9/11/2013

London : Buckinghamin palatsi

Toinen päivä Lontoossa jatkuu! Vahakabinetissa pällistelyn jälkeen alkoi jo pikkaisen hiukoa, joten suunnistimme viereiseen lounasravintolaan haukkaamaan murkinaa. Paikan nimeä en painanut mieleeni eikä se kyllä mitenkään kovin kummoinen paikka ollut, sellainen buffet-tyylinen paikka, jossa sai itse ottaa tiskiltä, mitä halusi.

Lounaalta lähdimme takaisin metrolle (parin matkamuistomyymälän kautta) ja otimme suunnaksi Buckinghamin palatsin. Kuninkaallisten huudeilla oli muutama muukin viettämässä hellepäivää ja jotkut uskaliaat jopa uivat palatsin vastapäisessä suihkulähteessä (vesi näytti kyllä kaikkea muuta kuin puhtaalta..).











Siinä me aikamme ihailtiin kuninkaallisten pleissiä, olihan siinä kokoa ja näköä! Ja ei, ei nähty vilaukseltakaan ketään tv:stä tuttua vilkuttelemassa parvekkeelta. Möh!

Buckinghamin palatsilta lähdettiin kävelemään summan mutikassa, tavoitteena päästä jossain vaiheessa päivää Big Benin ja London Eyen lähettyville. Kuljettiin läheisen joen viertä, katseltiin kun paikalliset (ja turistit) viettivät päivää joella; puiden alla päiväunilla tai lukien, nurmikolla treenaten kahvakuulilla tai pelaten pihapelejä. Tunnelma oli oikein leppoisa ja rauhallinen.





Kyllä taas meikäläisen kuuluisa rakkaus muiden maiden katulamppuja kohtaan kukoisti... Räpsin niistä varmaan sen sata kuvaa. Mut kun ne on vaan niin tunnelmallisia ja hienoja! Ja taas bongattiin joen varrella söpöjä pikku eläimiä, muun muassa tämä veikeä orava.
Kun puistoalue lopulta päättyi, oli kuin oltaisiin hypätty ihan toisenlaiseen maailmaan; autoteitä ja korkeita, suuria, rakennuksia ympäriinsä eikä puhettakaan vehreydestä ja puiston rauhallisesta tunnelmasta. Muutamaa vähän suurempaa "tönöä" vartioitiin brittiläiseen tyyliin hyvässä ryhdissä, ase olalla ja karvalakki päässä. Mahtoi olla vartijapoloilla lämmin...











Lopulta löysimme tiemme itse Big Beninkin luokse, mutta se onkin taas ihan oma juttunsa se! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit! :)