11/19/2014

Tunnelmallinen Skibotn


Tällaisena pimeänä ja sateisena marraskuun päivänä on varmaan ihan jees katsella tällaisia kauniin loppukesäisiä kuvia sangen viehättävästä Norjasta. Edelliset osat ruskareissultamme löytyvät täältä ja täältä.

Kilpisjärveltä lähdettiin luontopolulla samoilun ja lounastelun jälkeen köröttelemään kohti Suomen ja Norjan rajaa. Oli jotenkin koomista, kun olin odottanut rajanylityspaikan olevan jotenkin isosti merkitty ja vartioitu ja todellisuudessa se oli vain tavallinen tie, jonka varrella oli pari koppia. En meinannut edes huomata, kun hypättiin Norjan puolelle. :D

Ajeltiin kohti Skibotnia, jonka kautta meidän oli tarkoitus ajaa Narvikiin. Kilpisjärveltä Skibotniin ajaa tosi lyhyessä ajassa, joten koska oli vasta alkuiltapäivä, skipattiin Narvikiin vievä risteys ja päätettiin ajaa Skibotnin "keskustaan". Se oli hyvä päätös, katsokaa nyt näitä maisemia, joita innosta täristen kuvailin paikan päällä!Parkkeerattiin meidän "laiva" jollekin vastaan tulleelle camping-alueelle. Alue sijaitsi rannalla, jäätävän upeiden vuorien edessä (myös alueen tuuli oli sananmukaisesti varsin jäätävä). Ihasteltiin jylhiä maisemia, haisteltiin meri(?)tuulia ja katseltiin ohi lipuvia pikku paatteja.

Tytöt pääsi tietenkin mukaan, kun lähdettiin talsimaan lähiympäristöä ristiin rastiin. Skibotn jätti meidän mieliin kuvan pienestä ja idyllisestä paikasta, jossa talot olivat melko vanhoja, luontoa ja erilaisia kävelyreittejä oli riittämiin ja mihin vain katsoitkin, oli maisemat aikamoisen hulppeat. Kerrassaan suloinen kylä!

Montaa tuntia ei kuitenkaan vuorten tuntumassa viivytty ja tuulikin oli tosiaan sen verran hyinen, että lopulta jatkettiin matkaa Narvikia päin. Ensi kerralla olisi kiva käydä katsastamassa Skibotnin ostostarjontaa ja muita nähtävyyksiä ja kävelyreittejä, jotka jäivät tällä haavaa kokematta.
4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia!
  Ps mulla on haaste sulle mun blogissa! ;) <3

  VastaaPoista
 2. Ooooh ihania!! Mä tahdon Norjaan joku päivä!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se oli kyllä niin kaunis maa ja etenkin tuolloin ruska-aikaan! :)

   Poista

Kiva kun kommentoit! :)