.

3. Tarvitset tuoreita mansikoita. Paljon. Poista niistä kannat ja puolita ne. Lado torttupohjan ja vaniljavaahdon päälle niin paljon kuin niitä vain mahtuu.

 4. Enjoy! Jos on pakko, tarjoa vähän vieraillekin. ;)


Namm! Tosi hyvvää!
Käsi pystyyn, kuka muu tykkää kans tästä yhdistelmästä?

ps. Syötiin toissailtana eilen illalla miehen kanssa pelkkiä mansikoita ja vaniljavaahtoa. Ihan pokkana. Omnomnom, kyllä maistu hyvälle eikä tietenkään osattu lopettaa ajoissa, joten öklö olohan siitä lopulta tuli. Mutta oli se sen arvosta! :D

 Nyt ollaankin Kauhavalla, kesän road trippi alkoi tänään aamulla ja jatkuu huomenna kohti Tamperetta ja asuntomessuja. :) Siihen asti kuitenkin nautiskellaan ihanien ystävien luona hyvää ruokaa ja seuraa ja vaihdetaan kunnolla kuulumisia.

Ciao! :)

5 kommenttia:

  1. Näyttää todella hyvälle! Olen itsekin tehnyt tuollaista joskus, tavallisella kermavaahdolla tosin. Pitääkin nyt kokeilla vaniljavaahdon kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos! :) Joo kokeile ihmeessä, ainakin mun makuun vaniljavaahto on mansikoiden kanssa maistuvampaa ja muutenkin parempaa kuin kermavaahto (ellei kermavaahtoa sitten mausta jollain sokerilla ja vaniljalla ihan hulluna :D). Tämä mansikkaluomus oli kyllä aika hyvää, vaikka itse sanonkin! :P

      Poista
  2. Näyttää niiiin hyvältä :) Itse en ole mansikkakakulla vielä ehtinyt tänä kesänä herkutella, pitäisikin tehdä se pikapikaa ennenkuin on liian myöhäistä tuoreiden mansikoiden osalta :S

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit! :)