11/10/2012

Toivekollaasi: Astiat

Joulu tulla jolkottelee päivä päivältä lähemmäksi ja pikku hiljaa alkaa olla aika miettiä joululahjatoiveita! Niin, yleensä joulun tienoilla vanhemmat (ja mies) kyselevät joululahjatoiveita -ja useimmitenhan juuri silloin pää lyö tyhjää. Nytpä päätin kerrankin olla ajoissa ja miettiä valmiiksi joitain toiveita.

Nämä joululahja-asiat ovat aina vähän kinkkisiä. Nimittäin, totuushan on, että a) ajatus on aina tärkein, mutta totta on myöskin se, että b) kukaan tuskin haluaa antaa sellaista lahjaa, jolla lahjan saaja ei tee yhtikäs mitään. Ja eihän se lahjan saajastakaan tunnu mukavalta heivata sitä mummon rakkaudella tuotettua huovutettua käsityötaulua kaapin perukoille, kun se nyt vaan ei kertakaikkiaan istu omaan sisustukseen. Tai jakaa kaverin lahjoittamat, kotitekoiset, suklaapähkinätryffelit naapurin lapsille, kun itse ei allergialtaan pysty niitä nautiskelemaan.

Meikäläinen kuuluu siihen porukkaan, joka kaikkein mieluiten antaa toivotun joululahjan. Ja jos ei se ystävä tai sukulainen satu toivomaan mitään, niin sitten vain miettimään lahjan saajan persoonaa, mieltymyksiä ja kodin sisustusta. Niillä pääsee jo aika pitkälle.

Sen enempiä paasaamatta joulun oikeasta ja aidosta tarkoituksesta ja merkityksestä, jatketaanpas tällä joulun pinnallisella lahjakulttuurilinjalla: Esittelen teille oman, Iittalan kotisivujen tuotteilla täytetyn, astioiden toivekollaasini:


Kastehelmi : Iso kulho / Sarjaton : Kulho / Muumimukit : Mymmeli / Carelia : Teelusikat

Tuosta Kastehelmen sarjasta olen keräillyt tarjoilumielessä isoja (tarjoilu)lautasia ja pieniä kulhoja, mutta tuo iso kulho vielä kokoelmastani uupuu.

Sarjattomasta bongasin tuon kauniin ja simppelin mustan kulhon. Ihan mun makuun on kyllä ja hyvin yhdisteltävissä esimerkiksi meidän valkoisen Teema-sarjan kanssa!

Muumimukeja on miehen mukaan meillä jo aivan liikaa, mutta ainahan minä voin olla eri mieltä asiasta. ;) Tuo Mymmeli-muki on väriltään niin kiva, että sen kyllä kotiuttaisin meidän suureen muumi-perheeseen.

Uudet pikkulusikat pitäisi ehdottomasti hankkia -ja piakkoin! Iittalalta löysin nuo Carelia-sarjan teelusikat, jotka näyttivät eniten meidän makuumme sopivilta. Vanhat pikkulusikat ovat jotain Ö-luokan laatua (taitavat olla Ikeasta), ruosteen värisiä jo eikä mikään tahra niistä lähde pesukoneessa enää irti. :D

Kertokaapas teidän joululahjatoiveitanne!?

4 kommenttia:

  1. Mä tarttisin mm. uusia pikkulautasia, sitten jotain syviä lautasia ja haluaisin myös muumimukeja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkulautasia sais kyllä aina olla sen parisenkymmentä, kun tuntuu että ne on aina lopussa -etenkin juhlien aikaan! Ja muumimukit on vaan niin <3

      Poista
  2. Äidin seinälle ilmestyy aina näin joulun tienoilla 'joululahjatoive'-kysely. Tällä kertaa valintani oli selvä - toivon nastalenkkarit. Turvallista juoksua säällä kuin säällä =) ehdottomasti kannatan myös järkevien ja hyödyllisten lahjojen valintaa, lahjakortitkin mieluisia jotta voi ostaa mitä haluaa =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. noi nastat talvikengissä ois kyllä ihan ehoton, hyvä lahjatoive siis! joo minäkin olen lahjakorttien suuri puolestapuhuja, niistä on aina iloa ja pääsee vielä ihan itse valitsemaan mieleisensä. :)

      Poista

Kiva kun kommentoit! :)