10/04/2013

Matkahaaveilua: Venetsia-Verona-Gardajärvi

Perijantaita, perijantaita ystävät hyvät! Koko päivän oon juossut paikasta toiseen tukka putkella, mutta nyt saa ottaa rennosti! Sytytin jo hirmuisen kynttiläarmeijan olohuoneeseen ja ajattelin lukaista muutamat blogi-postaukset ennen kuin ruvetaan koti-leffaileen. Koiratkin on jo lenkitetty (hienossa säässä!), joten voi vaan keskittyä olennaiseen. :) Nyt kuitenkin matkailu-tunnelmiin:

Rupesin tässä jokin aika sitten matkakuumetta ruokkiakseni tutkailemaan eri matkakohteita ja aika pian löysinkin netin syövereistä monta potentiaalista vaihtoehtoa seuraavaksi lomamatkapleissiksemme. Italiasta bongasin parikin aluetta, joiden lähimaastossa voisi tehdä ja nähdä kaikenlaista mieleenpainuvaa. Emme ole miehen kanssa kumpikaan koskaan käyneet Italiassa, joten se on meille molemmille ihan uusi tuttavuus. 

Italiassa kiehtoo ehkä eniten tällä hetkellä se kuuluisa italialainen tunnelma; kädet heiluvat, puhe tulvii ja ääni kohoaa, herkullinen ruoka tuoksuu korttelien päähän ja fiilis on välitön ja aito. En tiedä, vastaako tämä mielikuva todellisuutta, mutta näin mä olen mielessäni pähkäillyt. Toinen mielenkiintoinen seikka Italiassa on tietysti sen ympäristö, luonto ja nähtävyydet. Suuret viinitilat, kauniit maaseudut suurine puineen ja auringonlaskuineen, kotimaasta poikkeava arkkitehtuuri ja vanhat, historialliset rauniot, kirkkaat järvet ja vehreät metsät.

Mikäli päätämme matkata Italiaan, vuokraamme todennäköisesti auton osan tai koko reissun ajaksi; näin pääsemme näkemään Italiaa eri puolilta emmekä ole niin sanotusti vain yhden kaupungin kahleissa. Voimme ajella reissun aikana pari kolmekin paikkaa hyvin "läpi" ja yöpyä joko yhdessä ja samassa kantapaikassa koko matkan ajan tai vaihtoehtoisesti yöpyä vaikkapa joka yö eri kaupungissa tai kylässä.

 
Ensimmäisenä vaihtoehtona Italiaan matkatessa olisivat kohteet Venetsia-Verona-Gardajärvi. Kohteet sijaitsevat lähellä toisiaan ja kukin niistä olisi lyhyen ajomatkan päässä.

Venetsiaan olen aina tahtonut matkata, "vesikaupunki" on nimensä puolesta niin kiinnostava! Ja niinhän sitä sanotaan, että Venetsiassa kannattaa käydä vielä kun voi, se kun uppoaa pikku hiljaa. Tietysti gondoli-ajelu olisi koettava, samoin maistettava paikallista jäätelöä - joka on kuulemma taivaallisen hyvää.





 
Gardajärvi on toinen paikka, josta olen kuullut vain hyvää ja joka Venetsian lailla minua kiehtoo. Lähinnä siis Gardajärven näkymät. Järven lähimaastossa on useita pieniä kyliä ja nekin ovat varmasti vierailemisen arvoisia. Myös ylös vuorille olisi mahtavaa päästä kiipeämään - jos ei nyt ihan ylös asti, niin ainakin jonkun matkaa. Maisemat vuorilta alas ovat varmasti upeat.





Verona on tuttu kaikille rakkaustragediasta Romeo ja Julia ja koska se sattuu sijaitsemaan Venetsian ja Gardajärven välissä, olisi oivallista pysähtyä automatkalla bongaamaan kuuluisa parveke, jonka alla Romeo huuteli lemmenlorujaan Julialle. Muutenkin Verona näyttäisi olevan aivan suloinen pikkukylä, täynnä romantiikkaa ja vanhaa aikaa.




 Venetsian ja Gardajärven kuvat täältä. Veronan kuvat 1, 2 ja 3 täältä ja kuva 4 täältä.

Mitäs arvon lukijakunta tuumaa, onko siellä Venetsiassa, Veronassa tai Gardajärven tuntumassa käyneitä? Vinkkejä otetaan ilomielen vastaan! :) Italian toisen reissulöydöksen eli vaihtoehdon numero 2 esittelen myöhemmin omassa postauksessaan. Joten stay tuned!

4 kommenttia:

  1. Venetsiassa en ole käynyt, mutta voisin kyllä piipahtaa. Tosin moni on sanonut, että on tosi likainen paikka, tiedä sitten. Joski Italiassa muuten vierailleena, niin vähän on sellainen yleiskuva muutenkin jäänyt... Ei ole Italia ihan mun juttu. :) Mielummin menisin kokemaan ne viinitilat Ranskan puolelle ja vuoret joko Itävallan, Ranskan tai Sveitsin puolelle. Niistä kaikista vaan hyviä kokemuksia. Olen varmaan ainut ihminen, joka on haukkunut Gardajärven kamalaksi paikaksi. :D Se oli ahdas, meluisa, liikaa turisteja, kuuma, erittäin töykeä asiakaspalvelu ja eivät ne vuoretkaan houkutelleet tätä vaeltajaa. ;) Osa tästä kyllä varmasti johtuu siitä, että mentiin Gardalle suoraan Itävallasta, jossa nautittiin omasta rauhasta, raikkaasta luonnosta, tilasta ja ihanista vuorista. Verona oli ihan kaunis vanha kaupunki, mutta aika äkkiä parhaat paikat koluttu. Jos haluatte merta, historiaa, vuoria, kauniita maisemia ja hyvää ruokaa, niin suosittelen Kroatiaa ja Dubrovnikia. Sieltä juuri tulleena voin sanoa, että erittäin positiivinen yllätys! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä!? No voihan nenä, kurjia kokemuksia kyllä Gardajärveltä! :/ Joo Itävalta on kyllä ihan oma lukunsa, siellä on just kaikki nuo elementit paikallaan, mitä mainitset; oma rauha, luonto ja tila sekä vuoret. Kiitos Kroatian ja Dubrovnikin vinkistä, täytyypä tsekata tarkemmin! :)

      Poista
  2. Oletteko harkinneet Lake Comoa, jossa vähintäänkin yhtä upeat maisemat, kuin Gardalla, mutta vähemmän turisteja. Huikeat vuoristot järven ympärillä ja ihania, tunnelmallisia pikkukyliä järven rannoilla. Milanokin vain tunnin junamatkan päässä, jos tekee mieli shoppailla. Siellä en tosin suosittelisi ajamista, liikenne saattaa olla vähän turhankin aggressiivista verrattuna suomeen :) Venetsia houkuttaisi itseänikin, vaikka olenkin kuullut sen epämiellyttävästä hajusta. Niin tai näin, mielelläni senkin kokisin itse! Toinen kiinnostava kohde olisi myös Torino ja sen upeat viljelyalueet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytynee googletella tuo Lake Como, kiitos paljon Janina vinkistä, paikka kuulostaa ainakin aivan ihanalta! :) Joo mäkin olen kuullut, että osaa Venetsiassa matkanneita on suorastaan kuvottanut kaupungin haju, mutta toisia taas se ei ole juurikaan vaivannut. Hajusta viis, siellä on joku päivä käytävä! Oooh, Torino... Mulla on sellainen päähänpinttymä noista viljelyalueista ja viinipaikoista maaseudun rauhallisine tunnelmoineen, että sinnekin lie on päästävä. ;)

      Poista

Kiva kun kommentoit! :)