3/07/2014

Paris, we shall meet again!


"Tyypit lähtee kesällä Ranskaan! Paris -here we come!" hehkutin eilen facebookissa. Wuppiduu!

Pohdittiin miehen kanssa pitkään ja hartaasti, minne meidän tämän vuotinen ulkomaan matka suuntautuisi; ensin mietittiin Italiaa (joista kirjoittelinkin täällä ja täällä) ja oltiinkin jo melkein varaamassa lentoja isommalla porukalla, kunnes toiset joutuivatkin jättäytymään matkasta pois. Ruvettiin sitten miehen kanssa miettimään sellaista kohdetta, jonne olisi erityisen kiva reissata kaksistaan. Siitä se ajatus sitten niin sanotusti lähti ja mikäs muukaan kaupunki meillä tuli romantiikkaa ja maankuuluja nähtävyyksiä aprikoidessa mieleen kuin Pariisi.

Olen käynyt Pariisissa teinityttönä ja rakastuin siihen monen monen muun ihmisen tavoin ensisilmäyksellä. Olin koulupoppoon kanssa liikenteessä, reissasimme bussilla läpi marraskuista Pariisia ja meillä oli oma opas mukana. Näimme Pariisin suurimmat nähtävyydet mutta myös jonkin verran toisenlaista puolta kaupungista. Tällä kertaa haluaisin nähdä enemmän niitä ei-niin-tunnettuja paikkoja tuosta rakkauden kaupungista, mutta toki myös verestää muistia Eiffelin juurella (ja huipulla) ja Versaillesin upeassa puutarhassa. Oih ja voih, kuinka olenkaan kaivannut Pariisia, ihanaa päästä sinne uudestaan ja vieläpä oman miehen kanssa!

Kuva 1, kuva 2, kuva 3



Varattiin sekä lennot että hotelli samalla kertaa, olihan siinä taas hommaa. Lentojen valkkaamisessa ei montaa tuntia kulunut, mutta se hotellin etsiminen... Huh! Käytin varmaan valehtelematta yli 8 tuntia sopivan hotellin etsimiseen! Ei sillä, että olisin jotenkin kranttu... ;) Toiveena oli, että hotelli olisi a) suhteellisen keskeisellä paikalla, b) meidän kukkarollemme sopivan hintainen ja c) ok-kuntoinen ja perus palvelut sisältävä. Tästä hotellin etsinnästä tulikin melkein mission impossible noilla mun kriteereillä, mutta löytyihän sieltä satojen mestojen joukosta meillekin sopiva yöpymispaikka! Toivon mukaan se täyttäisi a- ja b-kohtien lisäksi myös kohdan c (kuvien ja arvosteluiden perusteella ainakin!).

Moni teistäkin on varmasti piipahtanut Pariisissa, joten mua kiinnostais kovasti kuulla teidän suosikkinne Pariisista (ja sen lähimaastosta)! Nähtävyydet, paikat, ravintolat, aktiviteetit, mitä vain! Vinkkejä otetaan avosylin vastaan! :)

Kuva 1, kuva 2, kuva 3

2 kommenttia:

  1. Oijjjoijoi. Ihanaa!!! :)) Koskas lähdette matkaan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähdetään mun synttäreiksi tuonne, eli touko-kesäkuun taitteessa. :) On kyllä ihan huippua!! :)

      Poista

Kiva kun kommentoit! :)