4/26/2013

105 sivua

Uskomatonta, mutta totta; nyt se on kansissa! Gradu siis. Kaikkiaan 105 sivua kirjallisuuskatsausta, empiriistä koetta ja tutkimuksen luotettavuuden pohdintaa. Fiilikset on vähän kaksijakoiset. Toisaalta tekisi niiiin mieli mäiskiä uunituoretta kirjaani pitkin seiniä ja lopuksi polttaa se takapihan nurtsilla (ja mahdollisesti levittää siinä hötäkässä nuotiota vähän naapureillekin...). Toisaalta taas tekisi mieli kaapata kirja kainaloon ja lähteä ihmisten ilmoille heiluttelemaan sitä ylpeänä ja ehkä välillä vähän sivellä sen kantta ja huokaista syvään; nyt se kaikki gradun parissa huhkiminen, turhaantuminen ja stressaaminen on viimeinkin ohi!


Varmaan sieltä ruudun takaa löytyy edes joku hengenheimolainen, joka on valmistuttuaan kokenut samankaltaisia kaksijakoisia tuntemuksia? Se aika ja työmäärä sekä voimavarat, jotka tämänkin kaltaiseen projektiin käyttää, nostattavat maalisuoralle päästyä väkisinkin monenlaisia tunteita pintaan. Etenkin kaikki ne epätoivon, ahdistuksen ja stressin hetket, joita koki työtä tehdessä, vyöryvät mieleen valtoimenaan. Vaikka valmiin, kansitetun, pro gradu -tutkielman pitäminen käsissä tuntuukin uskomattoman hienolta, on olo samaan aikaan myös jollain lailla tyhjä. Voisi kai sanoa, että on takki tyhjä olo. Mitäs nyt tästä eteenpäin? Tässäkö tämä nyt todellakin oli? Ei enää tuskastuttavia sähköpostiviestejä ohjaajalta koskien tutkielman kymmeniä "pienen pieniä" korjauskehotuksia. Ihmisten kysellessä gradun kuulumisista ja valmistumisaikataulusta, ei tarvitse enää kiemurrellen vastata "Pikkuhiljaa..".

Mutta kaiken sen tyhjän olon keskelläkin voi aistia ne sydämestä kumpuavat, lämpimät, tunteet; ylpeyden ja onnistumisen riemun! Onnistumisen riemun suuresta saavutuksesta ja ylpeyden tehdystä työstä. Sen lisäksi, että pro gradu -tutkielma on nyt taskussa, on tänään sujahtanut toiseen taskuun maisterin paperit. Joten kyllähän se on juhlan paikka!

17 kommenttia:

  1. ONNEA gradun valmistumisesta!! Muistan itsekin kokeneeni tuon "takki tyhjä" -olon.
    Tuo aihe, josta olet kirjoittanut, koskettaa varsin läheltä, rakas serkkuni painiskelee tuon viheliään sairauden kanssa, ja oon hänestä tosi huolissani..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oi että, jaksamista ja tsemppiä serkullesi! Graduni aihe oli mielestäni hyvin mielenkiintoinen, vakava ja tärkeä.

      Poista
  2. Vaudevou, hurjasti onnea! :)

    Mulla on omat opinnäytetyöajat jo aika kaukana menneessä mutta edelleen on hyvässä muistissa se ahdistus sen kasaamisesta. Siksipä en haaveilekaan mistään jatkokouluttautumisista ennenkuin unohdan mitä se opiskelu oikeasti oli :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tack tack! :) Joo ihan totta, jatko-opinnot voi siintää siellä jossain tulevaisuudessa, jolloin ei ehkä enää niin tuoreena ole muistissa opiskelun karseat puolet. ;D

      Poista
  3. Mahtava juttu, Onneksi olkoon! :)

    VastaaPoista
  4. Hurjan paljon onnea!! :))

    Itse liityn myöhemmin keväällä tai alkukesästä valmistujien joukkoon, joten kiva jo vähän maistella mille se tulee tuntumaan. Vielä on tosin paljon töitä..

    Mutta sinä, nyt ilman muuta juhlimaan! :)) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Voi sulla on enää loppurutistukset jäljellä, kovasti tsemppiä niihin!! <3

      Poista
  5. Ihana blogi sinulla ja heti ensi visiitillä sain lukea näin hienoja uutisia! Suuret onnittelut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Kerttu, ihana kuulla että tykkäät, tervetuloa mukaan! :) Ja kiitokset myös onnitteluista!

      Poista
  6. Onnea tuoreelle maisterille! Omasta valmistumisesta ja gradusta on aikaa jo 6 vuotta (hui!). Alkuun oli kyllä olo, ettei hetkeen kiitos opiskelua, tutkielmia ja töihin lepäämään. :D Mutta nyt opiskelen sitten työn ohessa jo toista erikoisammattitutkintoa maisterin papereiden jälkeen, että kyllä sitä oppi-intoa sitten taas kummasti tupsahti. :D Mutta ison urakan päätöksestä kannattaa aina nauttia. Onnea siis kovasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Noinhan se varmaan menee, että aika kultaa muistot ja sitten sitä yhtäkkiä onkin taas opintojen tiellä. :) Uudella motivaatiolla ja innolla kohti uusia opintoja! Näin varmaan meikäläinenkin -kunhan on ensin vähän aikaa ihan vaan työskennellyt. ;)

      Poista

Kiva kun kommentoit! :)