9/24/2012

Itävalta, day 4

Matkamme neljäntenä päivänä päätimme lähteä käymään Krimmlerin vesiputouksella, noin tunnin ajomatkan päässä Mayrhofenista. Vesiputous sijaitsi Hohe Tauernin luonnonpuistossa ja näytti jo kuvissa niin hienolta, että siitä tuli meidän reissumme yksi "must see" -kohteista.

 
Ajomatka koostui pääosin erittäin kapeista teistä, jotka kiemurtelivat jyrkillä vuorten rinteillä. Upeita maisemia nähtiin siis jo autosta käsin!



 
Kun päästiin muutaman kilometrin päähän luonnonpuistosta, pysähdyttiin muutamalle turistien suosimalle "kuvauspaikalle" räpsimään kuvia henkeäsalpaavan kauniista, usvaisista, vuorista.




 
Lopulta päästiin perille, jätettiin auto parkkiin ja lähdettiin talsimaan kohti putousta. Mielenkiintoista Hohe Tauernin luonnonpuistossa oli se, että kolmeen eri otteeseen jouduimme maksamaan päästäksemme jatkamaan matkaamme. Ensin maksoimme siitä, että pääsimme luonnonpuiston alueelle. Sitten maksoimme siitä, että saimme jättää auton parkkiin. Kolmantena maksoimme siitä, että pääsimme Krimmlerin vesiputoukselle vievälle kävelytielle. Älytöntä rahastusta luonnonpuistossa ja vaikkei summat nyt suuria olleetkaan, niin silti!




 
Kyllä kuitenkin kannatti maksaa, sillä näkymät sekä vesiputouksen alatasossa että ylempänä olivat niin mielettömät!



 
Lisäksi saatiin todistaa varmaan yksi maailman kauneimmista näyistä, kun vesiputouksen ylä-nähtävyyspaikalle ilmestyi yhtäkkiä sateenkaari. Se oli jotain niin upeaa, että päihitti kevyesti kaikki muut tähän mennessä näkemäni luonnon kauneudet.





Tässäpä tällainen erittäin lyhyt ja heiluva videonpätkä tästä majesteetillisesta yhdistelmänäkymästä nimeltään Sateenkaari ja Vesiputous:



Paluumatkalla saatiin taas pysähdellä laiskojen lehmien ansiosta keskellä vuoristoteitä. Melekosia nuo Itävallan ammuut.

Mutta siis, ihan huikee päivä oli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit! :)