1/02/2016

Parhaat 2015


Juuri kun on käännetty uusi sivu eli vuosi 2016, palataankin vielä hetkeksi viime vuoteen. Muistelin tarkemmin vuotta 2015 tuossa aiemmin joulukuussa, kun keräilin kuvia uuteen seinäkalenteriin. Poimin jokaiselta kuukaudelta niiden parhaat palat (niiden parhaiden palojen joukosta, joista oli kuva todisteena). Ei niin yllättäen suuri osa mageimmista jutuista vuodessa 2015 liittyi jollain tapaa Sinnaan. Mutta katsellaampas tarkemmin:

Tammikuussa odoteltiin miehen (ja tulevien isovanhempien, enojen ja kummien) kanssa Sinnaa syntyväksi. Tehtiin viimeisiä hankintoja ja järjesteltiin vauvan huonetta. Mies pyörähti alkukuusta vielä yksissä rekikisoissa ja mua hermostutti, josko alkaisin synnyttämään juuri silloin, kun hän olisi kaukana kotoa. No en onneksi alkanut. Tammikuussa vietettiin myös mun Baby Showereita, joihin tuli melkein kaikki mun ihanat ystävät. Se oli kyllä ihan parhautta se!


Helmikuussa se sitten tapahtui. Sinna ilmoitti aikeistaan tupsahtaa maailman melkein viikko ennen laskettua aikaa. Ihan tuosta noin vain lapsivedet valskahti ja siitä pian supistukset käynnistyi. Synnytys oli elämäni yksi suurimpia haasteita eikä vähiten sen vuoksi, että kohtasin yhden suurimmista peloistani. Ylitin itseni ja palkinnoksi sain pienen rääpäleen rinnalleni, jolle olin äiti. Koko helmikuu menikin siinä, kun tutustuttiin toisiimme koko perheen voimin ja opeteltiin elämään vauvantäyteistä arkea.

Maaliskuussa järjesteltiin Sinnan ristiäisiä tohinalla ja ehdittiin pyörähtää SM-valjakkokisoissakin. Se olikin Sinnan ensimmäinen kotimaan matka se. Ja eihän se ihan nappiin mennyt. Nyt jo naurattaa, olihan siinä matkassa paljon jännitystä ja stressiä mukana, ensi kerralla menee todennäköisesti paremmin. :D

Huhtikuussa oltiinkin jo pääsiäisessä ja vapussa. Läksin viettämään ensimmäistä kertaa Sinnan syntymän jälkeen omaa aikaa leffailun merkeissä. Jälkitarkastuksen jälkeen aloitin myös jälleen kuntoilun ja katsastin ruokavaliotani paremmaksi.

Toukokuussa vietin ensimmäistä äitienpäivääni, se oli ihana ja mun näköinen. :) Innostuin myös lastenvaatteista ja ostelin facen kirppiksiltä Sinnalle kaappiin täytettä melkoisesti, hups.


Kesäkuussa mökkeiltiin Kuusamossa ja vietettiin siellä huippu juhannus Sinnan kummien kanssa. Oltiin miehen kanssa vähän väsyneitä, kun Sinnalla oli yöhulinakausi ja se tykkäsi heräillä tooosi usein yöllä. :D

Heinäkuussa mies lomaili hetken, ihan parhautta. Miehen loman aikana meillä kävivät lomailemassa Sinnan Etelä-Suomen kummit lapsensa kanssa. <3 Sinna pääsi maistelemaan heinäkuun helteillä myös ensimmäistä kertaa kiinteitä porkkanan ja bataatin muodossa.

Elokuu vierähti sekin kuin siivillä, sekä kivojen että vähemmän kivojen juttujen parissa. Sinna sairasteli ensimmäisena kerran, aloitettiin vauvajumppa ja lomailtiin miehen toinen lomaviikko mökillä.

Syyskuussa käytiin Sinnan kanssa usein jumppailemassa ja nähtiin ystäviä ja muita vauvoja. Käytiin myös valjakkokisoissa ja ekaa kertaa Vauvakinossa - voi että siellä oli kivaa! Mä kokkailin ahkerasti Sinnalle ruokia pakkaseen. Aloitettiin myös vauvauinti.


Lokakuussa vietettiin syyslomaa (minä ja Sinna siis) ja saatiin ystävätkin kyläilemään muutamaksi päiväksi silloin. Sinna pääsi myös tutustumaan HopLopiin yhdessä vauvakamunsa kanssa.

Marraskuussa oli miehen ensimmäinen isänpäivä ja synttärit. Virallinen isänpäivä vierähti ystävien luona Etelä-Suomessa, jossa oltiin samalla valjakkokisoissa. Mä tosin järjestin miehelle oman isänpäivän viikkoa ennen oikeaa päivää, jolloin mies sai aamiaisen ja lahjat sänkyyn. Miehen synttäreiden kunniaksi vietiin myös Sinna ensimmäistä kertaa hoitoon mun äidin luokse ja karattiin elokuviin katsomaan Nälkäpelin viimeinen osa.

Joulukuussa intoiltiin lunta, jota satoi jo marraskuussa Ouluun tosi paljon (kunnes se juuri ennen joulua suli melkein kokonaan pois) ja odotettiin malttamattomina joulua (okei, minä odotin). Mä kävin katsomassa äiskän kanssa balettia ja vietin tyttöjen kanssa pikkujouluja. Tein suklaakonventeja ja suunnittelin jouluaaton päivällismenua. Koristelin kotia jouluiseksi ja päätin, että Sinnalle on sittenkin saatava iso joulukuusi, vaikka sitten se meidän äitin ikivanha tekokuusi. :D Pulkkailtiin paljon ja vietettiin uutta vuotta kotona rennoissa tunnelmissa.


3 kommenttia:

  1. Voi vitsit, mä palasin sun blogiin piiiitkän tauon jälkeen ja onpa teillä ollut ihana vauvavuosi. Lueskelin useitakin postauksia ja näistä välittyi ihana tunnelma. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Satu! Ja kiva kun oot taas täällä! <3 Oon kyllä viime vuonna postaillut aika harvakseltaan että ei varmaan hirveästi ollut kiinni luettavaa :D Pitää yrittää tänä vuonna kirjoitella enemmän :)

      Poista

Kiva kun kommentoit! :)