5/17/2015

Siivous-siisteys-vimma


Sunnuntaita kamut! Blogin puolella on ollut vähän hiljaiseloa, kun miehellä oli pidennetty viikonloppu ja ollaan otettu vapaapäivistä kaikki irti. :) Tänään on muun muassa siivottu kotia ja kyläilty. Tuossa siivoilun lomassa heräsi sitten ajatus tällaisen postauksen tekemisestä.

Meillä on yleensä aina (kun vieraat tulee) melko siistiä. Ei hullua tiskivuorta keittiön pöydillä, ei likaisia vaatteita ympäri olohuoneen sohvaa eikä viittäkymmentä koiranlelua lattioilla pyörimässä. Toki niinkin pääsee joskus käymään - yleensä silloin, kun laiskuus tai flunssa on iskenyt. Mutta nyt äitiyden myötä (lue: synnytyksen jälkeen) mut on vallannut joku ihan megalomaaninen siivous-siisteys-vimma! Mun on kertakaikkiaan pakko pitää keittiö siistinä, pestä, kuivata ja viikata pyykit heti kun ehdin, kerätä lattioilta ylimääräiset tavarat pois, jopa pedata sänky (en tainnut pedata sänkyä päiväpeitolla viimeisen vuoden aikana kuin pari kertaa!). En ymmärrä.

Tyynyt ojennukseen ja silleen...

Pölyt hus pois!


Muistan, kun taannoin ystäväni kertoi omasta pakkomielteestään siistiä keittiö iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Mietin, että mulle ei varmaan vois koskaan tulla sellaista tarvetta siivota iltaisin. Vaikka siis yleensä ottaen oon aika siisteys-ihminen olevinani. No, niin siinä sitten näköjään kävi, että ollaan ystävän kanssa tätä nykyä ihan samassa veneessä! :D Että terkkuja vaan! ;)

Kun päivittelin kavereiden kanssa treffatessa tätä ihmeellistä friikkiyden huipentumaa, ne naurahti ja kysyi "Miten teillä vois olla yhtään siistimpää?". Niiiiiiiin! Behind the scenes täällä ei ennen kiillellyt jatkuvasti pöydät, mutta nykyään useimmiten kiiltelee. Vaikkei meillä kukaan käviskään kylässä.

Syytänkö tästä äitihormoneita? Vai lisääntynyttä aikaa kotona? Muutenkin tuntuu, että oon kokoajan tekemässä ja touhuamassa jotain. Tietysti oon tosi iloinen, että virtaa riittää ja olo on energinen, tilanne kun saattaisi hyvin olla aivan toinen, mutta jotenkin tämä ylenpalttinen vimma touhuta kokoajan kummastuttaa. :D

Onko siellä kohtalotovereita??

Ystäväni The Täsmäaseet.

6 kommenttia:

  1. Mitä enemmän viettää aikaa kotona, sitä enemmän pienikin epäsiisteys ärsyttää ja sille tekee jotain. Ja vauhtiin päästyään on vaikea lopettaa. ;)

    Mulla on kevätsiivous ollut meneillään ja pari viikkoa. Valtavasti on lähtenyt tavaraa niin myyntiin, kierrätykseen kuin roskiin ja vähentynyt tavaramäärä tuntuu todella hyvältä. Siistimpi koti tuntuu ihan päänkin sisällä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se taitaa olla! Kun suurimman osan ajasta viettää kuitenkin kotona, ehtii tsiigailla joka nurkan ja kulman, ja sitten ne alkaa tympimään likaisuudellaan tai sekasotkullaan.. :D

      Joo se on jännä miten ylimääräisestä tavarasta eroon pääseminen voi tuntuakin niin vapauttavalta ja olosta tulee jotenkin tuulettunut! :)

      Poista
  2. Musta on tullut ihan hirveä siivoushullu äitiysloman aikana :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nonniin! Siellä se mun kaima taas tässäkin asiassa ;D

      Poista

Kiva kun kommentoit! :)