3/21/2012

Haaveilua teekannusta

Sen jälkeen, kun kävimme miehen kanssa J & J:llä sekä Urholla ensimmäisen kerran kylässä ja kuppeihimme kaadettiin teetä iiiiiiihanasta teekannusta, ei vedenkeittimestä, ihastuin ajatukseen kauniista ja tunnelmallisesta teekannusta pöydässä. Minä kun en juo ollenkaan kahvia ja olen ihan intona teehen, etenkin kun teen uusia, herkullisia, teelöytöjä, olisi pöydälle katettava (sihdillinen) teekannu aika nannaa. :)

Lopullisesti hurahdin teekannuihin Stockmannilla, jossa vaeltelin astiaosastolla ja silmiini osui Marimekon teekannut. Voi elämän kevät miten kauniita kannuja! Enkä yleensä edes pidä Marimekon tuotteista! :D No joka tapauksessa, siitä lähtien olen haaveillut omasta teekannusta, omalla keittiön pöydällä, lemppariteetä nautiskellen.

Ja nyt se kysymys, mikä helposti juolahtavaa mieleen (ainakin omaani): Miksei sitä teetä voi tehdä normaalilla tavalla eli kaataa siitä vedenkeittimestä vedet kuppiin ja lyyä sinne teepussi lillumaan? No tottakai voi! :D Mutta teekannusta kaadettuna ja nautittuna se vaan olis niin paljon kivempaa, tunnelmallisempaa, helpompaa (?) ja esteettisesti kauniimpaa. Ei kovin pätevät syyt kalliin teekannun hankkimiselle? Ehkei, mutta aina ei voi eikä varmaan tarvikaan olla mitään erittäin hyviä ja päteviä syitä haaveilemalleen asialle. Vai mitä ootte mieltä?

Tämä "avautuminen" kumpuaa erään, jota myös aviomieheksi kutsutaan, erilaisesta näkemyksestä shoppailua kohtaan. Olen nimittäin melkoisen tottunut perustelija ja selittelijä, mies kun ei tosiaan mikään astioiden tai sisustustavaroiden rakastaja ole. Kommentit "Eikö meillä oo jo tuollainen kotona?", "Mihin tuollasta oikeesti tarvii?" ja "Liian kallis. Osta tuo 6 euron versio, eiks se oo melkein sama asia?" ovat liiankin tuttuja minulle. Toki niissä kommenteissa on usein perääkin ja ilman miestä tuhlaisin varmaan ihan liikaa rahaa kauniisiin tavaroihin. Miehen kautta olen alkanut ostoksilla ollessa oikeasti miettiä ja pohtia, onko tuote tarpeellinen, haluanko sen meille kotiin myös nukutun yön jälkeen ja olisiko sille olemassa yhtä tai lähes yhtä hienoa versiota halvemmalla.

Mutta ahh, viis miehen mielipiteistä ja ymmärtämättömyydestä kauniita esineitä kohtaan, nyt annan itseni täysin siemauksin haaveilla näistä ihanuuksista! ;) Eihän sitä tiedä, vaikka mies jonain päivänä yllättäisi minut (ja itsensä) ja alkaisi ymmärtää näiden "turhien pannujen" päälle. ;D

 Iittalan Teema-teekannu. Ei kovin silmiä hivelevä, mutta edullinen!


 Marimekon Siirtolapuutarha-teekannu. Toinen lempparini!


 Marimekon Oiva -teekannu. Ehdoton lempparini!


 Arabian 24h-teekannu. Kaunis!


IKEA:n Värme-teekannu. Ei niin kiva, mutta edullinen!


Mikä oli teidän suosikki? Löytyykö teiltä jokin ihana teekannu kotoa? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit! :)