12/09/2012

Pätkiskakku


 Muutama kyselikin jo Pätkiskakun ohjetta, joten täältä pesee! ;) 
   


PÄTKISKAKKU

3-kerroksinen kakkupohja
1 prkl vaniljavaahtoa
10 kpl pätkis-patukoita
1 pss ranskanpastilleja
1/2 suklaalevy
200-300g vadelmia
vadelmahilloa
mehua kakun kostuttamiseen
 



Raasta puolet suklaalevystä ja kaikki pätkikset valmiiksi. (Älä kuitenkaan sekoita tavallista ja pätkissuklaita keskenään!) Vatkaa vaniljavaahtokin valmiiksi.

Kostuta kaikki kakkupohjat mehulla. Tämän reseptin ainesosilla (vadelmat ja suklaa) kostutus saa olla aavistuksen verran tuhdimpi kuin normaalisti.

Levitä kakun alimpaan kerrokseen kerros vatkattua vaniljavaahtoa, vadelmahilloa ja raastettua suklaata (noin puolen suklaalevyn verran).

Murskaa kakun keskikerrokseen (kevyesti) vadelmat ja ripottele joukkoon runsas kourallinen ranskanpastilleja.



Päällimmäinen kakkukerros kuorrutetaan lopulla vaniljavaahdolla (paksu kerros!) ja osaavat Leipuri Hiivat voivat halutessaan tursotella vaniljavaahtoa myös kakun reunoille. Tämän jälkeen sirottele koko raastettu pätkissuklaaseos kakun päälle ja koristele ranskanpastilleilla. Koristeluun voi käyttää lisäksi myös kokonaisia vadelmia tai vaikkapa mansikoitakin.

Pätkiskakussa olennaisin ainesosa on tietysti itse Pätkis. Kakun muita ainesosia voi yhdistellä ja vaihdella mielen mukaan. Esimerkiksi vadelmien ja vadelmahillon tilalla olen joskus käyttänyt perinteistä banaani-ananasmurska-persikka -yhdistelmää. Murskattua baanania yhteen väliin, ananasmurskaa toiseen ja persikan viipaleita koristeeksi. Pätkikset ja ranskanpastillit sekä vaniljavaahto vielä sekaan, niin valmista on!


2 kommenttia:

Kiva kun kommentoit! :)