1/07/2014

Ajankohtainen laihdutuslupaus


Uskallan väittää, että moni tekee uuden vuoden kynnyksellä lupauksen terveellisemmästä elämästä, painon pudottamisesta tai muusta ravintoon ja/tai liikuntaan liittyvästä asiasta. UV ja sen lupaukset tulevat kätevästi juuri joulupyhien jälkeen, kun on ämpännyt itsensä ihan turvoksiin ja potee kamalaa morkkista syödyistä suklaista ja joulukinkusta. No mikäpä siinä! Mutta miten siitä lupauksesta saisi pidettyä kiinni?

Aihe on itsellenikin ajankohtainen ja siksi ajattelinkin kirjoitella tästä omasta laihdutusprojektistani, jonka aloitin viime kesän lopulla ja jota jatkan vielä tämän kevään. Aiemmat postaukset aiheesta löytyvät täältä: Cambridgella, Arkipäivien ateriat, Ruoka-aineet painonpudotuksen apuna ja Asua ja kuulumisia dieetiltä.

Marraskuun lopulla olin päässyt jo lähestulkoon kesällä itselleni asettamaani tavoitteeseen; kiloja oli lähtenyt 9 ja juuri oikeassa suhteessa eli rasvamassa oli pienentynyt ja lihasmassa kasvanut. Niimpä ajattelin, että voin hyvillä mielin olla joulukuun (etenkin joululoman) miettimättä laihdutusjuttuja. Nyt, kun allekirjoittanutkin on loman aikana vetänyt suklaata ihan luvattoman paljon ja laiminlyönyt salilla käyntiä, oon niiiiiiiin kurinpalautuksen aika että!

Tavoitteena tälle keväälle onkin saada viimeisetkin kilot (+ jouluturvotukset) pudotettua pois. Näkyvämmät lihakset ois aika jees, samoin kapeampi vyötärö. Olenkin tässä suklaasta haaveillessa joutunut pohtimaan, mitkä ovat ne motivaattorit, jotka ajavat omassa projektissa eteenpäin. Miksi en luovuttaisi? Suurimpana syynä on varmasti kehonkuva itsestä. Se, miltä näytin ennen projektin aloittamista, kannustaa eteenpäin sillä en tahdo näyttää enää siltä. Samoin se, miltä projektin alkaessa tuntui olla omassa kehossa, tosi kurjalta ja ihan hävetti, että oli päästänyt itsensä siihen kuntoon. Siitäkään ei ole haittaa, kun kuvittelee itsensä timmimpään kuntoon ja kivoja, tiukkoja vaatteita, joita kehtaisi projektin päätteeksi pitää päällä. Mutta tietysti myös terveys motivoi; se kokonaisvaltainen olotila, joka tulee oikeanlaisesta ravinnosta ja riittävästä liikunnasta. Toivottavasti kesän kynnyksellä peilistä katsoo hyvinvoiva ja hippusen lihaksikkaampi minä.

Onko siellä joku samankaltaisen projektin äärellä kuin meikäläinen? :)

ps. Eipä pikkasen ollut tuskaa herätä tänä aamuna 06.30 töihin... Olisin jo nyt valmista kauraa yöunille!


2 kommenttia:

  1. tsemppiä projektiin :) pitkäjänteisyys on tärkeää tämmöisissä projekteissa ja sitä sulta selkeästi löytyy jo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Joo kyllä ne hermot ja pitkäjänteisyys välillä punnitaan, mutta eiköhän tässä vielä jakseta. ;)

      Poista

Kiva kun kommentoit! :)