5/03/2013

Juhlapöydässä

 
No nyt pukkaa sitä herkkupostausta meikäläisen valmistujaisjuhlista! Piti taas taikoa pöytä notkolleen suolaista ja makeaa herkkua, kun viime viikonloppuna juhlittiin vuorostaan allekirjoittaneen valmistumista mestarik...eikäkö siis maisteriksi. Muutama kuukausi takaperinhän nimittäin vietettiin miehen valmistujaispaardeja, joiden kattaus oli aika pitkälle samanlainen kuin männä viikonloppunakin.










Jälleen kerran leipomisapuun riensi kummitätini, joka siis pyöräytti juhliin suklaakakun, suklaatuorejuustokakun ja mokkapalat. Omnomnom, että ne olikin ihan taivaallisen hyviä! Osaisimpa mäkin. Makeannälkäisille oli tarjolla myös itse tekemääni mustikkapiirakkaa vaniljakastikkeen kera sekä erilaisia salmiakkeja ja vaahtokarkkia.










Suolaiset suupalat puolestaan loihdin minä yhdessä miehekkeen kanssa. Tarjolla oli tuttuja lohitartareita, ruisnappeja tuorejuustoilla sekä juustoja & viinirypäleitä. Noi lohitartarit on muodostuneet meikäläisen luottotarjottaviksi, ne menee aina kuin kuumille kiville -eikä mikään ihme, onhan ne ihan törkeen hyviä!







Kukiksi valikoitui keväisen kauniita neilikoita -valkoisia ja vaaleanpunaisia. Vieraita meillä pyyhälsi päivän aikana sellainen määrä, että makeat herkut riittivät hyvin kaikille, mutta suolukat meinasivat loppuillasta jo huveta olemattomiin. Kukaan ei kuitenkaan jäänyt ilman tarjottavia. Eikä ilman skumppaa -jota etenkin minä sain nautiskella useaan otteeseen päivän aikana, kun kaikkien kanssahan täytyi kilistellä! ;)

Ihanan aurinkoinen perjantai! Ja sain jopa raahattua takapuoleni salille töiden päätteeksi, joten nyt voi hyvillä mielin aloittaa viikonlopun vieton! :) Otetaanhan rennosti!

10 kommenttia:

  1. Apua! Pyörälenkiltä tullessa on verensokerit pudonneet luvattoman alas ja tulin sitten ruokaa odotellessa blogeja lukemaan (virhe) ja mitä herkkuja täältä löysinkään! Näyttää niin herkulliselta, ettei ole tosikaan. Pakko leipoa vielä jotain tänä viikonloppuna! Oikein aurinkoista loppuviikkoa sulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ou nou :D Toinen vikatikki nälissään on mennä kauppaan...ja karkkihyllyn ohi... nimimerkillä kokemusta on! ;)

      Herkut maistui kyllä melekosen hyvälle, nyt on taas vähäksi aikaa kakkukiintiö täynnä, hehh. Samoin sinne mukavata viikonloppu! :)

      Poista
  2. Ihanan näköisiä herkkuja ja kaunis kattaus! Harmi ettei päästy juhlistamaan! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauniista astioista saa kauniin kattauksen. ;) Juhlistetaan sitte ku nähään kiinalaisen merkeissä! :D

      Poista
  3. Onnea paljon vastavalmistuneelle :) Upeat ja varmasti herkulliset tarjoilut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Nanna! :) Tarjoilut tuntuivat onnistuneen oikein hyvin, sen verran hyvin ne kelpasivat vieraille. ;) Mutta olihan niissä hommaa tehdä niin suurelle joukolle, huhhei!

      Poista

Kiva kun kommentoit! :)