10/01/2015

Sinna 7kk


Moi! Tulin taas kertoon vähän kuulumisia. Nyt kun oon jo 7kk vanha, oon niin aktiivinen ja utelias, ettei mulla oo päivisin oikein aikaa nukkua, niin ehdin hyvin jutustella teille täällä! No okei, kyllä mä nukun jotain 35 minuutin päiväunia, ehkä 2-3 kertaa päivässä. Hyvin jaksaa! Sitten öisin nukun miten milloinkin. Tuossa kun täytin 7kk, niin äiti ja isi rupes pitään mulle unikoulua, ku mulla meni muka höpöksi nuo yösyömiset. Ku oisin halunnu kokoajan heräillä ja käydä hörppiin maitoa, vaikkei mulla ees ollu oikein nälkä. No ensin ne pöjät koitti kouluttaa mua niin, että söisin vaan 1-2 kertaa yössä. Enhän mää tajunnut ku heräsin yöllä, että millon se kerta on ku saan syödä ja millon se kerta, kun en saa syödä! No se meni sitten lopulta vähän pipariksi ja sit yks yö mä vahingossa nukuin aamuun asti syömättä ja varsin tyytyväisenä. Siitä ne äiti ja isi sit tajus, et hitsi vieköön, toi vauvahan pärjää ihan hyvin koko yön syömättä!

Kyllähän mää nykyään syönkin (aika) reippaasti viidesti päivässä kiinteitä, joten hyvinhän mää pärjäänkin ilman yömaitoja! Nyt oon viimeisen viikon ajan nukkunut melkein täysiä yöunia klo 20-06 ilman vastarannan kiiskeilyä. Katotaan, kauanko jatkan semmosta upeeta nukkumista, en oo vielä päättänyt. ;) Mutta takaisin siihen ruokaan, ku se on mun lemppari puheenaihe! Aamulla syön aamupuuron hedelmä- tai marjasoseella (äitin tekemällä tai kaupan). Sitte lounaaksi syön jotain lihaa/kalaa/kanaa, vihanneksia ja pottua/riisiä/bataattia (äitin tekemää). Välipalaksi jotain makeaa sosetta tai sormiruokailuna hedelmiä. Sitte päivällinen sama ku lounas mut ei lihoja. Sit vielä iltapalaksi iltapuuro makealla soseella. Nyt oon viime viikkoina saanut melkein joka ruualle mukaan jotain, mitä voin ite napsia. Tykkään tosi paljon banaanista, satsumasta ja kurkusta sekä ruisleivästä. Niitä saan jo aika hyvin ite syötyä. No okei, banaani muussaantuu nyrkkiin, mut muista selviän jo ite! Jopa pinsettiote alkaa olla aika hyvä. Enkä oo kuulemma sihtikurkkukaan. Sit hörpin myös vettä nokkamukista aterioiden yhteydessä, jos kiinnostaa.Oon oppinut ihan kunnolla komentamaan äitiä ja isiä. Jos mua vaikka tympii istua rattaissa, niin rupeen kiljumaan ja sit ku ne alkaa viihdyttään mua, nii irvistelen ja nauran niille. Hahhaha, ne on niin helppoja huijattavia! Äiti kyl monesti sanoo mulle ensin, et "Älähän nyt Sinna, eihän sulla oo edes mitään hätää siinä." No sit pitää vähän lujemmin kiljua ja yrittää tekoitkua, niin jo alkaa tapahtumaan. Myös ruokaillessa pitää välillä vetää sellaiset kiljukonsertit ja sit voi taas avata suun ruualle.

Kävin ekaa kertaa saunassa tuossa toissalauantaina. Oli ihan jees. Olin aika coolisti siinä isin sylissä vaan, alalauteilla hengaillen. On silti kylpeminen ja suihkussa käyminen kivempaa. Ja uiminenkin on ihan jees, jos en oo liian väsyneellä tuulella. Ens kerralla vauvauinnissa mun ois tarkoitus sukeltaa, en tiiä mitä se tarkoittaa, mut äitiä näyttää se jänskättävän aikalailla.

En oo vieläkään ryöminyt (jotku kuulemma on ryöminy tässä vaiheessa jo hyvän tovin!), ainoastaan pyörinyt kaikkialle, mihin haluan. MUTTA viime viikolla oon älynnyt mennä konttausasentoon! Äiti ja isi on siitä hurjan innoissaan ja ne aina taputtaa mulle, ku meen siihen asentoon heilumaan... Öö okei. Katotaan taputtaako enää sit, ku lähen liikkeelle eikä ne saa mua kiinni hahah!Irvistelen ja pidän sellaista hauskaa ääntä (vähän niinku possut) ja saan sillä ihmiset nauramaan. Hymyilen paljon ja paljastan mun hienot kuusi hammasta. Jep, mulla on jo aika monta legoa suussa. En enää hirveesti vierasta (paitsi väsyneenä ja tosi isossa porukassa), en edes mummia enää!

Musta on tosi kivaa, kun tartun johonkin esineeseen (tai äitin hiuksiin) kiinni ja sit äiti tai isi sanoo mulle "Sinna, irti!" ja yrittää repiä sitä esinettä (tai hiuksia) mun nyrkeistä pois. Vitsi mä nauran aina. En taatusti päästä helpolla irti. Vetoleikkiä parhaimmillaan! Toinen hauska juttu on ku isi hyppyyttää mua ja tekee semmosia äkkipudotuksia kun oon sen sylissä. Et mä vähän niinku putoaisin mut en kuitenkaan, kun isi pitää kokoajan musta kiinni. Hankala selittää, mut se on tosi hauskaa! Hyppykiikussakin tykkään jo pomppia, nyt kun osaan jo vähän paremmin varata jalkojeni varaan.

Heippa!

1 kommentti:

  1. Nuo hampaat! <3 <3 <3 Missäs välissä sinä Sinna rakas olet ehtinyt kuusi hammasta kasvattaa ja ihan kummitädiltä salassa? <3

    ps äiti: Ja hei tiedän tunteen noista 30 minsan pikapäikkäreistä!

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit! :)